برداشت از سی دی علم زندگی به قلم مسافر حسین رهجوی راهنمای محترم مسافر سعید از لژیون ششم بیرجند؛
آموختن الفبای جهانبینی برای کسانی که خواهان یادگیری هستند، میتواند حتی یک فرد بسته و گرفتار در تفکرات نادرست را دگرگون سازد. انسان تا زمانی که دچار مشکل و بحران نشود، بهدنبال درمان و اصلاح حرکت نمیکند. همانگونه که خواجه عبدالله انصاری میفرماید: «من چه میدانستم مادر شادیها رنج است.» در واقع، پذیرش رنج، زمینهساز تغییر و کسب دانش و معرفت میشود.
برخی افراد در مسیر یادگیری قرار میگیرند، اما هنگامی که اعتبار، حرمت و احترام پیشین خود را بازمییابند، آنچه آموختهاند را به فراموشی میسپارند و مجدداً به تاریکی و اشتباه بازمیگردند. نکته مهم اینجاست که انسان، پس از عبور از مرحله بحران و بازگشت، نباید گذشته را فراموش کند. همانگونه که عیاز، خدمتگزار سلطان محمود، همواره به بالاپوش خود مینگریست تا عظمت جایگاه او را از یاد گذشتهاش غافل نسازد.
برخی افراد خود را بسیار بالا و برتر میپندارند و تلاش میکنند با ایجاد ترس در دیگران، منیت خود را حفظ کنند تا از آنان حساب ببرند. اما این رفتار، آرامش درونی آنها را نیز برهم میزند و موجب اضطراب و ترس دائمی در وجود خودشان میگردد. اگر انسان بتواند در دیگران احساس امنیت و آرامش ایجاد کند، این احساس مثبت به خود او نیز بازخواهد گشت.
نقطه آغاز تحول آنجاست که انسان بپذیرد هر آنچه در جهان بیرون مشاهده میکند، در جهان درون او نیز وجود دارد. کافی است آن نیروها و قابلیتها را در درون خود یافته، تجربه کند، آموزش ببیند و اهل شنیدن باشد. نباید صورت مسئله را پاک کرد، بلکه باید آن را شجاعانه حل نمود. انسان لازم است حسهای گوناگون را تجربه کند تا نیروها و ظرفیتهای نهفته در وجودش به فعل تبدیل گردد.
نیروهای منفی هرگز نمیخواهند انسان تجربهای تازه کسب کند، چراکه بدون تجربه، درک و فهم شکل نمیگیرد، استعدادها رشد نمیکنند و انسان ضعیف میگردد. چنین فردی همانند مردابی خواهد شد، راکد و مملو از جانوران ترسناک.
نسیم تنها با حرکت بهوجود میآید. اگر انسان از سختی و تلاش گریزان باشد، ناخودآگاه به سمت تاریکی کشیده میشود، حتی اگر خود چنین نخواهد. در کلامالله نیز آمده است که کسانی که مرتکب خطا و گناه میشوند، باید تنبیه شده و سختی بکشند تا از تاریکی رهایی یابند. برای مثال، اگر فردی روزه نگیرد و طعم سختی آن را تجربه نکند، از ظلمت نفسانی خود خارج نخواهد شد.
شیاطین همواره بهدنبال خدمتکار هستند، در حالیکه نیروهای مثبت، کار خود را بهتنهایی انجام میدهند و از کسی توقع ندارند. همانگونه که اگر پدر و مادر همه کارهای فرزندان خود را انجام دهند، نهتنها چیزی به آنها نمیآموزند، بلکه با دستان خود، رفتاری نادرست و ناپسند را در وجود آنها نهادینه میکنند.
باید به فرزندان آموخت که تلاش کنند؛ چراکه تلاش، بدن را امن میسازد، و به روح و روان جرات و قدرت میبخشد. کتاب «60 درجه» مفاهیم جهانبینی را در حوزه علم، هنر و کتاب خداوند به تصویر کشیده است. لازم است در هر سه زمینه به فرزندان آموزش داده شود.
منیت آن نیست که انسان بگوید: «یاد گرفتم.» اگر فردی به نقطهای برسد که شکست را بپذیرد، حقیقت را بیان کند و به نظرات دیگران بیتوجه نباشد، در آن لحظه است که منیت را کنار گذاشته است.
ارسال خبر: مسافر علی لژیون سوم
- تعداد بازدید از این مطلب :
29