English Version
This Site Is Available In English

جهان ذهن مقدمه جهان واقعی است

جهان ذهن مقدمه جهان واقعی است

مشارکت همسفر کتایون از سی‌دی وادی پنجم

دنیای ذهن، جهانی زیبا و قدرتمند که انسان به تبعیت از خالق هستی در حیطه خود کن‌فیکون می‌کند. ذهن انسان جهانی از جهان‌های وجودی انسان است. بعد از جهان زیستی انسان، جهان خواب و بعد جهان ذهن بسیار مهم است. شما به راحتی در ذهن خود هر آن‌چه تصور می‌کنی، مجسم می‌گردد. جهان ذهن، مقدمه جهان واقعی است هر آن‌چه جهان ذهنی با دقت، مطالعه و عمیق‌تر باشد محصول آن در جهان واقعی زیباتر و کاربردی‌تر خواهد بود دانستن به تنهایی کافی نیست با عمل کار برآید نه به سخن‌وری. زر و گوهر اگر در خاک بمانند همچون سنگ سیاه بی‌فایده‌اند زمانی که استخراج و پالایش می‌شوند و ابزار می‌خورند و شیئی ارزشمند می‌شوند به نتیجه مطلوب خود رسیده‌اند. 

چهار وادی اول کتاب عشق مقدمه‌ای برای وادی پنجم هستند. در آن‌ها راجع به تفکر کردن و دنیای بزرگ و با عظمت تفکر و ذهن سخن به میان آمد. در وادی پنجم سخن از عمل کردن و حرکت کردن است. ذهن مقدمه و لازمه عمل است زمانی که سال‌ها مطلبی را در ذهنمان مانند جنینی پرورش می‌دهیم تا به بلوغ برسد وقت آن می‌رسد که این نوزاد متولد شود و مستقل در جهان واقعی دیگری به حیات و تکامل خود ادامه دهد.

زمانی هم هست که با نیروهای منفی ذهنی، مدت‌ها روی مطلبی تمرکز می‌کنیم و بارهاوبارها تکرارش می‌کنیم تا صیقل یابد و آماده تولد گردد؛ اما با تولدش نابودگری و ناامیدی را ادامه می‌دهد؛ مثل پروردن فکر  مردن و افکار خودکشی در انسان است. دنیای ذهن مقدمه و برنامه‌ریزی برای عمل کردن و تمرین چگونه زیستن در جهان خاکی و سایر جهان‌ها است. کوه طلا بالقوه است بدون دنیای ذهنی و استخراج و عمل‌گرایی، بالقوه و خاموش باقی می‌ماند.

خداوند از ما عمل می‌خواهد و تفکری که مقدمه عمل نیک است، پسندیده و توصیه شده که از 70 سال عبادت مهم‌تراست. زمانی پیامبر بر باغ خرمایی می‌رفت به ایشان گفتند: این باغ را فلانی وقف کرده بعد از مرگش ایشان هسته خرمایی را برداشتند و فرمودند: اگر زمانی زنده بود به اندازه این هسته با دست خودش انفاق می‌کرد بارهاوبارها بیشتر از این ثواب کنونی نصیبش می‌شد.

و تا زمانی که زنده در این جهان خاکی هستیم هر آنچه با دستان خود انجام می‌دهيم مورد پذیرش قدرت مطلق است و دیگران نمی‌توانند وظیفه ما را به انجام برسانند. بعد از مرگ هم اثرات کارهایی که انجام داده‌ایم برای ما مفید واقع می‌شوند؛ پس خداوند عملگرایی حرکت، تلاش و ساعی بودن را برای ما برگزیده است و تاکید دارد. عواملی مانند اضطراب‌ها، ترس‌، عدم اعتمادبه‌نفس، ناامیدی وغیره موانع عملگرایی هستند. برای غلبه بر این عوامل و اصلاح اخلاق و رفتار باید سه اصل پندار نیک، گفتار نیک و کردار نیک را سر لوحه همه کارهایمان بکنیم. برای تبدیل یک انسان نامتعادل و ناموجه به یک انسان موجه و متعادل باید از ضدارزشها دوری کرد و به ارزش‌ها نزدیک شد. در واقع باید پالایش و تصفیه نمود. قدرت مطلق الله انسان‌ها را بر مدار نیکی‌ها آفریده و انسان با قدرت اختیار و انتخاب خود به سمت تاریکی‌ها و آلودگی‌ها می‌رود .

لذا معیارهای انسانی در همه مشترک است هر چند در برخی جوامع و فرهنگ‌ها به دلیل بالا رفتن آمار برخی رفتارها از حالت ناهنجار و ضداززش به هنجار و ارزش در آن جامعه تبدیل می‌شوند سرو مشروبات الکلی. اکنون هنوز ارزش‌هایی هستند که جهانی هستند و دستخوش تبدیل نشده‌اند که به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم. پله‌های برگشت از ضدارزش‌ها یا ناهنجاری‌ها به ارزش‌ها یا هنجارهای انسانی عبارتند از: 1. برگشت از ضدارزشها. 2. خودداری از عملی که درستی و نادرستی آن برایمان معلوم نیست. 3. قناعت کردن. 4. صبرکردن. 5. قضاوت و غیبت. 6. پس انداز کردن. 7. توکل و رضا. هرکدام از موارد بالا مسیری تازه برای ارزشمندی زندگی برایمان ایجاد می‌کنند. 

نویسنده: همسفر کتایون رهجوی راهنما همسفر معصومه (لژیون هفتم) 
رابط خبری: راهنما همسفر معصومه (لژیون هفتم) 
ارسال: همسفر آذر رهجوی راهنما همسفر فرشته (لژیون سوم) خدمتگزار سایت 
همسفران نمایندگی باباطاهر همدان 

 

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .