همه ما در جهانی زندگی میکنیم که از بدو تولد در یک محیط اجتماعی رشد کردهایم، دوران کودکی را در کنار اعضای خانواده و بستگان خود بوده؛ سپس وارد محیط مدرسه شده و با دوستان و معلمان خود وارد ارتباطات اجتماعی شدهایم، در ادامه به دانشگاه یا محل کار ورود کرده و به طور کلی در هر مقطعی از زندگی با جمعی از انسانها در ارتباط بودهایم.
درست زندگی کردن مثل انجام دادن یک بازی است که برای لذت بردن از آن بایستی قوانین آن بازی را بدانیم، همانطوری که اگر کسی در بازی بیقانونی کند و خط قرمزها و حد و حدود را رعایت نکند، باعث خراب شدن بازی و آزار و اذیت دیگران میشود، در زندگی اجتماعی هم به همین صورت است و اگر من حرمتها و اصول و قوانین را رعایت نکنم، کام زندگی را هم بر خود و هم بر دیگران تلخ خواهم کرد.
کنگره۶۰ هم از این قاعده مستثنی نیست و به عنوان جامعهای که متشکل از افراد مصرفکننده و خانوادههای آنان است، شاید بتوان گفت، بیشتر از هر مجموعه دیگری نیازمند این قوانین است تا بتواند به خوبی ایفای نقش کند و به هدف اصلی خود که همان احیای انسانها است برسد؛ چرا که کنار هم نگهداشتن افراد مصرفکنندهای که حال خوبی هم ندارند، بدون آموزش اصول و قوانین و حرمتها عملاً کاری غیرممکن است، همینطور در قسمت خانوادههای مصرفکنندگان به دلیل آسیبهای زیادی که در کنار یک مصرفکننده متحمل شدهاند، نیاز به این آموزشها کاملا احساس میشود.
جناب مهندس دژاکام به عنوان فردی که سیستم کنگره۶۰ را پایهگذاری نموده است، در این مسیر با چالشها و مشکلات زیادی جهت حفظ این مجموعه روبرو بودهاند و بنابراین طی تجربیاتی که در این دوران کسب نمودهاند، جهت حفظ و بقای سیستم کنگره۶۰ خط قرمزها و حریمهایی را تحت عنوان "حرمت کنگره۶۰ " تدوین و هدف ایشان از طرح چنین مسئلهای فقط و فقط حفظ تک تک اعضا و کل سیستم کنگره از آسیبهای احتمالی میباشد.
ایشان همیشه در صحبتهایشان با اشاره به آیه کلام الله (عسی ان تکرهوا شیئاً و هو خیرُ لکم) میفرمایند: شاید شما در ابتدا تصور کنید بندهایی که در حرمت عنوان شده بیمورد است؛ مثلاً بگویید: چرا من نباید با اعضا کنگره در بیرون از شعبه ارتباط داشته باشم و رفت و آمد کنم؟ مگر چه اشکالی دارد؟ ما با هم دوست هستیم و دوستی و رفاقتمان را در بیرون از کنگره هم ادامه میدهیم، در اینجا همین آیه ذکر شده در بالا صدق میکند که بعضی چیزها شاید به نظر شما خوش بیاید و یا در ابتدا همه چیز خوب پیش برود؛ ولی تجربه نشان داده است که در ادامه نتایج خوبی به دست نخواهد آمد و این رابطه به خود و دیگران آسیب خواهد رساند، مثال دیگر اینکه شاید من تصور کنم اگر بتوانم به هم لژیونیهای خودم کمک مالی کنم و یا با آنها شراکت مالی داشته باشم، خیلی خوب است و به این صورت میتوانم به آنها خدمت کرده باشم؛ ولی متاسفانه تجربه ثابت کرده است که اینگونه کارها سرانجام خوبی نخواهد داشت و ممکن است یکی از طرفین به تعهدات خود عمل نکند و بین آنها نزاع پیش بیاید و حتی ممکن است از کنگره هم طرد شوند و فرآیند درمانشان به نتیجه نرسد.
به طور کلی اجرای حرمتها در ابتدا ممکن است، کمی سخت به نظر برسد؛ اما وقتی به عواقب نافرجام آن فکر کنیم بسیار راحتتر میتوانیم، بپذیریم که انجام ندادن این کارها به خیر و صلاح خودمان است.
آقای مهندس بارها فرمودهاند: من همیشه سعی کردهام فاصله خود را با اطرافیانم حفظ کنم و همین باعث شده دوستان زیادی داشته باشم که عمر رفاقت من با آنها به چندین سال هم میرسد؛ چرا که صمیمیت و نزدیکی بیش از حد انسان با اطرافیان در دیگران احساس توقع به وجود میآورد و این توقع بار انسان را سنگینتر میکند، به طوری که اگر این توقعات برآورده نشود، در طرف مقابل دلخوری ایجاد میشود.
نکته قابل توجه این است که افرادی که حافظ اصول و حرمتهای کنگره هستند، محبوبیت بیشتری در بین اعضا دارند و مدت بیشتری توانستهاند، خدمت کنند و ماندگار باشند، برعکس افرادی که به حرمتها بیاعتنایی میکنند، خیلی زود از گردباد سبز کنگره به بیرون پرتاب میشوند.
نویسنده: راهنما همسفر معصومه (لژیون۵)
ویراستار: همسفر پریسا رهجوی راهنما همسفر آرزو (لژیون۱۱) دبیر سایت
ارسال: همسفر فریبا رهجوی راهنما همسفر مریم (لژیون۹) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی امامقلیخان
- تعداد بازدید از این مطلب :
138