English Version
This Site Is Available In English

حرمت‌ها بخشی از مسیر درست زندگی‌کردن هستند

حرمت‌ها بخشی از مسیر درست زندگی‌کردن هستند

موضوع: حرمت کنگره۶۰؛ چرا رابطه کاری، مالی و خانوادگی در کنگره۶۰ ممنوع است؟

فهرست:
۱- مقدمه
۲- کنگره‌۶۰ چیست؟
۳- لزوم تدوین حرمت
۴- حرمت چیست؟
۵- نوشتار کنگره۶۰
۶- نتیجه‌گیری

مقدمه:

حریم به‌معنای محدوده، مرز یا قلمرویی است که باید آن را حفظ کرد و به آن احترام گذاشت. حرمت نیز به‌معنای احترام و ارزشی است که به یک فرد، شیء یا مکانی داده می‌شود و شکستن آن جایز نیست. این دو واژه ارتباط تنگاتنگی با یکدیگر دارند؛ به‌عبارتی حریم هرچیزی بیانگر حرمت آن است و وقتی چیزی حرمت دارد؛ یعنی حریم دارد و نباید به آن نزدیک شد یا آن را نقض کرد. حریم و حرمت در سازمان، به‌معنای رعایت حقوق فردی و احترام متقابل کارکنان در محیط کار است و شامل حفظ حریم شخصی، اطلاعات محرمانه و ایجاد فضایی امن، مبتنی بر احترام می‌شود که به بهبود رضایت شغلی، اعتماد و افزایش بهره‌وری کمک می‌کند.
کنگره۶۰ نیز به‌عنوان یک نهاد مردمی و اجتماعی، برای رشد و بقاء، نیازمند اصول و قوانینی است که در سایه آن‌ها بتواند به مسیر خود ادامه دهد؛ از این‌رو، نوشتاری تحت عنوان «حرمت کنگره۶۰» تدوین شده و مبنای عملکرد اعضاء قرار گرفته است. در این مقاله، سعی شده‌است با نگاه کلی به این موضوع، لزوم استفاده از حرمت و رعایت آن را بیشتر درک کنیم.

کنگره۶۰ چیست؟

جمعیت احیای انسانی کنگره۶۰، در ۳۱ شهریورماه ۱۳۷۸ توسط مهندس حسین دژاکام، پایه‌گذاری و تأسیس شد. این ساختار توانسته است، بسیاری از افرادی که خواستار درمان اعتیاد بوده‌اند را به چرخه حیات بازگرداند.
اساس کار کنگره، بر مبنای محبت، عقل و ایمان است. در جلسات، هر عضو راجع‌به تجربه و دانش خود در مقوله اعتیاد سخن می‌گوید و از نصیحت‌کردن و شعاردادن پرهیز می‌نماید. ما به هیچ گروهی وابسته نیستیم و از نظر مالی به خود متکی می‌باشیم؛ اما می‌توانیم حامیانی داشته باشیم که نقش بسیار سازنده‌ای در اجرای برنامه‌های کنگره۶۰ ایفا کنند.

لزوم تدوین حرمت:

آقای مهندس از همان ابتدا می‌دانستند که ورود به حوزه اعتیاد و مواد مخدر، امری ساده نیست و مشکلات خاص خود را دارد. ایشان در آغاز فعالیت، علاوه‌ بر تنظیم قوانین اصلی و داخلی کنگره۶۰ که در ۱۴ بند تنظیم شده و در کلیه جلسات قرائت می‌شود، منشوری تحت عنوان «حرمت کنگره ۶۰» را نیز تدوین کردند.
با نگاهی به حجم فعالیت‌هایی که در کنگره۶۰ انجام می‌شود، کلاس‌ها و جلساتی که برگزار می‌گردد و میزان شرکت‌کنندگانی که گاهی اوقات از نگاه جامعه هنجارشکن محسوب می‌شوند، درمی‌یابیم که این موفقیت حاصل یک اتفاق ساده نیست.
کنگره۶۰ چه کرده است که توانسته چنین موفقیت‌هایی را رقم بزند؟ در پاسخ باید گفت: آموزش‌های کنگره۶۰، متد DST، استفاده از داروی اپیوم، رسیدن به تعادل در جسم، روان و جهان‌بینی و درنهایت رعایت حرمت کنگره۶۰، نقش تعیین‌کننده‌ای داشته‌اند.

حرمت چیست؟

اصولاً حرمت از حریم می‌آید؛ هرچیزی یک حریمی دارد و وقتی چیزی حریم داشته باشد؛ یعنی حرمت هم دارد و شما نمی‌توانید به آن نزدیک شوید. در کنگره۶۰ به‌گونه‌ای عمل شده تا افراد، تنها به کار خود بپردازند و به درمان برسند.
در این مکان، دروغ‌گفتن ممنوع است؛ وقتی راهنما از رهجویش می‌پرسد چه چیزی مصرف می‌کنی؟ رهجو باید حقیقت را بگوید.
آقای مهندس در سی‌دی حرمت می‌فرمایند: «وقتی ستون‌ها به هم نزدیک باشند، باعث می‌شود سقف بریزد و زمانی‌که از هم دور باشند، باز هم باعث می‌شود سقف فرو‌بریزد.» یعنی در هر کاری باید با تفکر و تعادل پیش برویم تا مشکلی پیش نیاید. رعایت حریم و حرمت؛ یعنی باید حد و اندازه را نگه داریم.

نوشتار حرمت کنگره۶۰:

در کنگره۶۰ هر نوشتار، یک‌بار خوانده می‌شود، اما نوشتار حرمت کنگره۶۰ دوبار؛ که این نشان‌دهنده اهمیت آن است.
در کنگره کسی را سرزنش و غیبت نمی‌کنیم؛ اگر شما شنونده خوبی باشید، باعث می‌شود آن فرد به کارش ادامه دهد و صاحب سخن را بر سر ذوق آورد. هر انسانی، با رفتارش حریم خود را مشخص می‌کند؛ شما با رفتارتان اجازه می‌دهید که دیگران وارد حریم‌تان بشوند یا نشوند. یکی از مسائل مهمی که در کنگره بسیار به آن تأکید می‌شود، مسئله ارتباط مالی است؛ اعضای کنگره دریافته‌اند که داشتن حساب‌وکتاب مالی با یکدیگر؛ یعنی از دست‌دادن آرامش و حال خوش. وقتی حساب مالی با کسی دارید، دیگر نمی‌توانید با خیال راحت به کنگره بیایید.
تمام مفاد حرمت کنگره، با ظرافت و تفکر همه‌جانبه انتخاب شده‌است که با رعایت آن‌ها می‌توانید با خیال راحت و آسوده با اعضای کنگره در ارتباط باشید و از آموزش‌های آن بهره‌مند شوید. استاد امین در سی‌دی «محرم» می‌فرمایند: فردی‌که سال‌ها به کنگره می‌آید ولی هنوز هرچه راهنما می‌گوید، متوجه نمی‌شود؛ به‌خاطر این است که هنوز محرم نشده‌است. من اعتقاد دارم چیزی‌که باعث می‌شود انسان محرم شود و ظرفیت پیدا کند، حس انسان است که باید پالایش شود و راه را پیدا کند.

نتیجه‌گیری:
در کنگره۶۰، وقتی رهجو تمام قوانین و حرمت‌ها را رعایت کند و فرمانبردار باشد، راه برای او نمایان شده و به خواسته خود می‌رسد، اما اگر این‌ها نباشند نامرئی می‌شود؛ بنابراین باید این تغییرات را از خود آغاز کنیم تا بتوانیم راه درست زندگی‌کردن را بیاموزیم. حرمت‌ها خود بخشی از همین مسیر درست زندگی‌کردن هستند؛ اگر بتوانیم قوانین و حرمت‌ها را در زندگی‌مان به کار بگیریم، به آرامش و آسایش خواهیم رسید.

منابع:
سایت کنگره۶۰
سی‌دی محرم (استاد امین)
نوشتار کنگره۶۰

نویسنده: همسفر فاطمه (ن) رهجوی راهنما همسفر فرزانه (لژیون پنجم)
ویرایش: رابط خبری همسفر فاطمه (د) رهجوی راهنما همسفر فرزانه (لژیون پنجم)
ارسال: همسفر سمیه رهجوی راهنما همسفر زینب دبیر سایت
همسفران نمایندگی وکیلی یزد

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .