جلسه نهم از دوره اول کارگاههای آموزشی خصوصی همسفران کنگره ۶۰ نمایندگی بوئینزهرا با استادی راهنماهمسفرمحدثه،نگهبانی همسفر سکینه و دبیری همسفر زهرا با دستور جلسه"جهانبینی ۱ و ۲" روز یکشنبه۱۴اردیبهشتماه۱۴۰۴ساعت ۱۶:۰۰ آغاز به کارکرد.
خلاصه سخنان استاد:
خداوند را سپاسگزارم که بار دیگر این فرصت به من داده شد تا در این جایگاه خدمت کنم. امروز تقدیر چنین بود به نمایندگی پر از عشق و انرژی بوئینزهرا بیایم و از نزدیک شاهد فعالیتهای آن باشم و در کنار شما عزیزان قرار بگیرم، آموزش ببینم و خدمت کنم.
از نگهبان و دبیر جلسه، صمیمانه تشکر میکنم که این امکان را فراهم کردند تا در این جایگاه قرار بگیرم و اولین مشارکت خود را داشته باشم. همچنین جا دارد به همسفر الهه، ایجنت نمایندگی بوئینزهرا، تبریک عرض کنم .
دلتنگی برای دوستان قدیمی و همکاران سابق نیز حس خاصی بود که امروز با دیدار دوباره آنها، تا حدی تسکین یافت. خدا را شکر میکنم که این فرصت را به ما داد تا بار دیگر یکدیگر را ببینیم و لحظاتی گرم و صمیمی داشته باشیم. از دعوت و میزبانی گرمشان نیز بسیار سپاسگزارم و امیدوارم امروز جلسهای پرانرژی و مفید در کنار یکدیگر برگزار کنیم.
دستور جلسه این هفته «جهانبینی ۱ و ۲» است. اگر به دستور جلسات هفتههای گذشته و آینده نگاهی بیندازیم، متوجه میشویم که همگی بهنوعی با جهانبینی مرتبط هستند.
جزوه جهانبینی ۱ و ۲ توسط استاد امین، استاد جهانبینی کنگره، نگارش شده و هر کدام تقریباً شامل بیست صفحه است. به نظر من، این جزوه یکی از مهمترین و کاربردیترین منابع آموزشی کنگره محسوب میشود. اما صرف خواندن و حفظکردن آن کافی نیست. آقای مهندس میفرمایند: «اگر تمام آموختههایت را به مرحله اجرا نرسانی، ارزش چندانی ندارند.» بنابراین، مطالعه و یادگیری تنها اولین قدم است و باید این آموزهها را در زندگی عملی کنیم.
متأسفانه برخی از ما پس از گذشت مدتها حضور در کنگره، هنوز این جزوه را نخواندهایم یا بهانهای برای تأخیر در مطالعه آن میآوریم. اما نباید منتظر فرصت خاصی باشیم؛ بلکه باید خودمان فرصتها را ایجاد کنیم.
جهانبینی، ادراک و احساس ما نسبت به خود و محیط پیرامونمان است. این مفهوم پیچیده نیست و نباید تصور کنیم که قبل از ورود به کنگره فاقد جهانبینی بودیم. همهٔ ما بهنوعی نگرش خاصی نسبت به زندگی و اطرافیانمان داشتیم. تفاوت در این است که اکنون با آموزشهای کنگره، یاد میگیریم چگونه نگرش خود را اصلاح و بهبود بخشیم.
برای مثال، قبل از کنگره، با کوچکترین مشکلی احساس میکردم دنیا به آخر رسیده است. اما امروز با تغییر نگرش، دیگر چنین واکنشی ندارم. جهانبینی کاربردی به من آموخت که چگونه به مسائل نگاه کنم، منیتهای خود را بشناسم و راهحلهای مناسب را پیدا کنم.
اهمیت درمان روان، در کنار درمان جسم؛ پیش از کنگره بسیاری از ما تجربه مراکز مختلف ترک اعتیاد را داشتهایم، اما کمتر مرکزی مانند کنگره به درمان جامع (جسم، روان و جهانبینی) توجه کرده است. در کنگره درمان اعتیاد تنها بخشی از فرایند است و اصلاح جهانبینی نقش کلیدی در بهبود پایداری دارد.
اگرچه درمان جسم مهم است، اما درمان روان و جهانبینی اهمیت بیشتری دارد. دردهای جسمی با درمان از بین میروند، اما زخمهای روانی سالها باقی میمانند. اگر کینه یا مشکلی با کسی داشته باشیم، حتی پس از سالها، یادآوری آنها آزارمان میدهد؛ بنابراین، باید همانطور که برای جسم خود وقت میگذاریم، برای روان و جهانبینی خود نیز تلاش کنیم. کلید یادگیری «احساس نیاز» است. اگر تشنه باشیم، حتی آب گرم را هم مینوشیم. در آموزش نیز همینطور است. اگر احساس نیاز کنیم، برای یادگیری تلاش میکنیم، سؤال میپرسیم و پیگیری میکنیم. اما اگر انگیزه کافی نداشته باشیم، حتی بهترین آموزشها را هم میتوان نادیده گرفت.
آموزش جهانبینی میتواند، سازنده باشد و هم تخریبکننده، اگر از آن برای رشد خود استفاده کنیم، مفید است. اما اگر صرفاً برای قضاوت دیگران به کار ببریم، نتیجهای جز تخریب ندارد. باید دوربین را به سمت خودم برگردانم، گاهی آنقدر درگیر خودشیفتگی میشویم که نواقص خود را نمیبینیم، اما بافاصله گرفتن از خود، میتوانیم نقاط ضعفمان را شناسایی و اصلاح کنیم.
.jpg)
مرزبان کشیک:همسفرمحبوبه
تایپ: همسفراعظم رهجوی راهنما همسفر اعظم (لژیون اول)
عکس: همسفر منیره رهجوی راهنما همسفراعظم (لژیون اول)
ویراستاری و ارسال: همسفر مینا، رهجوی راهنما همسفر اعظم (لژیون اول) دبیر سایت
همسفران نمایندگی بوئینزهرا
- تعداد بازدید از این مطلب :
97