English Version
This Site Is Available In English

درمان سیگار آغاز تعادل در سیستم ایکس است

درمان سیگار آغاز تعادل در سیستم ایکس است

جلسه دهم از دوره دوم کارگاه‌های آموزشی خصوصی همسفران کنگره۶۰ نمایندگی سنایی با استادی مسافر ویلیام وایت همسفر خدیجه، نگهبانی همسفر سمیه و دبیری همسفر مریم با دستور جلسه «دخانیات (سیگار، قلیان، ناس، پیپ، ویپ)» روز یک‌شنبه ۱۱ خرداد‌ماه ۱۴۰۴ ساعت ۱۷:۰۰ آغاز به کار کرد.

خلاصه سخنان استاد:

خداوند را سپاسگزارم که این جایگاه نصیب من شد تا خدمت کنم و آموزش بگیرم. دستور جلسه امروز در مورد دخانیات، سیگار، قلیان، ناس، پیپ و ویپ هست. من در ابتدا این هفته را خدمت آقای مهندس و همه راهنمایان ویلیام و پیشگامان این مسیر زیبا تبریک عرض می‌کنم. یکی از مهم‌ترین مسائلی که در دنیای مدرن وجود دارد افزایش مصرف دخانیات است. متأسفانه هرچه جلوتر می‌رویم سن مصرف‌کنندگان این مواد پایین‌تر می‌آید و می‌بینیم که جوانان تمایل زیادی به سمت قلیان و سیگار دارند. به نظر من یکی از دلایلش این است که این مواد در دسترس و راحت هستند. در سوپرمارکت‌ها و قهوه‌خانه‌ها موجود و جوانان به‌راحتی می‌توانند از آن‌ها استفاده کنند. آقای مهندس نیز می‌فرمایند که دروازه اعتیاد با مصرف تفریحی شروع می‌شود و تا موقعی که سیگار درمان نشود پرچم اعتیاد بالاست.

اگر بخواهم در مورد سیگار بگویم، سیگار محصولی طبیعی به نام توتون است که با دریافت آن تبدیل به نیکوتین می‌شود. حالا این سؤال پیش می‌آید که نیکوتین چیست؟ نیکوتین ماده‌ای است که از سد خونی مغز عبور می‌کند و عملکرد سیستم بدن را مختل می‌کند. به‌طور طبیعی نیکوتین در بدن همه انسان‌ها وجود دارد. بعضی افراد برای این‌که انرژی‌شان بیشتر شود، از نیکوتین بیرونی استفاده می‌کنند که یواش‌یواش باعث می‌شود نیکوتینی که در بدن هست دیگر تولید نشود و بدن منتظر باشد که از بیرون وارد شود.

ضررهای مصرف سیگار و قلیان بسیار زیاد است؛ از جمله کم شدن ادرار که در نتیجه به غلظت خون منجر می‌شود. این غلظت باعث تنگ شدن مجاری تنفسی و عروق شده و مانع از اکسیژن‌رسانی مناسب به خون می‌گردد. در نتیجه فشار خون بالا می‌رود، ضربان قلب افزایش می‌یابد و نهایتاً ممکن است باعث سکته شود. نیکوتین در مغز به‌صورت فرار عمل می‌کند و اثر آن حدود ۱۰ الی ۱۵ دقیقه روی بدن باقی می‌ماند سپس از بین می‌رود و فرد تمایل به مصرف دوباره پیدا می‌کند.

فردی در خانواده ما هست که می‌بینم ۱۵ دقیقه بعد از مصرف دوباره سیگار بعدی را روشن می‌کند؛ چون بدنش نیاز دارد یا سیستم بدنش دستور می‌دهد که دوباره نیکوتین مصرف کند. سیگار همان برگه‌ای است که دور توتون پیچیده شده و نوعی باروت در آن وجود دارد که باعث می‌شود خاموش نشود و این باروت را در کارخانه‌های موشک‌سازی استفاده می‌کنند. به گفته آقای مهندس اگر آن اتفاق برای ایشان نمی‌افتاد و سکته نمی‌کردند هیچ‌وقت به فکر درمان نمی‌افتادند و راه‌حلی برای درمان سیگار و نیکوتین و روش DST پیدا نمی‌شد. آقای مهندس صورت‌مسئله سیگار را پیدا کردند. خیلی از افراد در کنگره۶۰ با کارکردن روی جهان‌بینی خود توانستند نیکوتین را درمان کنند. ایشان فرمودند از زمانی که صورت‌مسئله اعتیاد به سیگار مشخص شد ترک سیگار مثل آب خوردن شده و افراد می‌توانند به راحتی آن را کنار بگذارند.

