جلسه سیزدهم از دوره چهلودوم کارگاههای آموزشی خصوصی کنگره60 همسفران نمایندگی ستارخان به استادی همسفر فاطمه، نگهبانی همسفر فاطمه و دبیری همسفر رقیه با دستور جلسه «آداب معاشرت، ادب و بیادبی، تعادل و بیتعادلی» روز سهشنبه 20 خردادماه 1404 ساعت 16:00 آغاز بهکار کرد.
.jpg)
خلاصه سخنان استاد:
خدا را شاکرم که به بنده اجازه دادند در این جایگاه خدمت کنم و آموزش ببینم. بسیار خوشحالم که در جمع شما همسفران حضور دارم. دستور جلسه امروز «آداب معاشرت، ادب و بیادبی، تعادل و بیتعادلی» است که اهمیت توجه به آداب معاشرت را برای ما روشن میسازد. آقای مهندس همواره با نگاه تیزبینانه خود تمامی امور را زیر نظر دارند و این موضوع را نیز در دستور جلسات گنجاندهاند تا هرساله برای مسافران و همسفران یادآوری و مرور شود. همگی میدانیم که هر کاری آداب و روشهای خاص خود را دارد و رعایت این آداب موجب میشود که آن کار به بهترین نحو ممکن انجام گیرد. افرادی که با یکدیگر در ارتباط هستند و معاشرت دارند، لازم است مجموعهای از آداب را رعایت کنند.
آداب معاشرت به مجموعهای از رفتارها و آموزشهای درست و مناسب گفته میشود که باید در ارتباط با دیگران رعایت شود تا هم احترام و منزلت خودمان و هم احترام و منزلت دیگران حفظ شود. این آداب در فرهنگهای مختلف متفاوت است؛ اما اصول کلی همچون احترام، رعایت نوبت و نوعدوستی در تمامی جوامع مشترک بوده و رعایت میشود. آداب مختلفی وجود دارند مانند: آداب سخن گفتن، آداب غذا خوردن، آداب مهمانی رفتن، آداب میزبانی و بسیاری موارد دیگر که آقای مهندس در «سیدی آداب معاشرت» بهخوبی به آنها پرداختهاند.
یکی از اولین جملاتی که هنگام آغاز یادگیری خواندن و نوشتن به ما گفته شد و بارها نوشتیم، جمله «ادب آداب دارد» بود. خودم من تاکنون چندان به مفهوم این جمله فکر نکرده بودم؛ اما این دستور جلسه باعث شد که در مورد آن تأمل کنم. وقتی خوب به آن فکر کنیم درمییابیم که رعایت ادب نیز، مانند هر کار دیگری آداب خاص خود را دارد. بهعنوان مثال: وقتی با لبخند و روی گشاده وارد جمع دوستان میشویم و سلام میکنیم، حس خوبی را به آن جمع منتقل میکنیم و رفتار محترمانه همراه با محبت و صمیمیت در جمع افزایش مییابد. بهطور کلی گفتار مناسب در زمان و مکان مناسب نقش بسزایی در بهبود استحکام روابط بین فردی ایفا میکند. رعایت آداب معاشرت در محیط کاری نیز میتواند منجر به ایجاد فرصتهای شغلی بیشتر شود. فردی که مهارتهای لازم را در حوزه شغلی خود دارد و با ادب و احترام با اطرافیان برخورد میکند، حتماً دیده خواهد شد و این در روابط شغلی او مؤثر خواهد بود.
گاهی اوقات افراد در اثر آشفتگی، بیماری یا خستگی از حالت تعادل خارج میشوند و در چنین شرایطی قادر به رعایت بسیاری از آداب نیستند و ممکن است از دید دیگران بیادب به نظر برسند. این امر بهدلیل آشفتگی درونی آنهاست و همانطور که آقای مهندس بارها فرمودهاند: هیچ انسانی ذاتاً بد نیست؛ بلکه ممکن است اندیشه و افکار او بهواسطه برخی مسائل از تعادل خارج شده باشد و ما چهرهای طوفانی و خشمگین از او ببینیم. خوشبختانه آموزشهای کنگره در مسیر خودشناسی و رسیدن به تعادل و آرامش به ما کمک میکند و با نزدیک شدن به تعادل، این آرامش درونی باعث میشود متعادلتر و مهربانتر به جهان پیرامون خود نگاه کنیم. امیدوارم همگی با یادگیری و بهکارگیری آموزشهای کنگره از آرامش ذهن و جان برخوردار شویم و بتوانیم دنیایی زیباتر برای خود و دیگران بسازیم.
رهایی چهل سیدی همسفر فاطمه رهجوی راهنما همسفر فاطمه (لژیون شانزدهم)

مرحله ۳۰ سیدی همسفر لیلا رهجوی راهنما همسفر سکینه (لژیون دهم)
.jpg)
.jpg)
مرزبان کشیک: همسفر مهسا
تایپیست: همسفر سمیه رهجوی راهنما همسفر لیلا (لژیون دوم)
عکاس: همسفر معصومه رهجوی راهنما همسفر سکینه (لژیون دهم)
ویرایش و ارسال: همسفر سمیه رهجوی راهنما همسفر نازی (لژیون چهاردهم) دبیر سایت
همسفران نمایندگی ستارخان
- تعداد بازدید از این مطلب :
116