اعتیاد یکی از بزرگترین دغدغهها و تاریکیهای موجود در جهان است که از گذشته بسیار دور وجود داشته و امروزه به بحرانی برای خود افراد، خانوادهشان و جامعه تبدیل گشته است. قطعاً جستجوگران ماهر و افراد زیادی به دنبال راهی برای حل مشکل اعتیاد بودند، اما هیچگاه موفق نشدهاند درمانی کامل و جامع ارائه دهند که در عمل نتایج خوبی به همراه داشته باشد.
کتاب ۶۰درجه زیر صفر نوشته مهندس حسین دژاکام، مستندی در مورد درمان تدریجی اعتیاد است. این کتاب حاصل سالها تجربه شخصی مهندس دژاکام از اعتیاد، روشهای ترک بینتیجه متداول و در نهایت رسیدن به روش درمان صحیح است.
مهندس دژاکام در ماه رمضان سال ۱۳۷۵ با استمداد از قدرت مطلق و یاری استادانشان سفری را شروع کردند که به رهایی و درمان ایشان ختم شد. کتاب ۶۰درجه زیر صفر شرح احوال مهندس دژاکام در این سفر است که به مستندی جامع و کامل تبدیل گشته و جان هزاران نفر را در سال نجات میدهد.
حالا باید بگوییم مستند چیست و آیا ارزش علمی دارد؟ مستندسازی علمی یک عملیات به معنای ثبت دقیق و سیستماتیک اطلاعات درباره یک فرآیند، پروژه یا تحقیق است. این کار باعث افزایش اعتبار علمی، امکان بررسی مجدد و بهبود تصمیمگیری در آینده میشود. برخی از مزایای مستندسازی علمی میتوان حفظ اطلاعات و دانش را نام برد. یعنی؛ مستندسازی کمک میکند تا دادهها و تجربیات بهصورت منظم ثبت شوند و برای تحقیقات آینده قابل استفاده باشند. علمیکه تجربه شده باشد سندی بی عیب و نقص است. (کتاب ۶۰درجه زیر صفر)
کتاب ۶۰درجه زیر صفر جزو مباحث اصلی آموزشی کنگره۶۰ میباشد که به سه اصل جسم، روان و جهانبینی برای درمان اعتیاد اشاره میکند، اما این همهی ماجرا نیست تمام انسانها در هر جایگاه و شرایطی میتوانند از این کتاب برای عبور از سختیها و مشکلات خود استفاده کنند. در واقع این کتاب یک قالب کلی برای عبور از مشکلات ارائه میدهد. از نکات مهم این کتاب زبان عامیانه و پرهیز از استفاده مطالب سقیل و مفاهیم سخت است که باعث میشود، برای تمام انسانها قابل فهم باشد.
نکتهی دیگر این است که کتاب مانند یک داستان جذاب روایت شده و زندگی کردن در اعتیاد و سایر مشکلات را در ذهن تصویرسازی میکند و با همان تصاویر، نحوهی عبور از آنها را آموزش میدهد که نه تنها باعث جذابیت کتاب شده بلکه باعث درک آنچه در وجود انسان رخ میدهد و قادر به دیدن آن با چشم سر نیستیم میگردد. در واقع اگر انسان نتواند موضوعی را در ذهن خود تصویرسازی کند، حفظ کردن و خواندن مطالب بینتیجه خواهد ماند.
در این کتاب جسم انسان به اسب و روان انسان به سوارکار تشبیه شده است تا زمانی که جسم و روان هر دو در سلامت کامل نباشند، حرکت درست میسر نخواهد بود. جسم انسان در اثر استفاده از مواد مخدر دچار تخریبهای زیادی میشود. از جمله تخریب در سیستم شبهافیونی بدن. بدن انسان سالم در زمان مناسب قادر به تولید مواد شبهافیونی، هورمونها و... است، اما پس از اعتیاد، مواد مخدر «افیون خارجی» جای مواد شبهافیونی بدن را میگیرد و جسم دیگر قادر به تولید این مواد نخواهد بود که این همان عملیات جایگزینی است.
این امر نشان میدهد اگرچه شاید فرد در ابتدا برای لذت بردن، افزایش قوا و مسائل دیگری شروع به مصرف مواد کند، اما به مرور زمان مجبور خواهد شد، تنها برای رسیدن به حالت تعادل مصرف کند و دیگر خبری از حالت نشئگی نخواهد بود. بنابراین؛ قطع و یا ترک مواد پاسخ مناسبی برای این افراد نخواهد بود. این مسئله نشان میدهد برای درمان اعتیاد چیزی بیشتر از یک جو اراده نیاز است.
به علاوه تخریب در جسم همزمان تخریبهایی در روان شخص ایجاد میکند. با شروع سفر همینطور که جسم شروع به بازسازی و احیا سیستمهای شبه افیونی میکند، همزمان روان فرد هم به تعادل برمیگردد. طبق مستند ۶۰درجه زیر صفر این سفر مدت زمانی حداقل ده ماهه نیاز دارد.
نکتهی دیگر، جهانبینی است که اگر به حد لازم نرسد، علیرقم بازسازی جسم و روان، فرد به نقطهی قبل از مصرف رسیده و ممکن است دوباره شروع به استفاده از مواد مخدر نماید در نوشتارهای کنگره۶۰ میخوانیم: برای رهایی از دام اعتیاد حداقل دو سفر الزامی است. (سفر اول از استفاده از مواد مخدر تا قطع آن و سفر دوم از قطع مواد تا رسیدن به خود)
این کتاب شامل سخنان اساتید بزرگی است که به رشد جهانبینی کمک میکند و میتواند انسانها را از عمق تاریکیها برهاند. اکنون سالانه هزاران نفر درکنگره۶۰ با استفاده از متد DST از دام اعتیاد رها میشوند و همسفران آنان نیز از تاریکیهای درونی خود آزاد میگردند. کتاب ۶۰درجه زیر صفر مرواریدی است، در اقیانوس بیکران حقایق هستی که هر روز با استفاده دیگران از آن بر درخشش افزوده میشود.
منابع: مجلات علمی دانشگاه تهران، سایت بهاندیشان، کتاب ۶۰درجه زیر صفر
ویرایش و ارسال: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر لیلا (لژیون دوم) دبیر سایت
همسفران نمایندگی ستارخان
- تعداد بازدید از این مطلب :
112