من شخصاً از روی ناآگاهی به سمت قلیان رفتم. در ابتدا به‌خاطر مشکلاتی که در زندگی‌ام بود، به قلیان پناه بردم. اول از دودش لذت می‌بردم و یواش‌یواش دیدم که گرفتار آن شدم. ۸ سالی بود که از قلیان استفاده می‌کردم و به‌خاطر سردردهای شدیدی که داشتم، می‌خواستم به روش سقوط آزاد آن را کنار بگذارم‌؛ ولی نمی‌توانستم. دوباره که در جمع قرار می‌گرفتم بدنم نیاز پیدا می‌کرد. یک حسی می‌گفت استفاده کن! طبق آمارهای بین‌المللی تلفات ناشی از سیگار خیلی بیشتر از حوادث طبیعی مثل زلزله، تصادفات، بیماری‌ها، خودکشی‌ها و اوردوزها است. سیگار نیز مانند موادمخدر از سد خونی مغز عبور می‌کند و جایگاه ناقل‌های عصبی را می‌گیرد. اعتیاد یعنی چیزی‌ که طوری در بدن مصرف‌کننده عمل می‌کند که فرد را مجبور به مصرف می‌کند و باعث می‌شود سیستم ایکس از تعادل خارج شود.

دستور جلسه قبلاً فقط سیگار بود؛ ولی اکنون ناس، قلیان، پیپ و ویپ هم به آن اضافه شده‌اند و همه آن‌ها از سد خونی مغز عبور می‌کنند. بعضی‌ها فکر می‌کنند اگر سیگار را کنار بگذارند می‌توانند از قلیان یا ناس استفاده کنند؛ در حالی که دود قلیان خیلی سنگین‌تر از سیگار است. حتی ناس که از توتون و آهک ساخته می‌شود آسیب شدیدی به دهان و لثه وارد می‌کند و باعث تخریب بافت‌های دندان می‌شود. در یکی از صحبت‌های زنده‌یاد آقای دکتر حاج رسولی آمده است که هر پک سیگار باعث می‌شود مسیر هوایی جسم ما ۵۰ درصد تنگ‌تر شود و اکسیژن‌ رسانی کاهش پیدا کند. شاید در خانم‌ها تنها ۱۰ درصد سیگار مصرف کنند؛ اما ۹۰ درصد مصرف قلیان دارند. این دود چه از سمت پدر و چه از سمت مادر فرقی نمی‌کند در خانواده باعث ایجاد مشکل برای اطرافیان هم می‌شود.

حال سؤال این است که درمان سیگار چگونه اتفاق می‌افتد؟ درمان سیگار در کنگره حدود ۱۰ الی ۱۱ ماه زمان می‌برد. سه ماه اول مرحله سازگاری است. زمانی که این سازگاری انجام شود مصرف TDS تنظیم شده و درمان آغاز می‌شود. من هم قبل از این‌که وارد لژیون ویلیام شوم یک سالی بود که در کنگره بودم و برای دستور جلسه سیگار بود که تلنگری به من وارد شد و باعث شد سفرم را آغاز کنم. خیلی خوشحالم که سفر کردم. تجربه‌های قشنگی در این سفر پیدا کردم. اتفاق عجیب و زیبایی که برایم افتاد این بود که خوابم منظم شده بود. قبلاً زمانی که می‌خواستم بخوابم ۲۰ الی ۴۰ دقیقه طول می‌کشید تا خوابم ببرد؛ اما از زمانی که سفر ویلیام را شروع کردم خواب راحت‌تری داشتم. اعصابم آرام‌تر شد و پرخاشگری نمی‌کردم. کمی که جلوتر رفتم، متوجه شدم که همه این‌ها عوارض مصرف نیکوتین بود که از روی ناآگاهی وارد بدنم کرده بودم. همیشه در حرمت خوانده می‌شود که کنگره مکان مقدس و امنی است. از دوستان خواهش می‌کنم کسانی که قلیان یا سیگار مصرف می‌کنند، بدون ترس وارد لژیون ویلیام وایت شوند. خیلی سفر قشنگی بود. من آن را تجربه‌ کردم و ان‌شاءالله که در این مسیر لایق باشم و خدمتگزار خوبی برای کنگره۶۰ باشم.

مرزبانان کشیک: همسفر مریم و مسافر حسن
تایپیست: همسفر مریم رهجوی راهنما همسفر مهدیه (لژیون دوم)
عکاس: همسفر معصومه رهجوی راهنما همسفر مهدیه (لژیون دوم)
ویرایش و ارسال: همسفر معصومه نگهبان سایت
همسفران نمایندگی سنایی

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .