English Version
This Site Is Available In English

رعایت حرمت و احیا شدن افراد

رعایت حرمت و احیا شدن افراد

جلسه هفتم از دوره سی‌ودوم کارگاه‌های آموزش خصوصی همسفران کنگره۶۰ نمایندگی خلیج‌فارس بوشهر با استادی راهنما همسفر زینب، نگهبانی همسفر محبوبه و دبیری همسفر بتول با دستور جلسه «حرمت کنگره۶۰، چرا رابطه کاری و مالی و خانوادگی در کنگره ممنوع است؟»  روز یکشنبه ۸ تیرماه ۱۴۰۴ ساعت ۱۷:۰۰ آغاز به کار کرد.

خلاصه سخنان استاد: 

برای رسیدن به حال خوب باید از خیلی چیزها بگذریم؛ زمانی که حال ما بد است قطعاً از نظم و اصول خارج شده‌ایم، قوانین کنگره که جزئی از آن حرمت است دائم قرائت و مطالعه می‌کنیم؛ امروز واقعاً اگر در کنار هم در آرامش هستیم به دلیل حفظ این حرمت‌هاست. به نظر من موفق‌ترین و منظم‌ترین سازمان یا NGO در حوزه درمان اعتیاد کنگره ۶۰ است؛ به چه دلیل؟ چون اصول و قوانین مهمی دارد که اگر رعایت نشود فرد نمی‌تواند موفق باشد و همچنین علت موفقیت آن، آموزشی است که خانواده‌ها و مصرف‌کنندگان در کنار هم می‌بینند. برخی از افراد مصرف‌کننده هستند و عده‌ای دیگر، خانواده‌های مصرف‌کنندگان هستند که مانند ما هیچ‌گونه مصرفی نداشتند و نقش همراه را به عهده دارند اما آموزش می‌گیرند که چگونه در خانه با آن‌ها برخورد کنند.


باید همیشه تعادل داشته باشیم؛ گاهی اوقات محبت بیش‌ازاندازه ممکن است مسافر یا اعضای خانواده را به سمت نابودی بکشاند یا اینکه به خاطر عدم آگاهی، باعث ضرر و زیان زیادی شویم. من بارها گفتم خودم مصرف‌کننده داشتم؛ مواد مصرفی او ابتدا یک نوع بود اما چون آگاهی نداشتم باعث شدم مواد مصرفی مسافرم به دو یا سه نوع تبدیل شود بنابراین اگر از ابتدا در کنگره قرار می‌گرفتم شاید به اینجا نمی‌رسیدیم که بخواهد حال او خراب شود. ان‌شاءالله بتوانیم با توجه به آموزش‌ها؛ حرمت‌ها و حریم را حفظ کنیم، نگهبان دو بار حرمت را می‌خواند اول و آخر جلسه، به چه دلیل؟ برای اینکه رعایت حرمت خیلی مهم است و اگر حرمت‌ها را نگه‌داریم می‌توانیم درست سفر کنیم.


حریم در خانواده هم باید وجود داشته باشد؛ بین افراد خانواده، حتی اتاق‌خواب هر یک از افراد باید حریم داشته باشد به همین دلیل آقای مهندس می‌فرمایند؛ سرزده وارد نشو میکده حمام نیست؛ بنابراین در همه‌جا باید حرمت‌ها را رعایت کنیم؛ هر جا بنگریم یکسری رمز و رازهایی درون آن وجود دارد، نباید سعی کنیم از درون آن‌ها آگاهی پیدا کنیم؛ حتی در لژیون یکی از بچه‌ها از رهجوی دیگری می‌پرسید کجا کار می‌کنی، خانه‌ات کجاست و فامیل تو چیست؟ این مسائل اصلاً به ما ربطی ندارد ما کنگره می‌آییم تا آموزش بگیریم؛ اگر نیاز بود آقای مهندس به اسم کوچک بقیه را صدا نمی‌زد؛ واقعاً نباید در کار همدیگر دخالت کنیم؛ خوانده می‌شود که کنگره مکان مقدس و امنی است که هر شخصی با ورود به این مکان باید حرمت آن را حفظ کند؛ چرا اینجا مکان مقدسی است؟ چون اینجا احیا صورت می‌گیرد و احیا شدن را عیناً می‌بینیم.


همه مسافران در حقیقت زنده بودند اما زندگی نمی‌کردند؛ آن‌ها مردگانی بیش نبودند اما مرده متحرک و هیچ حسی نسبت به فرزندان، خانواده و حتی خودشان نداشتند اما اینجا زنده شدن آن‌ها را با چشم می‌بینیم، در اولین بند نوشته شده که دروغ نگویید تا زمانی که راستی هست چرا باید دروغ بگوییم بالاترین هنر، صداقت است به چه دلیل؟ چون اگر انسان کارش درست و روی اصول باشد نیازی نیست دروغ بگوید. اگر سی‌دی ننوشته باشم و ایجنت از من دفتر بخواهد، بهانه می‌آورم چون اگر طبق اصول پیش بروم هیچ مشکلی پیش نمی‌آید. در جای دیگر آمده که الفاظ ناشایست بیان کردن، در جلسه بدون هماهنگی سخن گفتن، بحث سیاسی که خدا را شکر در کنگره چنین چیزی نداریم، در جلسه هم سعی می‌کنیم سخن همدیگر را قطع نکنیم و اگر کسی صحبت می‌کند باید به او اجازه سخن گفتن بدهیم؛ بدون هماهنگی هرگونه پولی را دریافت و پرداخت کردن، هرگونه وجهی را تحت عنوان قرض یا وام به کسی پرداخت کردن، همه قوانین کنگره است که هر یک از اعضا موظف به احترام و رعایت آن‌ها هستند در غیر این صورت نمی‌توانیم به درمان برسیم.


لبخند و کلام می‌تواند محبت را در دل کسی بکارد و امید و انگیزه بدهد؛ اما گاهی اوقات نگاه تلخ می‌تواند کسی را سرزنش کند، باید سعی کنیم این خصوصیات را از خودمان دور کنیم و سر دوربین به قول جناب مهندس روی خودمان باشد. یکی دیگر از حرمت‌های کنگره این است که بین اعضا نباید روابط کاری یا مالی وجود داشته باشد؛ چون ممکن است مشکلاتی پیش بیاید که درروند درمان تأثیر منفی داشته باشد بنابراین با توجه به آموزش‌ها اگر این‌گونه روابط، باهم نداشته باشند کسی دلخور نمی‌شود. چرا باید فکر کنیم که اگر کاری برای کسی در کنگره انجام می‌دهیم خوب است؛ ممکن است آغاز آن خوب باشد اما پایان خوبی نداشته باشد و جناب مهندس روی این موضوع خیلی تأکید می‌کنند، به همین دلیل در کنگره فقط باید درصدد آن باشیم که آموزش بگیریم و کاری به کسی نداشته باشیم.


حال خوش ما درگرو رعایت حرمت‌هاست؛ حرمت‌شکنی باعث می‌شود فضای کنگره برای شخص سخت و سنگین باشد، خیلی از افراد را دیده‌ایم که از کنگره می‌روند و نیازی نیست آن‌ها اخراج شوند، کنگره مثل یک گردباد سبز است اگر در مسیر نباشی ناخودآگاه بیرون می‌روی و نمی‌توانی آموزش ببینی بنابراین باید سعی کنیم دائم در مسیر باشیم و مراقب رفتار، گفتار و کردارمان باشیم تا کلام ما به کسی آسیب نرساند. کلام باید سرشار از محبت باشد و بی‌مهری نسبت به کسی نداشته باشیم انشاالله در مسیر آموزش و خدمت بتوانیم از همه ضد ارزش‌ها دور شویم و خدمت کنیم.

تایپ: همسفر نساره رهجوی راهنما همسفر فاطمه (لژیون سوم)
ویرایش: همسفر فاطمه رهجوی راهنما همسفر طاهره (لژیون نهم)
عکس: همسفر زهرا مرزبان خبری
ویراستاری و ثبت: همسفر رها دبیر سایت
همسفران نمایندگی خلیج‌فارس بوشهر

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .