English Version
This Site Is Available In English

احترام به قوانین کنگره‌۶۰ باعث آرامش و امنیت همسفران و مسافران است

احترام به قوانین کنگره‌۶۰ باعث آرامش و امنیت همسفران و مسافران است

جلسه یازدهم از دور نهم کارگاه‌های آموزشی خصوصی همسفران کنگره۶۰ نمایندگی خیام با استادی همسفر طاهره، نگهبانی همسفر زهرا و دبیری همسفر سمیه با دستور جلسه «حرمت کنگره‌۶۰، چرا رابطه کاری، مالی و خانوادگی در کنگره ممنوع است ؟» روز دوشنبه ۹ تیرماه ۱۴۰۴ ساعت ۱۶:۰۰ آغاز به کار کرد.

خلاصه سخنان استاد:

کنگره، مکان مقدس و امنی است که هر شخصی با ورود به آن باید حرمتش را حفظ نماید. حفظ قوانین و رعایت حرمت‌ها در کنگره۶۰ از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است. حرمت و قوانین کنگره، مرز بین افراد را مشخص می‌کند که باید هم در صور پنهان و هم در صور آشکار رعایت شود، در غیر این صورت، دچار مشکل و آسیب می‌شویم. حرمت به معنای حریم است و از واژه حریم می‌آید. حرمت‌داری نیازمند حفظ حریم است و نمی‌توانیم وارد حریم هر کسی شویم. تصور کنید جاده‌ای وجود دارد که راننده‌ای در آن در حال رانندگی است؛ او نمی‌تواند از حریم خود تجاوز کند و باید در مسیر خودش حرکت کند و راه دیگران را سد نکند. این مثال نشان می‌دهد که باید مرز خودمان را بشناسیم و از آن فراتر نرویم.

 حرمت کنگره۶۰ اهمیت بالایی دارد، زیرا در ابتدا و انتهای هر جلسه، متن حرمت خوانده می‌شود و این خود نشان‌دهنده اهمیت بسیار بالای آن است. هر یک از اعضای محترم، موظف‌ هستند به حرمت‌ها و قوانین وضع‌شده احترام بگذارند و برای خودشان نیز ارزش قائل شوند. چراکه وقتی من برای خودم ارزش داشته باشم، به حرمت کنگره نیز احترام می‌گذارم و اگر فردی برای خودش ارزشی قائل نباشد، در واقع به خودش هم احترام نگذاشته است. با احترام‌گذاشتن به حرمت‌ها و قوانین کنگره، اعضا می‌توانند با آرامش و امنیت در کنار یکدیگر قرار بگیرند و از آموزش‌های ناب کنگره بهره‌مند شوند.

کافی است به خودمان نگاه کنیم که چطور با آرامش در کنار هم راحت و آسوده نشسته‌ایم، چون برای حرمت کنگره‌۶۰ ارزش قائل هستیم. وقتی حرمت خوانده می‌شود، همه سکوت می‌کنند و این خود نشانه‌ای از احترام به حرمت و حفظ حریم‌هاست. متن حرمت کنگره ۶۰ مشخص است و از تک‌تک فرامین آن می‌توان درس گرفت. از زمانی که به کنگره آمده‌ام، هنگام خواندن حرمت سعی می‌کنم همه بندهای آن را رعایت کنم؛ مثلاً یکی از مهم‌ترین آن‌ها، دروغ‌گویی است که بدترین خصلت محسوب می‌شود. همچنین پرهیز از به‌کاربردن الفاظ ناشایست یا سرزنش دیگران از نکاتی است که باید به آن توجه کنیم.

 هرگونه رابطه خانوادگی، مالی، قرض یا وام در کنگره ممنوع است، زیرا هدف ما حفظ حرمت‌هاست و نمی‌خواهیم چنین روابطی، فاصله‌ای بین ما ایجاد کند. وقتی در کنار هم باشیم و قوانین را رعایت کنیم، از هم‌نشینی با یکدیگر لذت می‌بریم. من از زمانی که به کنگره آمده‌ام، از نظر روحی کاملاً متحول شده‌ام. حتی فرزندانم به من می‌گویند: «مامان، خیلی تغییر کرده‌ای.» وقتی از کنار کسی رد می‌شوم یا کسی در حال غیبت‌کردن است، خودم را به نشنیدن می‌زنم. حتی در مکالمات تلفنی، اگر کسی بخواهد درباره شخصی صحبت کند، می‌گویم: «هرکس مسئول خودش است و من حرمت خودم را حفظ می‌کنم.» در کنگره، حرمت‌ها به همین منظور گذاشته شده تا روابط ما از چهارچوب خارج نشود و احترام بین ما حفظ شود.

در یکی از جلسات پخش زنده آقای مهندس، مثالی درباره دروغ‌گویی مطرح شد که برای من بسیار جالب بود. ایشان از شخصی که به خواستگاری رفته بود صحبت کردند. از او پرسیدند: تحصیلات شما چیست؟ گفت: دکترا. پرسیدند: از نظر مالی چطور هستید؟ پاسخ داد: خانه، ماشین، باغ، زمین و ملک دارم. پرسیدند: آیا دست بزن هم دارید؟ گفت: نه. سپس از او خواستند یکی از خصلت‌های بد خودش را بیان کند و او گفت: «من خیلی دروغگو هستم.»با گفتن این جمله، تمام حرف‌های قبلی‌اش بی‌اعتبار شد و مشخص شد که فردی دروغگو است. آقای مهندس تأکید کردند که دروغ‌گویی، مادر همه کژی‌ها و بیماری‌هاست. وای بر آدم دروغگو.

 موضوع دیگری که در حرمت‌ها آمده، سرزنش‌کردن دیگران است. من حق ندارم کسی را سرزنش کنم یا پشت سر کسی صحبت کنم. اگر از کسی ناراحت هستم، رود‌‌ر‌رو با او صحبت می‌کنم و می‌گویم: «خانم فلانی یا آقای فلانی، من از رفتار یا صحبت شما ناراحت شدم.» چون وقتی پشت سر کسی صحبت می‌کنیم، موضوع کوچک به‌ مرور تبدیل به شایعه و حرف‌های بی‌اساس می‌شود و در نهایت، شخصیت خودمان زیر سؤال می‌رود. اما اگر مستقیماً صحبت کنیم، سوءتفاهم‌ها زودتر حل می‌شوند. قوانین کنگره‌‌‌۶۰، باعث پیشرفت آن شده است.

آقای مهندس می‌فرمایند: «اگر این قوانین نبود، ما نمی‌توانستیم ۲۲ تا ۲۳ سال دوام بیاوریم. این قوانین است که حرمت‌ها را حفظ کرده و کنگره را پایدار نگه داشته است.» من از آقای مهندس بسیار سپاسگزارم که چنین مکان امنی را برای ما فراهم کرده‌اند. در پایان، پیامی از زندگی خوب را با شما به اشتراک می‌گذارم: زندگی خوب، در دو جمله خلاصه می‌شود: «لذت‌بردن از روزهای خوب، و صبرکردن در روزهای بد.»

مرزبانان کشیک: همسفر سمیرا و مسافر امید

تایپیست: همسفر فرزانه رهجوی راهنما همسفر فاطمه (لژیون سوم)

ویرایش: همسفر سمیه رهجوی راهنما همسفر فاطمه (لژیون سوم)

ویراستاری و ارسال: همسفر مهین رهجوی راهنما همسفر فاطمه (لژیون هفتم)

عکاس: مرزبان خبری همسفر مرضیه

همسفران نمایندگی خیام نیشابوری

 

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .