همسفر فرزانه:
آقای مهندس در سیدی دشمنی میفرمایند: انسانها فکر میکنند که هیچگاه اعضای خانوادهشان و یا نزدیکترین دوستانشان با آنها دشمنی نمیکنند؛ در صورتی که وقتی مسئله مالی وسط باشد، همهچیز تغییر میکند و تنها راهحل این مشکل رعایت فاصله با این افراد است.
حال درباره دشمنی؛ باید بگویم که یکی از مهمترین عوامل ایجادکننده آن شراکت است. شراکت با همخون، فامیل، دوست و آشنا باعث دشمنی میشود. ما انسانها معمولاً هیچگاه به این موضوع فکر نمیکنیم که ممکن است حتی با نزدیکترین افراد زندگیمان؛ یعنی با همخون خود نیز دشمن شویم.
شراکت در همه امور؛ حتی در مسائل مالی میتواند زمینهساز بروز دشمنی شود. دشمنی که جز رنج، عذاب و دلخوری چیزی از آن در خاطر نمیماند. شراکت وقتی بدون آگاهی، مرز مشخص و درک متقابل شکل میگیرد، به مرور زمان باعث کینه و دشمنی میشود. گاهی از همان اول کار نیتها خوب است؛ اما در مسیر اختلاف سلیقه، سوءتفاهم و توقعات نابهجا باعث سست شدن رابطهها میشود و همین مسائل به مرور به دشمنیهای عمیق تبدیل میشوند.
ما از یاد میبریم که ریشه این دشمنیها در انتخابهای اشتباه خود ماست. آقای مهندس میفرمایند: در مرحله اول، حتیالمقدور شراکت نکنید. در مرحله بعد، اگر ناچار به شراکت بودید، همه چیز مشخص و مکتوب باشد، سند و رسید داشته باشید. اگر اینها هم نبود، شاهد داشته باشید.
حالا اگر دشمنی به وجود آمده، چه باید کرد؟ باید انتقام بگیریم؟ انسان موجودی است که زندگیاش بر پایه تفکراتش است. اگر به چیزهای خوب فکر کنیم، امواج مثبت را جذب میکنیم و اگر به چیزهای منفی فکر کنیم، امواج منفی را جذب میکنیم. به ناامیدی، ترس و کینه فکر کنیم، همه اینها را جذب میکنیم. انسان باید ریشه این دشمنی را بکند.
مهم نیست ما کی هستیم، مهم این است که چه فکر میکنیم. دشمنیکردن، حاصلی جز رنج و ناراحتی ندارد. ارتباط ما با دیگران، مثلثی را تشکیل میدهد که یک ضلعش خود ما هستیم، ضلع دیگرش خانواده و ضلع سوم دوستان و آشنایان است که؛ باید حریمها رعایت شود. هر ظلمی که میشود، بدون شک به خودمان برمیگردد.
استاد میفرمایند: تلاش کنید مردهها را زنده کنید و به جانها جان دهید. منظور زنده کردن مرده نیست؛ بلکه در اینجا منظور، احیاکردن انسانهاست. همانند کنگره که جمعیت احیای انسانی است؛ یعنی غیرممکنها را ممکن ساختن. در دل سنگها بروید و بشکافید آنچه شکافتنی نیست، مثل درمان اعتیاد که برای خیلیها غیرقابلحل بود.
بعضی انسانها فطرتاً بد هستند؛ یعنی تربیتشان مثل گردویی است که روی گنبد میگذاریم، یک جا نمیماند و هر کاری کنیم، سر میخورد و میافتد. به عقیده آقای مهندس، دشمنی بر مبنای جهل و نادانی انسان شکل میگیرد و میوه دشمنی رنج است. دوستی و محبت برای انسان آرامش و صلح میآورد. همیشه فکر مثبت کنید تا امواج مثبت را جذب کنید.
همسفر صدیقه:
برداشت من از سیدی دشمنی این است که گاهی ما در زندگی دچار مشکلات و مسائلی با نزدیکان خود یا دوستانمان میشویم که ناشی از شراکتی است که حساب نشده وارد شدهایم. این مسئله روابط خواهر برادری و دوستی را تحت تأثیر قرار میدهد و از بین میبرد؛ پس بهتر است این شراکتها نباشد؛ چون روابط خوب و محبتآمیز بر هر شراکتی اولویت دارد. در صورت ناچاری در شراکت، بهتر است سنجیده عمل کنیم و آن را مکتوب نماییم تا کمتر دچار مشکل شویم.
در صورت بروز دشمنی؛ چون وجود ما انسانها طوری است که امواج منفی را جذب مینماید، ادامه دادن دشمنی و فکر انتقامجویانه را سبب میشود؛ باید بدانیم بیشتر از هر کسی خودمان از دشمنی ضرر میبینیم تا طرف مقابل؛ پس بهتر است رها کرده و با گذشت و صرفنظر کردن خودمان را نجات دهیم. همچنین، جذب امواج مثبت و انجام کارهای خوب باعث افزایش انرژی مثبت میگردد و برعکس، امواج منفی و کارهای ضد ارزشی منجر به انرژی منفی میگردد.
در مسیر کنگره۶۰، اینکه بتوانی یک فرد معتاد را هدایت کنی که به وجود اصلی خود برگشته و مورد سازندگی قرار گیرد، همانند معجزه است؛ چرا که احیای شخصیت انسانی از احیای جسم بسی با ارزشتر میباشد.
در کنگره، رسیدن به این اهداف متعالی جز با فکر درهای بسته و راههای نرفته انجام خواهد شد و این خود الگویی برای هر رهجو میباشد که در هر بحران و مشکلی ناامید نشده و با فکر کردن درست، راه حل را بیابد؛ پس دشمنی بر مبنای جهل است و میوه آن جز رنج بیشمار نمیباشد؛ باید برای آرامش و صلح، روابط خود را با آگاهی بنا نهاده و با افکار مثبت و تلاش و کوشش به اهدافمان برسیم.
همسفر شهین:
انسان به همه چیز فکر میکند و همه نوع مشکلات را پیشبینی میکند؛ ولی فکر نمیکند که روزی با اعضای خانوادهاش دشمنی کند. علت بیشتر دشمنی اعضای خانواده، مسائل مادی است.
با اعضای خانواده بهتر است معامله یا شراکتی نداشته باشیم. اگر هم مجبور شدیم، سند یا مدرکی یا رسیدی از آنها داشته باشیم، وقتی اختلافی پیش میآید، بهتر است با صبر و حوصله و آرامش به حل آن بپردازیم.
نگذاریم با دشمنی و کینه، انرژیهای منفی جذب ما شود. چون ما به هر چه فکر کنیم و در هر مسیر مثبت یا منفی باشیم، همان را جذب میکنیم؛ پس بهتر است که مثبتاندیش باشیم تا به صلح و آرامش برسیم.
گاهی وقتها یک سری مشکلات برایمان پیش میآید و ما فکر میکنیم همه درها به روی ما بسته شده؛ اما باید بدانیم خداوند همه درها را بسته نگذاشته است.
اگر مشکلی هست، برای این است که ما با تفکر درست و کوشش و تلاش، راه بهتری را پیدا کنیم و صبر کنیم تا از تاریکی و سختیها به سمت نور هدایت شویم و بدانیم که دشمنیها برای ما رنج میآورد و انسان بر اثر جهل و ناآگاهی است که دشمنی میکند؛ باید روح خود را تزکیه و پالایش دهیم تا به آرامش برسیم.
بهتر است بدانیم که هر کار خوب و بد و هر ظلمی، نتیجهاش به خودمان برمیگردد.
نتیجهگیری من از این سیدی با اعضای خانواده تا حد امکان شراکت و معامله نکنیم. سعی کنیم امواج مثبت ایجاد کنیم تا همان امواج را جذب کنیم و در تعاملات با خانواده و دیگران حریمها را رعایت کنیم.
همسفرسهیلا:
در سیدی دشمنی، آقای مهندس با توجه به تجربه خودشان میفرمایند که انسان هیچوقت با اعضای خانوادهاش و خواهر و برادر وارد معامله و شراکت نشود؛ زیرا معامله با خانواده در آخر به دلخوری و کدورت منجر میشود. اگر هم مجبور به این کار شد، حتماً باید نوشتهای بین آنها تنظیم شود و یا شاهدانی باشند و تمام جزئیات روشن شود.
حال اگر ظلمی در این مورد به ما شد و حقی از ما خورده شد، باعث دشمنی بین ما نشود و بدانیم حتماً خداوند بزرگ از ظالم انتقام ما را خواهد گرفت؛ پس ما به دشمنی و انتقام اصلاً نباید فکر کنیم؛ چون باعث میشود که فکر منفی به سراغ ما بیاید و با این کار ما نیروهای منفی را جذب خود کردهایم. درخت دشمنی میوهای جز رنج ندارد و باعث میشود که ما روح و جسممان بیمار شود.
اگر مشکلی برای ما پیش آمد، با قدرت تفکر راه حل مناسبی برای مشکلمان پیدا کنیم. قطعاً خداوند همیشه دری را برای ما باز خواهد کرد و ما با تفکر آن را مییابیم. دشمنی اصولاً از جهل و ناآگاهی انسان است و ما؛ باید از دشمنی کنارهگیری کنیم.
مشارکت مکتوب اعضای لژیون هفتم راهنما همسفر راضیه
منبع: سیدی دشمن
رابط خبری: همسفر کلثوم رهجوی راهنما همسفر راضیه (لژیون هفتم)
ویرایش: همسفر آیسودا رهجوی راهنما همسفر فاطمه (لژیون دوم)
ثبت و ارسال: نگهبان سایت همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر مرضیه (لژیون هشتم)
همسفران نمایندگی تخت جمشید شیراز
- تعداد بازدید از این مطلب :
136