English Version
This Site Is Available In English

تحکیم بنیان کنگره

تحکیم بنیان کنگره
گفت‌وگو با مرزبان نمایندگی لویی پاستور در خصوص حرمت کنگره ۶۰
لطفا طبق رسم کنگره ۶۰، ابتدا خودتان را معرفی نمایید. 
سلام دوستان، محمدسام هستم یک مسافر. آخرین آنتی‌ایکس من شربت تریاک بوده است. مدت سفر یازده ماه و یازده روز به راهنمایی آقای میثم طی شد. در ادامه نیز سفر نیکوتین را آغاز کردم به مدت یازده ماه و یازده روز، با راهنمایی آقای فرشید. ورزش‌های من در کنگره فوتبال و دارت بوده است. مدت رهایی‌ام دو سال و نه ماه است. در حال حاضر نیز توفیق خدمت در جایگاه مرزبانی را دارم.
 
به نظر شما چرا کنگره ۶۰ به‌طور جدی رابطه کاری و مالی بین اعضا را ممنوع کرده است؟
 ‌اصول حاکم بر کنگره ۶۰ بسیار علمی، فنی و مبتنی بر مهندسی انسانی پایه‌ریزی شده‌اند و در طول زمان، هرگونه نقص و خللی که مشاهده شود، به‌تدریج برطرف می‌گردد. یکی از مسائلی که می‌تواند به روابط بین اعضا آسیب وارد کند، برقراری روابط مالی است. در آموزش‌های کنگره، خاصیت ذره‌ای و موجی انسان به‌خوبی تشریح شده و اینکه انسان چگونه باید شکل بگیرد، به تعادل برسد و از این تعادل مراقبت نماید. حدود روابط نیز به‌گونه‌ای تعریف شده که حرمت‌ها حفظ شوند و اعضا بتوانند سالم و با سلامت به مقصد برسند.
 
تجربه نشان داده است که بسیاری از افرادی که در بیرون از کنگره دارای روابط صمیمی، حتی در حد دو برادر بوده‌اند، پس از ورود به روابط کاری و مالی، نه‌تنها این روابط آسیب دیده بلکه روابط عاطفی و خانوادگی‌شان نیز خدشه‌دار شده است. در کنگره ۶۰ چون اعضا در مسیر مشترکی گام برمی‌دارند، سطح انرژی آنان نیز تقریباً در یک تراز قرار می‌گیرد. برقراری رابطه کاری و مالی می‌تواند این تعادل را به هم بزند. مثلاً فردی با یکی از اعضا وارد یک فعالیت کاری می‌شود، اما با بروز مشکلات، ممکن است هر دو از کنگره فاصله بگیرند و هر دو دچار آسیب شوند.
 
این ممنوعیت چگونه به حفظ عدالت و آرامش در فضای کنگره کمک میکند؟
برای روشن‌تر شدن موضوع، مثالی عرض می‌کنم. مستندی در مورد هیئت‌های مذهبی شهر یزد می‌دیدم. برای من همیشه سؤال بود که این هیئت‌ها چگونه سال‌های طولانی پابرجا مانده‌اند. دیدم که پیش‌کسوتان آن هیئت‌ها قوانینی وضع کرده‌اند و خود نیز به آن‌ها پایبندند و هرچه به سطوح پایین‌تر می‌رسد، این پایبندی بیشتر نیز می‌شود. یکی از قوانین آن‌ها این بود که روابط مالی میان اعضا ممنوع است، مگر با اطلاع بزرگان هیئت و طی تشریفات خاص از جمله تنظیم دست‌نوشته، تعیین مبلغ و مشخص شدن زمان بازپرداخت.
 
اگرچه چنین قانونی در ظاهر ارتباطی با یک هیئت مذهبی ندارد، اما چون هدف آن‌ها بلندمدت و نگاهی به نسل‌های آینده دارند، از همان ابتدا پیشگیری کرده‌اند. کنگره ۶۰ نیز به‌مراتب هوشمندانه‌تر عمل کرده است. کنگره خود را روزبه‌روز به‌روز می‌کند و اجرای دقیق حرمت‌ها، به‌ویژه ممنوعیت ارتباط مالی، در تحکیم بنیان آن نقش بسزایی دارد.
 
برخورد کنگره با مسائل مالی بین اعضا چگونه میتواند از ایجاد تعارضات و سوءتفاهم ها جلو گیری کند؟
کنگره این موضوع را به‌صورت قاطع ممنوع کرده و از همین طریق مانع از گشوده شدن روزنه‌ای بزرگ برای بروز مشکل شده است. ویژگی بارز کنگره این است که هیچ مسأله‌ای را سرسری عبور نمی‌دهد؛ همه چیز از مسیر آزمون و خطا و تجربه گذشته، به نتایج مطلوب رسیده و سپس به شکل قانون درآمده است. ممکن است در آغاز فعالیت کنگره این‌گونه مراودات ایرادی نداشته، اما با گذشت زمان و مشاهده آثار منفی آن، این موضوع ممنوع شده است.
 
برخی مسائل حتی در کمترین حد نیز آسیب‌زا هستند؛ رابطه مالی خارج از کنگره یکی از همین موارد است. رعایت تک‌تک حرمت‌هایی که برای اعضا تعیین شده، فرد را به‌مراتب راحت‌تر به مقصد می‌رساند. در مقابل، بی‌توجهی به این حرمت‌ها می‌تواند آسیب‌زننده باشد. من خود نیز در مواردی که به هر دلیلی حرمت‌ها را رعایت نکرده‌ام، پیامد آن را مشاهده کرده‌ام، اما با تذکر به‌موقع و بازگشت به مسیر، جلوی تکرار آن را گرفته‌ام. متوجه شدم که حتی کوچک‌ترین روزنه، می‌تواند به خسارت‌هایی جبران‌ناپذیر منجر شود.
رابطه خانوادگی بین اعضا در کنگره چه چالش‌هایی می‌تواند ایجاد کند وچرا باید به آن حساس بود؟
برقراری روابط خانوادگی میان اعضا، در سایر NGOها نیز سابقه داشته و متأسفانه مشکلات عمیق و ریشه‌داری را به‌وجود آورده که دیگر اصلاح آن‌ها ممکن نبوده است. ارتباط اعضا درون کنگره بر مدار خاصی صورت می‌گیرد و ارتباطات بیرون از کنگره نیز در مداری متفاوت است. حال اگر رابطه خانوادگی شکل گیرد، وارد مداری کاملاً دیگر می‌شویم. خروج از مدار تعریف‌شده، انسان را از تعادل خارج کرده و باعث ایجاد مشکلات جدی برای فرد و برای کلیت کنگره خواهد شد.
 
رعایت حرمت‌های کنگره چگونه موجب تقویت پیوند محبت و همدلی بین اعضا میشود؟
واژه "حرمت" از "حریم" گرفته شده است و هرچقدر انسان‌ها به حریم‌ها احترام بگذارند، این احترام به آن‌ها بازمی‌گردد. مانند دو کشاورز که زمین‌هایشان در کنار یکدیگر قرار دارد. اگر بین زمین‌ها حصاری به‌عنوان حریم وجود داشته باشد، سال‌ها بدون مشکل در کنار یکدیگر زندگی می‌کنند، اما اگر این حریم نباشد، ممکن است دام یکی وارد زمین دیگری شود و مشکلاتی ایجاد کند که حتی به دشمنی منجر شود. در کنگره نیز اگر حرمت‌ها رعایت نشود، پیوند محبت ممکن است تبدیل به کینه و دشمنی شود. بنابراین حفظ حرمت‌ها در کنگره بسیار مورد تأکید قرار دارد.
در صورت مشاهده نقض حرمتها، چه راهکارهایی برای حفظ سلامت کنگره و جلوگیری از آسیب به اعضا وجود دارد؟
از منظر شخصی خودم عرض می‌کنم؛ در مواقعی که احساس می‌کنم در رعایت حرمت‌ها دچار کوتاهی شده‌ام، با بزرگ‌ترها در کنگره و شعبه مشورت می‌کنم. با وجود آنکه دوستان قدیمی و اعضای فامیل من نیز در شعبه حضور دارند، اما نکته‌ای که مدیون آموزش‌های کنگره هستم این است که روابط من با آنان در بیرون از کنگره نسبت به گذشته کمتر شده، ولی عمق صمیمیت، احترام متقابل و حفظ حرمت‌ها بیشتر شده است.
 
در لژیون ما، سه یا چهار مورد از اعضا، حرمت‌ها را رعایت نمی‌کردند و روابطی در بیرون از کنگره برقرار کرده بودند. با توجه به صمیمیتی که وجود داشت و سن و سابقه‌ام، به آن‌ها تذکر دادم و گفتم که بسیاری از مشکلات بزرگ، از مسائل کوچک آغاز می‌شوند. خوشبختانه سه نفر از آن‌ها تذکرات را پذیرفتند، اما یکی از افراد به این موضوع توجه نکرد. به‌دلیل علاقه‌ای که به او داشتم، موضوع را با راهنما مطرح کردم. راهنما نیز چندین بار به ایشان تذکر داد، اما وی همچنان به کار خود ادامه داد و در نهایت متأسفانه از کنگره خارج شد
در پایان اگر تشکر، قدردانی یا نقطه نظری دارید بفرمایید؟
در ابتدا از جناب مهندس دژاکام صمیمانه سپاسگزارم که مکانی را پایه‌گذاری کردند که زندگی بسیاری از انسان‌ها را به‌طور کامل متحول نمود و آنان را از مسیر بیراهه به راه اصلی و درست هدایت کرد. در یکی از دیالوگ‌های فیلمی با بازی رابرت دنیرو، او به فرزندش می‌گوید: «انسانی که مال و ثروتش را از دست بدهد، چیزی از دست نداده؛ کسی که بیمار شود، ممکن است برخی چیزها را از دست بدهد، اما انسانی که شخصیتش را از دست بدهد، همه چیزش را از دست داده است.»
 
کنگره ۶۰ ارزشمندترین چیزی را که انسان در طول زندگی به آن نیاز دارد، یعنی شخصیت، را به او بازمی‌گرداند، آن هم به بهترین شکل ممکن و حتی بهتر از گذشته. کنگره به انسان جایگاه می‌دهد. بابت این موضوع، از جناب مهندس دژاکام بی‌نهایت سپاسگزارم. به عقیده من، کنگره تنها جایی است که برای رسیدن به اهداف متعالی‌اش، دست به هیچ ضد ارزشی نزده و با استواری، عشق، ایمان و توکل به نیروی الهی مسیر خود را ادامه می‌دهد.
 
این نگرش، الگویی برای زندگی من نیز شده است؛ به‌گونه‌ای که با ایمان به نیروهای الهی، بسیاری از کارهایی که می‌دانم می‌توانم انجام دهم را انجام نمی‌دهم، و به آن افتخار می‌کنم که یک رهجو در کنگره هستم. از همه خدمت‌گزاران کنگره نیز صمیمانه قدردانی می‌کنم.
ممنون به صحبتهایم توجه کردین.
گرداوری و مصاحبه: مسافر هادی(لژیون ۵)
ارسال و ویرایش: مسافر حسام(گروه سایت نمایندگی)

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .