این نوشتار برداشتی آزاد از جزوه جهانبینی ۱ و ۲ نوشته استاد امین دژاکام است که با دانش و دانایی خویش در اختیار ما قرار داد تا با رجوع به این آموزشها و اجرایی کردن آنها هر روز توانمندتر و قویتر در مسیر زندگی حرکت کنیم و در بهترین حالت ممکن به تعادل برسیم. جهانبینی یعنی طریقه نگرش و دید ما نسبت به جهان اطراف. جهانبینی در افراد متفاوت است و به میزان دانایی، خواسته و هدف انسان برمیگردد. جهانبینی یعنی فراگیری قوانین بازی، شناخت حد و مرزها، حرکت در مسیر درست و رسیدن به آرامش و آسایش.
تمام مشکلات و عدم تعادل انسانها در اثر تفکر نادرست و ندانستن قوانین بازی است. مثلث درمان اعتیاد به سه ضلع جسم، روان و جهانبینی اشاره دارد که جسم با داروی اپیوم و روش DST به تعادل میرسد؛ جهانبینی هم شامل آموزشها، کتب و سیدیها است که باعث به تعادل رسیدن افکار و اندیشه ما میشود؛ همچنین با به تعادل رسیدن این دو پارامتر ضلع سوم که روان است هم به تعادل میرسد و در نتیجه درمان حاصل میشود و این روش منحصر به فرد کنگره۶۰ است.
جهانبینی و آموزش آن در دو جزوه ارائه شده که برای اعضاء کنگره۶۰ به معنای راه نجات است؛ زیرا ما را متوجه مشکلات درون و بیرون خودمان میکند. تمام سوالات و نقطههای کور افکارمان با این آموزشها پاسخ داده میشود. از کجا آمدهام و آمدنم بهر چه بود؟ این موضوع که زندگی یک سفر است از این جهانبهجهان دیگر و تمامشدنی در کار نیست و باید تا زندهایم بیاموزیم و قویتر شویم و این نقطه تفکر باعث رشد و موتور محرک ما میشود؛ برای این مهم باید به دانایی و دانایی موثر رسید.
دانایی چیست و مراتب آن کدام است؟ دانایی مثلثی است که سه ضلع آن تفکر، تجربه و آموزش است و نقطه مقابل و ابزار نیروهای تخریبی و بازدارنده مثلت جهالت است که شامل سه ضلع ترس، ناامیدی و منیت است که نیروهای منفی و تخریبی با استفاده از این ابزار مانع رشد انسان میشوند. انسانی که میترسد قادر به تفکر نیست. انسانی که دچار منیت است آموزش نمیگیرد و شخصی که ناامید است تجربه نمیکند؛ اما موضوع مهم این است که انسان باید از تجربیات دیگران هم آموزش بگیرد و اگر بخواهد همه چیز را خودش تجربه کند دچار مشکلات متعددی میشود و چه بسا زمان هم این اجازه را به ما نمیدهد.
مراتب دانایی که در جزوه به علمالیقین، عینالیقین و حقالیقین تقسیم میشوند. وقتی مصرفکننده وارد سیستم میشود راهنمایان تازهواردین علم، روش DST و اینکه چه قدر در زمینه درمان اعتیاد راهگشا بوده را برایشان توضیح میدهند؛ پس همان علمالیقین اتفاق میافتد؛ وقتی سفرش را شروع میکند و درمانشدگان اعتیاد را میبیند که چه طور آزادانه و رها به زندگی خود ادامه میدهند و حال خوش را تجربه میکنند در مرحله عینالیقین قرار میگیرد و زمانی که سفر خودش تمام شد و درمان و بینیازی به مواد را درک کرد و حال خوش را تجربه کرد به حقالیقین در کنگره پی میبرد.
برای آموزش جهانبینی در کنگره هیچ زمانی مشخص نشده و غیر قابل پیشبینی میباشد و هر فردی به اندازه تاریکیهای درونش، میزان دانایی و خواستهاش باید در این مسیر حرکت کند و هیچ آموزش و مربی نمیتواند به شخصی که خواسته در درونش نیست کمک کند؛ زیرا همهچیز به اختیار انسان برمیگردد. فرق دانایی و دانایی موثر و اینکه هرگونه تغییری در درون ما و افکار و اندیشه ما اگر اجرایی نشود بیفایده و بیهوده خواهد بود ما نباید تنها به دانستههایمان اکتفا کنیم باید آنها را اجرایی کنیم. برای بهتر زندگی کردن باید آموخت حال یا از آموزگار میآموزیم یا از روزگار با سختی و دشواری بسیار خواهیم آموخت.
منبع: سیدیها و جزوات کنگره۶۰
نویسنده: همسفر سمیه رهجوی راهنما همسفر آمنه (لژیون دوم)
عکاس: همسفر مریم رهجوی راهنما همسفر زهرا (لژیون چهارم)
ویرایش و ارسال: همسفر گلناز رهجوی راهنما همسفر آمنه (لژیون دوم)
همسفران نمایندگی کاشمر
- تعداد بازدید از این مطلب :
304