آقای مهندس فرمودند: مطالبی که مطرح میشود به صورت عام است و اختصاص به مخاطب خاصی ندارد؛ همه باید از آن استفاده کنند. برای کسانی که بهتازگی وارد کنگره میشوند، در ابتدا ممکن است درک مطالب دشوار باشد. البته کار درستی انجام دادیم که مقرر شد تازهواردین ابتدا آن چهل سیدی را بنویسند؛ این سیدیها مقدماتی هستند که به فرد کمک میکنند تا بهتدریج با سایر مفاهیم، بهویژه وادیها و جهانبینی، آشنا شوند. جهانبینی برای همه ما ضروری است؛ یعنی اینکه چگونه جهان را ببینیم. نگاه ما به جهان از یک سو و اندیشهها و تفکرات ما از سوی دیگر قرار دارند. وقتی انسان با مشکلی مواجه میشود، آن مشکل سایر مسائل را تحتالشعاع قرار میدهد و آنها را به فراموشی میسپارد. مثلاً اگر کسی دچار بیماری سختی مثل سرطان شود، تمام توجهش معطوف آن بیماری میشود و دیگر برایش مهم نیست که چه بخورد یا کجا تفریح کند. درد دندان هم همینگونه است؛ همهچیز تحتتأثیر آن قرار میگیرد. ورود به کنگره نیز همین وضعیت را دارد. افراد تازهوارد معمولاً فقط مشکل خود را میبینند و نمیتوانند با سایر آموزهها ارتباط برقرار کنند. میگویند: این حرفها چه ربطی به مشکل من دارد؟ تفکر چه فایدهای برای من دارد؟ اگر تفکر داشتم که معتاد نمیشدم! اما وظیفهی ما این است که آموزش بدهیم، حتی اگر در ابتدا برایشان دشوار باشد. خوشبختانه بهمرور مطالب را درک میکنند و یاد میگیرند.
بسیاری از افراد انتظار دارند همهچیز خوب باشد، در حالیکه جهان و هستی بر اساس تضادها و اضداد ساخته شده است. مثلاً در سال ۷۴ من خودم در اوج مشکلات بودم؛ درگیری با طلبکارها، مشکلات شرکت و کارخانه، خانه و اجاره. در همان زمان، وقتی استاد با من راجع به موضوعاتی صحبت میکرد، اصلاً متوجه نمیشدم، چون ذهنم درگیر مسائل دیگر بود. گاهی هنگام گوش دادن به سیدیها، بخشی از آن را نمیفهمیم؛ این کاملاً طبیعی است. من هم در ابتدا متوجه نمیشدم، اما بهتدریج آگاهی حاصل شد. بعضی از افراد مدام شکایت میکنند. ما باید بپذیریم که هر مشکلی که به آن برخورد میکنیم، ریشه در خود ما دارد. در لژیون وقتی شاگرد مشکلاتش را بیان میکند، به او گفته میشود: این مشکل به خودت مربوط است؛ یعنی ریشه آن مشکل در درون خودت است، چون همانطور که در آغاز میگوییم: «خدایا ما را از دست نیرومندترین دشمنمان که جهل و ناآگاهی خودمان است، نجات بده.» اگر کسی میگوید هرچه تلاش میکنم به نتیجه نمیرسم، باید بداند که راهحل در آگاهی و دانش است؛ آگاهی همان نیرویی است که مسیر تفکر صحیح را به ما نشان میدهد.
بیدار شدن در صبح زود نشانهای از سلامت جسم و روان است. استاد میفرماید: «با دوستان مروت، با دشمنان مدارا.» اما مدارا همیشه جواب نمیدهد؛ اگر کسی مدام به ما حمله کند، دیگر مدارا جایز نیست و باید با قدرت از خود دفاع کنیم. باید تفاوت میان مدارا از روی قدرت و مدارا از روی ترس را بشناسیم. در برخی مسائل باید اقدام کرد، مخصوصاً در موضوعات حقوقی. حق را باید گرفت؛ اما همیشه باید تشخیص داد که چه چیزی ارزش پیگیری دارد و چه چیزی ندارد. نباید به هر رفتار نادرستی، واکنش تند نشان داد.
درخواست دعا از دیگران خوب است، اما نباید به آن اکتفا کرد. باید در کنار دعا، تلاش و کوشش هم باشد. مشکلات برای رشد ماست، و باید از زمانهایی که در اختیار داریم، بهترین بهره را ببریم. ایمان به خداوند قوت قلب میدهد. حتی اگر کسی وجود خدا را باور نداشته باشد، ایمان آرامشبخش است. اما به باور من، نیروی الهی قطعاً وجود دارد و قویترین نیروی عالم است. عبادت بهمعنای خدمت به خلق است. توکل به خدا روان را قوی میکند و به انسان پشتوانه میدهد. این پشتوانه در عبور از مشکلات بسیار حیاتی است. اگر در مسیر زندگی به مانع خوردی، باید از مسیر دیگری وارد شوی، راه تازهای پیدا کنی. سکون راهحل نیست.
شاگرد در جلسه پرسید: در عرفان میگویند حدود ۳۰۰ ولیّ خدا وجود دارد که با مرگ یکی، بلافاصله فرد دیگری جایگزین میشود. آیا چنین چیزی ممکن است؟ استاد پاسخ داد: بله، در سیستم الهی همهچیز امکان دارد. مثبت و منفی، خیر و شر، باید در کنار هم وجود داشته باشند، چون هستی بر پایه اضداد بنا شده است. بهشت و جهنم در همین دنیا وجود دارند کسی که در رنج و درد است، در جهنم به سر میبرد و کسی که در آسایش و آرامش است، در بهشت قرار دارد.
در جهان الهی حلقههایی وجود دارد که مربیان حق در آنها فعال هستند. مرگ پایان زندگی نیست. جهانهای دیگری وجود دارند که با این جهان در ارتباطند. اگر این القائات و فرمانها از جهانهای بالاتر نبود، انسان هیچ حرکتی نمیتوانست بکند. تمام پیشرفتهای انسان از طریق الهامات است. انبیاء کسانی بودند که از این جهانهای دیگر پیام میگرفتند و به ما منتقل میکردند.
منبع: سیدی «درب دیگر»
نویسنده: راهنمای تازه واردین همسفر مریم
رابط خبری: راهنمای تازهواردین همسفر آرزو
ارسال: همسفر شهناز رهجوی راهنما همسفر زهرا (لژیون چهارم) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی سهروردی اصفهان
- تعداد بازدید از این مطلب :
189