English Version
This Site Is Available In English

مشعل‌دار نوری که مسیر هزاران انسان را روشن کرده

مشعل‌دار نوری که مسیر هزاران انسان را روشن کرده

چه بسیار شنیدیم و خواندیم در این روزها از دیده‌بان و جایگاه دیده‌بانی و دیدیمشان و آشنا شدیم با خدمات ارزنده و شایسته هر یک از این خوبان؛ اما به‌راستی هدف چیست از این همه تعاریف؟ آری! هدف شکرگزاری و قدردانی است؛ قدردانی از کسانی که بی‌شائبه در حال خدمت هستند تا هر یک از ما اعضای کنگره در امنیت کامل جهت تکامل خود گام برداریم و در زندگی به صلح و آرامش برسیم و این قدردانی نه‌تنها که قلباً، زباناً و عملاً با دادن پاکت انجام می‌شود که به‌نوعی دیگر نیز باید انجام گیرد. آنچه مهم است الگو قراردادن هر یک از این بزرگواران است برای ادامه راه و حرکت راستین جهت اصلاحات اشکالات درونی و بیرونی و استوار و کوشا بودن در جهت آموزش و خدمت؛ چراکه فلسفه آفرینش هستی و خلقت انسان‌، آموزش و خدمت است و هدف کسب تجربه و رسیدن به نقطه انشعاب همراه با درک و آگاهی است. آن‌‌کس که به این نقطه از فهم برسد؛ بی‌شک بهترین بهره‌برداری را از زمان و انرژی خود دارد و همواره می‌کوشد برای گرفتن آموزش سالم و انجام خدمت بدون منت و اینگونه نیز قدردانی از خالق و مخلوقی را که به او یاری می‌رسانند برای انجام این مهم، در هستی به عرصه نمایش می‌گذارد.

فرصت حضور دیده‌بان محترم مسافر مجید را در نمایندگی سهروردی اصفهان غنیمت دانستیم و گفتگویی با ایشان ترتیب دادیم که همراه با هم می‌خوانیم و آموزش می‌گیریم.

دیده‌بان مسافر مجید با آنتی‌‌ایکس مصرفی OT وارد کنگره شدند. به روش DST و داروی OT مدت‌ زمان سیزده ماه با راهنمایی آقای مهندس حسین دژاکام سفر کرد. در حال‌ حاضر مدت‌ زمان ۲۴ سال است که به‌ دستور آقای مهندس آزاد و رها هستند. رشته ورزشی ایشان در کنگره راگبی و شنا است.

ضمن تبریک هفته دیده‌بان خدمت شما، لطفاً بفرمایید با توجه به اینکه دیده‌بانان کنگره۶۰ هر کدام مسئولیت‌های خاصی بر عهده دارند؛ آیا این مسئولیت نشان از عملکرد یک دیده‌بان در جایگاه خاصی است که به آن‌ها محول می‌شود یا این‌که به صورت اتفاقی این انتخاب صورت می‌گیرد؟

انتخاب مسئولیت هر دیده‌بان در کنگره۶۰ به‌هیچ‌وجه اتفاقی نیست؛ این مسئولیت‌ها بر اساس شناخت، تجربه، تعهد، تخصص و عملکرد مسافر در مسیر آموزش و خدمت در کنگره به او واگذار می‌شود. هر دیده‌بان پیش از پذیرش این جایگاه، سال‌ها در کنگره آموزش دیده، مراحل مختلف را گذرانده و در جایگاه‌های مختلف خدمت کرده است. آقای مهندس با دقت و شناخت عمیق از توانمندی‌ها و ظرفیت‌های هر فرد، مسئولیتی متناسب با روحیه و مهارت او واگذار می‌کنند؛ بنابراین، این انتخاب حاصل یک روند منطقی، آموزشی و هدفمند است.

آقای مهندس همیشه به این موضوع اشاره دارند که دیده‌بانان ستون‌های اصلی کنگره هستند و بنای کنگره بر شانه‌های آنان استوار است. اگر امکان دارد در مورد این موضوع کمی توضیح دهید.

اگر کنگره۶۰ را به‌مثابه بنایی باشکوه و مستحکم و مقدس تصور کنیم، ستون‌های آن دیده‌بانانی هستند که باتمام وجودشان، این بنا را نگه می‌دارند. دیده‌بانان تنها ناظر نیستند؛ بلکه مسئولیت قانون‌گذاری، اجرایی قوانین وضع شده، هدایت، هماهنگی کنگره را در جهت پیشبرد اهداف کنگره که رهایی انسان‌هاست بر عهده دارند. آن‌ها در جهت اهداف کنگره الگوسازند و در برابر فشارها و مسائل بیرونی و درونی ایستادگی می‌کنند. این تعبیر مهندس که «بنای کنگره بر شانه‌های دیده‌بانان استوار است» یک حقیقت عینی است. 

به‌عنوان دیده‌بان امور مالی، بنای کنگره را که هر روز در حال بزرگ شدن است، از لحاظ پیشرفت مالی چگونه می‌بینید و نقشی که هر کدام از ما در پیشرفت این بنای عظیم داریم، چیست؟

پیشرفت مالی کنگره، با توجه به اصل مشارکت عمومی اعضا، بسیار چشمگیر و ستودنی بوده است. برخلاف بسیاری از نهادها، کنگره۶۰ بدون وابستگی به منابع دولتی یا حمایتی خاص، تنها از طریق عشق و ایمان اعضاء به مسیر رهایی تأمین می‌شود. نقش هر عضو کنگره از کوچک‌ترین مشارکت مالی تا ساختن یک آکادمی، به‌اندازه یک آجر در بنای کنگره است. باور داریم که «دست‌هایی که می‌بخشند، مقدس‌تر از لب‌هایی هستند که دعا می‌کنند»؛ بنابراین هر یک از ما مسئولیم چه در جایگاه همسفر، چه مسافر و چه خدمت‌گزار تا این چراغ روشن بماند و در پیشبرد هدف‌های کنگره کوشا باشیم.

لطفاً از عقبه‌های دشوار بعد از کنگره و به‌خصوص در زمان خدمت دیده‌بانی برایمان بگویید.

خدمت در جایگاه دیده‌بانی بسیار زیبا ولی در عین حال مسئولیتی سنگین و گاه دشوار است. هر تصمیم ممکن است سرنوشت بخش بزرگی از کنگره را تحت تأثیر قرار دهد. لحظاتی هست که باید بین احساس و منطق، بین محبت و عدالت، تصمیم‌گیری کرد. فشارهای بیرونی، سوء‌تفاهم‌ها، انتقادها، همه بخشی از مسیر است؛ اما ایمان به اهداف والای کنگره، حمایت مهندس و دعای خیر اعضاء، نیرویی می‌دهد که از هر مانعی عبور کنیم. هر شب که با آرامش می‌خوابم، مدیون آن لحظه‌هایی‌ام که سخت گذشت؛ اما تسلیم نشدم.

بزرگترین درسی که از کنگره و جناب مهندس گرفته‌اید چه است و حس قلبی‌تان در مورد شخص جناب مهندس چیست؟

بزرگ‌ترین درس برای من، ایمان به تغییر و تبدیل و رعایت قوانین الهی است که قدرت انسان در بازسازی خویش همراه دارد. مهندس دژاکام نه‌فقط معلمی بزرگ؛ بلکه انسانی‌ است که انسان‌های دردمند را در وحله اول از دل تاریکی اعتیاد عبور داده و در پی آن درس درست زندگی کردن را آموزش می‌دهد و مشعل‌دار نوری شده است که مسیر هزاران انسان را روشن کرده است. حس قلبی من نسبت به ایشان چیزی فراتر از احترام است؛ نوعی عشق، باور، و شکرگزاری که با واژه‌ها قابل بیان نیست. ایشان همانند فانوس دریایی‌اند در دریای پرتلاطم اعتیاد که مسیر را به همه نشان می‌دهند بدون اینکه انتظار بازگشتی داشته باشند.

در آموزش‌های کنگره بارها به ما توصیه شده است که مسافران خود را بپذیریم؛ اما از نظر یک همسفر گاهاً کار بسیار سختی است. شما چه راهکاری برای این مهم دارید؟

پذیرفتن مسافر، به معنای پذیرفتن گذشته تاریک مسافر و آسیب‌ها و خطاهای اوست و این کاری است بسیار بزرگ و شجاعانه؛ اما راهکارش در درک فلسفه اعتیاد و مسیر درمان و جهان‌بینی درست نهفته است. وقتی همسفر بداند که اعتیاد، صرفاً یک ضعف اخلاقی نیست؛ بلکه بیماری جسم، روان و جهان‌بینی است، نگاهش تغییر می‌کند. همچنین، همسفر باید بداند که خودش نیز نیاز به درمان و بازسازی دارد. با آموزش، صبر، استفاده از تجارب دیگر همسفران پیشکسوت و راهنمایان و اعتماد به کنگره، می‌توان پذیرش را به‌تدریج تمرین کرد تا به آسايش و آرامش در خانواده برسند.

آقای مهندس در سی‌دی دیده‌بان می‌فرمایند: «درمان اعتیاد علاوه‌بر مسائل پزشکی و فیزیولوژی، احتیاج به نیرویی جهت درمان، تحت عنوان جهان‌بینی یا تقویت فکر، دیدگاه و نگرش دارد.» لطفاً در مورد این مسئله بیشتر برایمان توضیح دهید.

درمان اعتیاد تنها با قطع مصرف مواد مخدر امکان‌پذیر نیست؛ چراکه ریشه‌های اعتیاد در افکار، باورها و نگرش‌های نادرست فرد شکل گرفته‌اند. اگر فرد جهان‌بینی خود را اصلاح نکند، دیر یا زود یا به مصرف باز می‌گردد یا به‌نوع دیگری از وابستگی دچار می‌شود. جهان‌بینی به فرد کمک می‌کند تا خودش را بشناسد، مسئولیت‌پذیر شود، از موقعیت‌های ضد ارزشی فاصله بگیرد و نگاهی تازه به زندگی پیدا کند. این بخش، شاید مهم‌ترین قسمت درمان باشد. همان‌طور که جسم با داروی OT بازسازی می‌شود، ذهن و روان با آموزش‌های جهان‌بینی درمان می‌گردند.

سپاس فراوان از دیده‌بان محترم مسافر مجید که با وجود مشغله بسیار، بخشی از وقت گران‌بهای خودشان را در اختیار سایت همسفران نمایندگی سهروردی قرار دادند تا بیاموزیم از هرآنچه زیبایی در وجودشان و در صور آشکار و‌ پنهانشان نقش بسته؛ از بخشش بی‌منتشان، کلام راستینشان، نگاه نافذشان و مهر و محبت بی‌پایانشان. مبارک باد این روزها و تمامی روزها بر شما بزرگواران که همواره می‌کوشید برای رهایی انسان‌های در بند تاریکی‌ها.

طراح سؤال و مصاحبه‌کننده: همسفر پروانه رهجوی راهنما همسفر مریم (لژیون پنجم)
تهیه عکس: همسفر مریم رهجوی راهنما همسفر شهناز (لژیون دوازدهم)
ارسال: راهنما همسفر زهرا نگهبان سایت
همسفران نمایندگی سهروردی اصفهان

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .