اصل جهان بینی کنگره ۶۰ بر مبنای شناخت انسان استوار است و زمانی که ما بتوانیم انسان را بشناسیم و بدانیم مشکل از کجا نشات میگیرد، راحتتر میتوانیم راه حل مسئله و مشکل خود را پیدا کنیم. همانطور که استادامین میفرمایند: اگر ما بتوانیم صورت مسئله را پیدا کنیم، پنجاه درصد مشکل حل میشود و آن زمان است که میتوانیم راحتتر مسئله را حل کنیم. مثال بارز آن بیماری کرونا بود که هنوز هم در سطح جهان از درمان آن عاجز هستند، اما با پیدا کردن صورت مسئله که تجمع مقداری ویروس در گلو و دهان باعث آن بود با استفاده از بخور و مصرف روزانه D.SAP این بیماری در کنگره ۶۰ مهار شد البته در همان زمان نیز جلسات کنگره با تعداد زیادی از افرادتشکیل میشد. تا زمانی که ما نتوانیم به صورت مسئله مشکلات پی ببریم حداکثر کاری که میشود انجام داد این است که آن موضوع یا بیماری را فقط مهار کنیم، به نحوی که امروز اکثر بیماریها به دلیل عدم شناخت آن در مرحله مهار نگه داشته شدهاند و متخصصان از درمان آن عاجز هستند.
نکته حائز اهمیت اینجاست که ما به این جهان آمدهایم تا حل مسائل را یاد بگیریم و در پی آن رشد و پیشرفت داشته باشیم. برای تکامل بشر، همیشه موضوعی که بوده و هست و خواهد بود این است که جهان بر پایه اضداد بنا شده است و اگر ما میتوانیم شادی، عشق و محبت را درک کنیم به خاطر این است که توانستهایم از سد رنجها، کینه، نفرت و ... عبور کنیم. هرچند نمیتوانیم به ذات خداوند پی ببریم تنها میتوانیم به صفات او فکر کنیم، چون ضد خداوند وجود ندارد و نکته قابل توجه اینجاست که به دلیل وجود این خصوصیات، در جهان هستی همیشه شاهد انواع انسانهای صالح، نیکوکار، منفی و ... خواهیم بود.
یکی از موضوعاتی که همیشه جای بحث بوده و کتابهای زیادی راجع به آن نوشته شده است، مسئله شناخت انسان و دانستن ماهیت نفس، روح و جن است و طبق نوشتارها کنگره ۶۰ یاد گرفتیم که نفس چیزی است که تعیین موجودیت میکند در ظاهر و باطن، پس هر گیاه، حیوان و انسان دارای نفس است، اما آقای مهندس حسین دژاکام اولین کسی بودند که مثلث نفس واحده را در مورد انسان مطرح کردند و برای سادهتر شدن درک مفهوم آن از تمثیل اتومبیل و سرنشینان آن استفاده کردند. جسم ما تمثیل ماشین است و زمانی که متولد میشویم نفس به عنوان مالک یا راننده همراه ما هست و جن و روح دو سرنشین آن مانند مشاور برای نفس هستند که بعد از تولد همراه نفس میشوند. دوراهیهایی که انسان به دلیل داشتن اختیار بر سر آن قرار میگیرد به واسطه زمزمههایی است که این دو با هم دارند، که یکی از آنها ما را به نیکی و دیگری به زشتیها دعوت میکند و اینکه ما چه میزان به زمزمههای هر کدام از این دو سرنشین گوش کنیم، تعیین کننده جایگاه ما خواهد بود.
جناب آقای مهندس حسین دژاکام با توجه به آیات قرآن انسانها را به سه دسته تقسیم کردهاند: دسته اول؛ انسانهایی که تسلیم امر خداوند هستند و تحت فرمان روح حرکت میکنند، اینها گروه اندکی را تشکیل میدهند، اما ما باید بدانیم برای تسلیم بودن فقط انجام فرایض دینی کافی نیست، بلکه کسانی میتوانند به این مهم دست پیدا کنند که قوانین الهی (کمفروشی نکنید، غیبت نکنید، تهمت نزنید و ... ) را اجرا کنند و تسلیم قدرت مطلق، یعنی نیرویی که جهان هستی و موجودات را خلق کرده باشند.
دسته دوم؛ گروهی هستند که در تسلیم بودن تردید دارند و در مسیر فرامین جن درونشان حرکت میکنند و همیشه میپرسند که آیا جهان آخرت وجود دارد یا نه؟ آیا غیبت کنم، تهمت بزنم و ... بازخواست خواهم شد یا نه و ... ؟ این گروه راهی طولانی در پیش دارند تا در زمین به تکامل برسند.
دسته سوم؛ کسانی که هیچ کدام را نمیپذیرند و برای رسیدن به اهدافشان دست به هر کاری میزنند و اینها جنجن هستند، به نیروهای تخریبی بسیار وفادارند و فقط خداوند سرنوشت آنها را میداند.
از این سه دسته در قرآن کریم از اصحاب یمین، اصحاب شمال و میمنه یاد میشود. ما باید بدانیم که بودهایم، هستیم و خواهیم بود و اگر ما در مسیر زندگی تسلیم فرامین الهی باشیم و نفسمان تحت فرمان روح باشد و جن تحت نیروهایی که هم از برون و هم از درون کنترل و به عبارتی مطالب به او داده میشود با ارزشهای الهی مطابقت داشته باشد، آن نفس از مرحله نافرمانی به خود توجه میکند، یعنی در واقع ارزشهای واقعی را انجام میدهد و جن نیز در ارزشها آنها را همراهی خواهد کرد، زیرا میداند توان مقابله با آنها را ندارد، آن زمان، زمان فرمانروایی نفس مطمئنه خواهد بود، عقل و روح جایگاه پادشاهی خواهند داشت هیچ مشکلی لاینحل نخواهد ماند و زمانی که ما به پایان عمر برسیم به بهشت خواهیم رفت و جن هم حکم دیگری خواهد گرفت.
منبع: سیدی «روح و جن»
نویسنده: راهنما همسفر مریم (لژیون دوم)
رابط خبری: همسفر اعظم رهجوی راهنما همسفر مریم (لژیون دوم)
ویراستاری: همسفر مینا رهجوی راهنما همسفر زهرا (لژیون هفدهم)
ارسال: همسفر عالیه خدمتگزار سایت
همسفران نمایندگی شیخ بهایی
- تعداد بازدید از این مطلب :
161