English Version
This Site Is Available In English

پایداری نتیجه عدالت است

پایداری نتیجه عدالت است

همسفر ناهید ✍️

در مورد آداب و معاشرت، اولین مسئله تعادل و بی‌تعادلی است.  تعادل یعنی به پایداری رسیدن و عدالت هم از همین لغت گرفته شده است. انسان ها ذره ذره از تعال خارج می‌شوند و این  موضوع باعث رنجش اطرافیان می‌شود و همین‌طور عذاب خودشان را نیز دربر دارد. همه چیز آداب خود را می‌طلبد، مانند غذا خوردن، صحبت کردن با دیگران،راه رفتن،خوابیدن،نشستن،حتی رانندگی کردن و... همه‌ی این مسائل در زندگی ما تاثیر بسیار زیادی دارد؛ زیرا اگر نتوانیم درست رفتار کنیم باعث رنجشش خودمان و اطرافیانمان می‌شویم و این موضوع خیلی مهم است.

دخالت و تجسس در کار دیگران که به ما مربوط نمی‌باشد، باعث می‌شود حال خودمان و اطرافیانمان را به هم بریزیم. به طور کلی هیچ انسانی را خداوند بد خلق نکرده است و اگر به دیگران و هستی بدی می‌کند به آگاهی و دانایی نرسیده است و همه رنج انسان از جهل و نادانی اوست. ما بایستی با اگاهی دانش وتجربه ذره ذره دانشمان را بالا ببریم و اگر این را بدانیم که انسان‌ها به خاطر عدم آگاهی و دانایی بدی می‌کنند، دیگر آن نگاه را روی اطرافیانمان نداریم و در زندگی رنج کمتری می‌کشیم.

همسفر طاهره

انسان موجودی است که به صورت اجتماعی زندگی می‌کند و در جامعه با افراد زیادی در ارتباط است، که برای یک ارتباط خوب، داشتن آداب و معاشرت و رعایت کردن ادب الزامی می‌باشد. آداب و معاشرت یعنی هر‌جا و مکانی آداب و معاشرت خاص خودش را دارد، مثلاً غذا خوردن آداب خودش را دارد، مهمانی رفتن آداب خودش را دارد، وقتی آداب و معاشرت رعایت نشود فرد بی ادب به نظر می‌رسد، مانند این‌که با لباس خانه به مهمانی برویم که هم به صاحب خانه توهین کردیم و هم ادب و شخصیت خود را نشان می‌دهیم.

همچنین رفتن به ادا‌ره آداب خودش را دارد، وقتی من برای کاری پیش رئیس اداره می روم، نباید بدون در زدن وارد اتاق شوم و سریع روی صندلی بنشینم، اول باید صبر کنم ایشان تعارف کنند و بعد من بنشینم و این کار ادب من را نشان می‌دهد. هر انسانی بر اساس دانایی و نادانی جایگاه خودش را مشخص می‌کند هر چه انسان جاهل‌تر باشد بی‌ادب‌تر است و هرچه داناتر و آگاه‌تر باشد با ادب‌تر است. زمانی که یک انسان با‌ادب باشد می‌تواند یک انسان متعادل باشد و یک مسئله‌ای که مربوط به ادب و بی‌ادبی است این که در کارهایی که به ما مربوط نیست دخالت نکنیم.

همسفر مریم ✍️

دستور جلسه: «آداب معاشرت، ادب و بی‌ادبی تعادل و بی‌تعادلی» در کنگره ۶۰ این دستور جلسه بسیار کاربردی است، که راس آن عدالت است. شاید بیشتر ما معنی عدالت را با چیزهایی که در ذهن خود داشته‌ایم معنا کرده‌ایم و مفهوم آن را به طور دیگری متوجه شده بودیم؛ ولی آقای مهندس بسیار زیبا این دستور جلسه را برای ما باز کردند و معنی عدالت را برای ما شکافتند. خود من همیشه هزاران چرا در ذهن داشتم، که خداوند عادل است، اما چرا هر چیز در جای خودش نیست و فقط عدالت را در مساوات و داشتن نعمت‌های خدا بین مخلوقاتش می‌دانستم.

اما در کنگره فهمیدم تعادل در واژه عدل و عدالت نهفته شده است. پایداری نتیجه عدالت است. آقای مهندس عدالت را به داربست تشبیه کردند، که زمانی که نیرویی به دار‌بست وارد می‌شود، بین پایه‌ها تقسیم می‌شود. اگر نیروی وارد شده به شکل صحیح تقسیم شود، داربست پایدار خواهد بود. آقای مهندس عدالت را این‌گونه توصیف می‌کنند؛ که عدالت به مفهوم برابری یکسان بودن و عدل نیست، عدالت یعنی هر چیزی در جای خودش و به قدر خودش، شاید کمتر و بیشتر، جایی کم و جایی زیاد باشد.

مثل مثلث درمان اعتیاد که بار درمان بر روی سه ضلع جسم، روان، جهان‌بینی، تقسیم شده است. تعادل هم یعنی؛ در تمام سطوح زندگی بتوانیم به دانایی برسیم و در مقابل رویدادها و مشکلات زندگی، با استفاده از دانایی آنها را پشت سر بگذاریم. اگر قوانین زندگی را به خوبی رعایت کنیم یعنی همان ادب ما در خانه و جامعه، در کنگره هم رعایت قوانین وحرمت‌ها نشان دهنده ادب و احترام ما است. خداوند به همه ما کمک کند، که طبق مثلث عدالت معرفت و عمل سالم عمل کنیم.

تایپیست: همسفر مریم رهجوی راهنما همسفر زهرا (لژیون‌پنجم)

ارسال: همسفر حمیده نگهبان سایت 

همسفران نمایندگی پروین اعتصامی اراک 

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .