English Version
This Site Is Available In English

شناخت اعتیاد و نقش جهان‌بینی در درمان

شناخت اعتیاد و نقش جهان‌بینی در درمان

دومین جلسه از دوره شانزدهم سری کارگاه‌های آموزشی خصوصی کنگره ۶۰ ویژه مسافران به نمایندگی اردبیل، به استادی راهنمای محترم مسافر بهزاد، نگهبانی مسافر حامد و دبیری مسافر تورج با دستور جلسه "جهان بینی ۱و۲" یکشنبه ۱۴  اردیبهشت ۱۴۰۴ راس ساعت ۱۷ آغاز به کار کرد.

 

خلاصه سخنان استاد:

 

به نظر من، بزرگ‌ترین کاری که کنگره ۶۰ انجام داده این است که مسائل پیچیده، به‌ویژه مسئله اعتیاد، را ساده و قابل‌فهم کرده است. سال‌ها افراد و حتی متخصصان زیادی به این نتیجه رسیده بودند که اعتیاد درمان ندارد، چرا که اصلاً اعتیاد را به‌درستی نمی‌شناختند. چطور می‌شود چیزی را درمان کرد در حالی‌که هنوز تعریف درستی از آن نداریم؟

اما کاری که مهندس دژاکام در کنگره انجام دادند دقیقاً از همین نقطه آغاز شد؛ از شناخت مسئله. ابتدا آمدند و بررسی کردند که اعتیاد چیست، به چه بخش‌هایی از انسان آسیب می‌زند، و اثرات تخریب آن کجاست. وقتی مسئله به‌درستی شناخته شد، تازه می‌شد به درمان فکر کرد.

در کنگره می‌گوییم اعتیاد بر سه بخش اصلی انسان آسیب وارد می‌کند: جسم، روان، و جهان‌بینی. برای درمان قطعی، باید این سه مؤلفه به تعادل برسند. برای جسم، داروی OT در نظر گرفته شده که عملکردش کاملاً علمی و تدریجی است. با تعادل جسم، روان نیز بهبود پیدا می‌کند. اما بخش سوم و بسیار مهم، جهان‌بینی است؛ یعنی نوع نگاه من به زندگی، به اطراف، به مشکلات، و حتی به خود کنگره.

اولین جزوه‌ای که به تازه‌واردین داده می‌شود، جهان‌بینی ۱ و ۲ است. چرا؟ چون این جزوه به ساده‌ترین شکل ممکن، نگرش صحیح را آموزش می‌دهد. ما آمده‌ایم تا یاد بگیریم چطور ببینیم و چطور بفهمیم. اگر قبلاً جایی برای ترک رفته بودیم و نتیجه نگرفتیم، به این دلیل بود که اصلاً درمانی در کار نبود، بلکه فقط ترک بود.

در کنگره، ما به این باور رسیده‌ایم که ترک، مرحله‌ی اول است و درمان، چیزی فراتر از آن. و فراتر از درمان هم هست؛ چون تعادل، از درمان هم بالاتر است. وقتی در مسیر سفر اول پیش می‌رویم، آرام‌آرام می‌فهمیم که دیگر اعتیاد برایمان یک مسئله نیست، چرا که هم راه‌حل دارد و هم روش درمانش مشخص است.

کنگره ۶۰ فقط به جسم یا دارو نمی‌پردازد. ما منابع متعددی داریم برای آموزش جهان‌بینی: کتاب عبور از منطقه ۶۰ درجه زیر صفر، ۱۴ وادی، کتاب مقالات، سی‌دی‌های مهندس دژاکام و مهندس امین. همه‌ی این منابع به ما یاد می‌دهند که چطور نگاه‌مان را اصلاح کنیم.

در جزوه‌های جهان‌بینی، با مثال‌هایی بسیار ساده و تأثیرگذار، مثل حمله‌ی اقوام وحشی به شهر وجودی ما، مفاهیم بسیار عمیقی توضیح داده می‌شود. هدف این نیست که مطالب پیچیده و پر از واژه‌های سنگین ارائه شود، بلکه هدف، ساده‌سازی حقیقت است تا هر کسی بتواند از آن استفاده کند.

قرار نیست همه‌ی کتاب را بفهمیم، همان‌قدر که درک می‌کنیم برای ما کافی‌ست. ادراک و حس ما با گذشت زمان و پیشرفت در سفر، بهتر خواهد شد. مهم این است که نگران نباشیم، در مسیر بمانیم، و از آموزش‌ها استفاده کنیم.

امیدوارم همه‌ی عزیزان، درس جهان‌بینی را جدی بگیرند و با مشارکت فعال، از تجربیات هم بهره ببرند. ممنونم از توجه‌تان.

 

تهیه و ارسال گزارش:مسافر تورج (لژیون سوم)

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .