English Version
This Site Is Available In English

بر رنج‌هایمان قیمت بگذاریم

بر رنج‌هایمان قیمت بگذاریم

همسفر سمیه برداشت خود را از سی‌دی «بلد» این‌گونه بیان کرد:

همیشه انسان‌ها الگو برداری می‌کنند؛ حتی راه رفتنشان را هم الگو‌برداری می‌کنند. همه انسان‌ها شبیه به هم هستند، فقط یک الی دو درصد آن‌ها ممکن است کودن‌تر و خنگ‌تر باشند. در قرآن گفته شده که انسان در رنج و سختی آفریده شده و این شامل تمام انسان‌ها است و مختص یک نفر نیست. به گفته مولوی انسان‌ها از نظر ظاهر و هیکل جهان اصغر هستند؛ اما در حقیقت و واقعیت جهان اکبر هستند، این جسم می‌آید تا تکامل و قدرت درونی را به ما بدهد و ما را مشخص کند.

تمامی دردها و رنج‌ها برای این است که ما آزموده و باتجربه بشویم. به فرموده آقای مهندس انسان‌ها سی سال پیش در چه شرایطی بودند و حال در چه شرایطی هستند. خود من قبل از آموزش در کنگره در چه شرایطی بودم و حال در چه شرایطی زندگی می‌کنم. حضرت حافظ در شعری می‌گوید:
یوسف گم‌گشته باز آید به کنعان غم مخور
کلبه احزان شود روزی گلستان غم مخور
ای دل غم دیده حالت به شود دل بد مکن
وین سر شوریده باز آید به سامان غم مخور
این شعر به این معنی است که تمام رنج‌ها روزی تمام می‌شود و تو می‌توانی از این رنج‌ها آموزش بگیری یا این‌که فکر کنی تقاص پس می‌دهی؛ اما اگر تقاص هم باشد نوعی آموزش است؛ پس ما نباید غمگین شویم و بگوییم چرا برای من این شرایط پیش آمده است.

ما هیچ چیزی از عالم غیب نمی‌دانیم؛ زیرا در پس این‌ بازی‌های پنهانی آموزشی برای ما وجود دارد. گاهی اوقات ما چیزهایی از خداوند می‌خواهیم که خداوند به ما نمی‌دهد؛ زیرا اگر بدهد باعث رنج، بدبختی و مشکلات بسیار زیادی برای ما می‌شود؛ پس مصلحت خداوند در پشت پرده بازی‌ها بسیار زیاد است که باید به آن‌ها توجه کنیم. در راه رسیدن به چیزهایی که می‌خواهیم مثل رسیدن به معشوق، وصال یار، مراتب بالا دانشگاهی، مهاجرت و یا هر چیز دیگری باید سختی‌ها و مشقت‌های زیادی را متحمل بشویم تا آن ظرفیت لازم در ما شکل بگیرد.

انسان وقتی در سختی قرار می‌گیرد نباید غمگین و ناراحت شود؛ بلکه باید سعی و تلاش بسیار انجام دهد تا بتواند هم جسم و هم روح و روانش را قوی کند. روال کار دنیا همین است که در سختی‌ها و رنج‌ها باید تلاش بسیاری کنیم؛ زیرا ممکن است این‌ها یادآور گذشته ما باشد و گاهی ممکن است از یادمان رفته باشد مثل زخمی که خوب شده؛ اما جایش هنوز پابرجا است. این تلاش و کوشش باید با فکر و عقل باشد تا بتوانیم از تاریکی و ظلمت خارج بشویم و به نور برسیم.

زمانی ما بر سختی‌ها پیروز می‌شویم که وقتی مشکلات بر سر راهمان قرار گرفت جا نزنیم و به تلاش خودمان ادامه بدهیم مثل سنگی که با ریختن قطره قطره آب شکافته می‌شود. باید برای این مشکلات و رنج‌ها ارزش قائل باشیم و قیمت بگذاریم؛ زیرا هر کدام از این‌ها جنگی عظیم است که قرار است ما در آن پیروز باشیم و هیچ کدام آن‌ها بیهوده نیست.

انسان در حیات خودش در حلقه‌های مختلفی زندگی می‌کند و حلقه‌ سوم مربوط به سختی‌ها و رنج‌ها است؛ اگر انسان در این حلقه به تزکیه و پالایش خود نرسد و فقط به مال اندوزی بپردازد از حیات حذف می‌شود و وارد حلقه چهارم نخواهد شد. این حلقه در حقیقت به معنای آخرین قسمت وظایف پدر و مادر نسبت به اولاد است که به فرزندان رسیدگی کنند و بتوانند آن‌ها را از نظر عاطفی و مالی پشتیبانی کنند. تربیت فرزند یکی از مسائل مهم و حائز اهمیت است؛ اما نباید افراطی عمل کنیم که یک بچه لوس تحویل جامعه دهیم. حتی پدر و مادرانی که از هم جدا شده‌اند نیز نباید بچه را رها کنند بلکه باید از او دستگیری کنند و در تربیتش نقش خود را ایفا کنند. برای این‌که بتوانید در کارها و تربیت فرزندانتان موفق شوید باید به یک‌سری مسائل آگاه شوید.

گاهی برای این‌که بفهمیم مشکلمان در چیست به ما آگاهی‌هایی داده می‌شود و فقط کافی است به آن‌ها توجه نماییم تا بتوانیم مشکل‌ خود را حل نماییم؛ پس در حل مسائل به ما کمک می‌شود؛ اما در نهایت این ما هستیم که باید با تلاش، کوشش، تفکر و تعقل در صراط مستقیم حرکت کنیم و به آسایش و آرامش برسیم و مرحله حلقه سوم زندگی را به خوبی پشت سر بگذاریم.

نویسنده: همسفر سمیه رهجوی راهنما همسفر الهام  (لژیون یکم)
رابط خبری: همسفر فاطمه رهجوی راهنما همسفر الهام (لژیون یکم)
ویراستاری: همسفر اکرم رهجوی راهنما همسفر عذری (لژیون دهم)
ارسال: همسفر سارا دبیر سایت
همسفران نمایندگی صالحی

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .