English Version
This Site Is Available In English

کنگره‌۶۰؛ مکانی امن با مرزهای مشخص

کنگره‌۶۰؛ مکانی امن با مرزهای مشخص

دومین جلسه از دوره دهم کارگاه‌های آموزشی خصوصی همسفران کنگره۶۰ نمایندگی‌ زال‌پارس‌ با استادی همسفر محبوبه، نگهبانی همسفر اکرم و دبیری همسفر سمیه با دستور جلسه «حرمت کنگره۶۰، چرا رابطه کاری و مالی و خانوادگی در کنگره ممنوع است؟» روز یک‌شنبه ۸ تیرماه ۱۴۰۴ ساعت ۱۷:٠٠ آغاز به‌‌کار کرد.

خلاصه سخنان استاد:
سلام دوستان محبوبه هستم همسفر

سپاسگزارم از ایجنت، مرزبانان، نگهبان، دبیر و راهنمایم همسفر سکینه که فرصت خدمت را در اختیار من قرار دادند. ایام عزاداری حضرت اباعبدالله‌الحسین (علیه‌السلام) را به همه شما تسلیت می‌گویم. امیدوارم در این روزها و به حرمت این ماه عزیز، بهترین و زیباترین هدایا را از دستان پرمهر خداوند دریافت کنید.

دستور جلسه: حرمت کنگره‌۶۰، چرا رابطه کاری، مالی و خانوادگی در کنگره ممنوع است؟

آقای مهندس از همان ابتدا می‌دانستند که ورود به حوزه اعتیاد و مصرف‌کنندگان مواد مخدر، امری ساده نیست. این مسیر بسیار دشوار و همراه با چالش‌های فراوان است. به همین دلیل، ایشان از ابتدای فعالیت خود، علاوه بر تدوین قوانین اصلی کنگره‌۶۰، منشوری با عنوان «حرمت کنگره‌۶۰» تنظیم کردند.

در این نوشتار، به نکاتی اشاره شده که ممکن است برای اعضاء کنگره آسیب‌زا باشد و مشکلاتی به‌وجود آورد. همچنین برنامه‌ریزی شد که حرمت، در ابتدا و انتهای کارگاه‌های آموزشی کنگره خوانده شود. در نوشتار حرمت، صحبت از قوانینی شده که حتی فراتر از قانون هستند؛ به همین دلیل، از واژه «حرمت» استفاده شده است. حرمت، هم‌خانواده واژه‌هایی مانند حریم، احترام و محترم است و از جایگاه و اهمیتی ویژه برخوردار است.

کنگره مکانی مقدس و امن است؛ زیرا هدفی مقدس دارد؛ بنابراین، این مکان دارای حریم‌هایی‌ است که تمام اعضاء موظف به رعایت آن‌ها هستند. اگر اعضاء کنگره از این حرمت‌ها عبور کنند، قطعاً خودشان آسیب خواهند دید. در چنین شرایطی، رهجوها نمی‌توانند به‌درستی سفر کنند و با شکستن حریم‌ها، از ادامه درمان و سفر دوم بازمی‌مانند.

در کنگره‌۶۰، حریم‌ها، مرزها و خط قرمزها مشخص شده‌اند و به ما گفته شده‌است که اگر بخواهیم در کنگره ماندگار شویم؛ باید حریم‌ها را رعایت کنیم.

حرمت کنگره شامل چه مواردی است؟
یکی از آن‌ها دروغ نگفتن است. دروغ، مادر تمام کژی‌ها و ناهنجاری‌ها است. با گفتن کوچکترین دروغ، مسیر نادرستی را برای خود هموار می‌کنیم. شاید دروغ اول سخت باشد؛ اما دروغ‌های بعدی برایمان آسان‌تر می‌شود؛ بنابراین، باید از دروغ پرهیز کنیم.

مورد دیگر، پرهیز از سرزنش‌کردن است. نشستن در لژیون به معنای این نیست که پشت سر دیگران صحبت کنیم، از کسی ایراد بگیریم یا عملکرد راهنمایان و مرزبانان را نقد کنیم.

یکی از دیگر نکات مهم، قطع‌نکردن حرف دیگران است. وقتی یکی از اعضاء لژیون از مشکلاتش می‌گوید، بغض می‌کند و اشک می‌ریزد، چون درد کشیده است، نباید با گفتن «ماشاءالله» یا دست‌زدن، حرف او را قطع کنیم؛ باید به احترام او سکوت کنیم و بگذاریم حرفش را به پایان برساند.

حرمت دیگر، پرهیز از بحث‌های سیاسی است. در شرایط فعلی جامعه، هیچ نیازی به ورود بحث‌های سیاسی در کنگره نیست. ما به کنگره آمده‌ایم تا مسافران‌مان به رهایی برسند و خود ما نیز به حال خوش دست یابیم. هدف ما، آموزش‌گرفتن و سپس آموزش‌دادن است.

همچنین باید از به‌کاربردن الفاظ ناشایست پرهیز کنیم. بدون اجازه راهنما نباید شماره تلفن بدهیم یا بگیریم. با ورود به کنگره، باید از ضدارزش‌ها فاصله بگیریم.

اگر حرمت‌ و حریم‌ها را رعایت کنیم، همواره می‌توانیم در این جمع حضور داشته باشیم، بدون آن‌که کوچکترین مسئله یا مشکلی برایمان پیش بیاید.

چرا روابط کاری، مالی و خانوادگی در کنگره ممنوع است؟
این ممنوعیت به‌منظور حفظ تمرکز اعضاء بر درمان اعتیاد است. همچنین برای جلوگیری از ایجاد حاشیه، اختلال، و اختلاف در فضای امن و صمیمی کنگره وضع شده است.

برقراری یک رابطه کاری یا عاطفی ساده می‌تواند باعث بروز اختلاف‌نظر، وابستگی‌های عاطفی یا مشکلات جدی‌تر شود. به همین دلیل، از ابتدا تأکید شده که هرگونه رابطه کاری، مالی و خانوادگی در کنگره ممنوع است.

رعایت حرمت، به اعضاء کمک می‌کند تا با تمرکز بیشتر و بدون دغدغه، به درمان اعتیاد دست یابند. حرمت، پایه‌های صمیمیت را بین اعضاء تقویت می‌کند.

امیدوارم همه ما بتوانیم حرمت‌ کنگره را رعایت کنیم و آن‌ها را در زندگی شخصی خود نیز به‌کار ببریم؛ زیرا این کار، ضامن امنیت و سلامت روان خودمان است و محیطی آرام و امن برای افرادی که خواستار رهایی هستند، ایجاد می‌کند.

تقدیر از همسفر فاطمه نگهبان دوره قبل

تقدیر از همسفر معصومه دبیر دوره قبل

مرزبان کشیک: همسفر فاطمه
عکاس: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر مریم (لژیون پنجم)
تایپیست: همسفر دل‌آرام رهجوی راهنما همسفر زهره (لژیون دوم)
ویرایش: همسفر سمیه رهجوی راهنما همسفر زهره (لژیون دوم) دبیر سایت
ارسال: همسفر اکرم رهجوی راهنما همسفر زهره (لژیون دوم) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .