English Version
This Site Is Available In English

نجات واقعی از درون تو شروع می‌شود

نجات واقعی از درون تو شروع می‌شود

همسفر اعظم از لژیون سردار 
وقتی کتاب‌های جهان‌بینی استاد امین را خواندم، گویی یک پنجره جدید رو‌به زندگی برایم باز شد. فهمیدم که خیلی از دردها و سردرگمی‌هایم نه از دنیا، بلکه از نگاه اشتباهم به دنیا بوده است. قبل از جهان‌بینی فکر می‌کردم فقط اتفاقات بیرونی مهم هستند؛ اما یاد گرفتم که اول باید درونم را ببینم، بشناسم و درستش کنم. استاد امین در کتاب جهان‌بینی ۱ یادم داد که ما دنیا را همان‌طور می‌بینیم که ذهنمان ساخته است. اگر ذهن من پر از ترس و ناامیدی باشد، دنیا برایم تیره و تار می‌شود؛ ولی اگر ذهنم را با آگاهی، ایمان و تلاش بسازم دنیایم زیبا می‌شود. در جهان‌بینی ۲ بیشتر فهمیدم که آموزش، تجربه و تفکر ۳ ضلع مثلث؛ برای ساختن من هستند. فهمیدم که من مسئول زندگی خودمم، حتی اگر شرایط بیرونی سخت باشد. یاد گرفتم هیچ‌چیز بیرونی قرار نیست من را نجات بدهد، مگر این‌که اول خودم بخواهم تغییر کنم و این‌که هر اتفاق تلخی هم که تجربه کرده‌ام، می‌تواند یک درس، یک نور و یک قدم باشد برای من که یک پله پیشرفت کنم.
در نتیجه کتاب‌های جهان‌بینی به‌ من یاد دادند که‌ «اگر بخواهی، می‌توانی خودت را از دل تاریکی بیرون بیاوری؛ چون نجات واقعی، از درون خود تو شروع می‌شود».

همسفر فائزه از لژیون سردار
جهان‌بینی یعنی آنچه ما نسبت به کل هستی، جهان درون و جهان بیرون برداشت، دریافت و احساس می‌نماییم جهان‌بینی نام دارد. انسان برای به تعادل رساندن؛ باید ۳ مؤلفه جسم، روان و جهان‌بینی به درمان برسد و بایستی خواسته‌های مثبت و قوی داشته باشد. هر انسانی دارای ۷۵ لشکر عقل و ۷۵ لشکر جهل می‌باشد، مثلاً لشکر عقل صلح، دوستی و نقطه مخالف آن کینه و دشمنی می‌باشد. منشأ حرکت و تحرک انسان نفس است. نفس خواسته را به عقل ارائه می‌دهد و میزان دانایی و آگاهی این است که به‌موقع به عقل برسد. نفس دارای سه مرحله: نفس‌ اماره، نفس لوامه و نفس‌ مطمئنه است. زمانی‌که انسان پیرو نفس اماره باشد در مسیر ضد‌ارزش‌ها در حرکت است تا موقعی‌که عمل ضد‌ارزشی انجام می‌دهد حس‌وحالش خراب می‌باشد؛ اما زمانی‌که از عمل و کار خود احساس پشیمانی و ندامت کرد به نفس لوامه رسیده و بعد از آن نفس مطمئنه است که در اینجا فقط فرمان عقل اجرا می‌شود؛ همان کارهای مثبت، ارزش‌ها و انسان برای این‌که اسیر اهریمن نشود؛ باید جهان‌بینی خود را بالا ببرد که به همان نفس مطمئنه و فرمان عقل نزدیک شود.

همسفر شهلا از لژیون سردار
در جهان‌بینی با مثلث جهالت آشنا شدم، مثلثی که در عین سادگی اگر خوب به آن و زندگی‌ام نگاه کنم‌، ارتباط آن را با مشکلات و مسائل زندگی خود می‌ببینم و به‌نوعی تمامی گره‌های کور من در این مثلث جهالت: منیت، ناامیدی و ترس می‌باشد.
ترس، یعنی روبرو نشدن با ناشناخته‌ها و از دست ندادن هر کسی یا چیزی‌، این ترس خودش شاخه‌هایی دارد که امروز یکی از آن‌ها را شناختم، وقتی‌که دروغ گفتم در آن لحظه تنهایی؛ چون شجاعت گفتن حرف راست را نداشتم و ترسیدم و به دروغ پناه بردم. خیلی‌ها می‌دانند که مصرف مواد‌مخدر موضوعی نادرست و ضد‌ارزشی است؛ حتی آموزش، تجربه و تفکر نیز داشته‌اند و می‌خواهند مصرف مواد‌مخدر را کنار بگذارند؛ اما توان عمل به دانایی و خواسته خود را ندارند.

همسفر سحر از لژیون سردار
جهان‌بینی؛ یعنی دیدن جهان، نگاه کردن به جهان هستی، اطرافمان، نگاه و الگو گرفتن از طبیعت است. در‌واقع می‌توان گفت‌: جهان‌بینی؛ مثل ابزاری است که در حالت عادی چیزهایی که قابل‌رؤیت هستند را آشکار می‌کند تا برای ما قابل‌استفاده باشد. جهان‌بینی موارد و نقاط ضعف و منفی انسان‌ها را که در صور پنهان وجود دارند‌؛ مانند میکروب و ویروس هستند، آن‌ها را شناسایی می‌کند تا انسان بتواند به کمک ابزار دیگر مثل دانایی و قدرت تشخیص، آن‌ها را درمان و برطرف نماید. مسئله جهان‌بینی تنها به مسافران و همسفران کنگره‌۶۰ مربوط نمی‌شود و به‌عبارت دیگر مربوط به تمام انسان‌ها است و تمامی انسان‌ها با آن سر‌وکار دارند. برای رسیدن به آرامش، زندگی اصولی، درست و حرکت در مسیر الهی لازم و ضروری است که همه دانش خود را در‌مورد جهان‌بینی افزایش دهیم. در جهان‌بینی گفته شده؛ باید نقاط ضعف و قدرت خود را بشناسیم و زمانی‌که شناختیم به ما کمک می‌کند که نیروهای منفی را تشخیص دهیم تا بتوانیم از تاریکی خارج شویم.

همسفر فریبا از لژیون سردار
زندگی ما شبیه بازی بزرگ و گسترده‌ای است. در کنگره‌۶۰ ما معتقدیم تمام مشکلات و بیچارگی ما در زندگی سر همین قضیه است که ما قوانین زندگی کردن را نمی‌دانیم و همیشه خود و دیگران را به دردسر می‌اندازیم. هدف استاد امین از طرح مقوله جهان‌بینی این بود که ما  قوانین زندگی را فرا بگیریم. نیروهای منفی و بازدارنده همیشه بر روی ۳ ضلع دانایی که شامل: تفکر، آموزش و تجربه است کار می‌کنند. نیروهای بازدارنده برایشان مهم‌تر، عدم توانایی در انجام عمل سالم است، حتی اگر مانع از رشد یک ضلع هم بشوند باز هم برای ما دشوار می‌شود و باعث می‌شود ما نتوانیم به دانسته خود عمل کنیم؛ اما دانایی به مفهوم عملکرد درست نیست، ممکن است ما در‌خصوص موضوعی به دانایی رسیده باشیم؛ اما توان عمل به دانایی خود را نداشته باشیم.

همسفر ناهید از لژیون سردار
جهان‌بینی ۱ و ۲ از مهم‌ترین متون کنگره۶۰ هستند که اگر با دقت خوانده شوند متوجه می‌شویم چه‌قدر در زندگی با مطالب ذکر شده در آن‌ها برخورد داشته‌ایم. مدل‌هایی که در جهان‌بینی مطرح شده‌اند؛ باعث می‌شود که فهمیدن انسان و نیروهایی که با او درگیر است بسیار راحت‌تر باشد و همچنین صور پنهان خود را بهتر بشناسیم؛ البته اگر بتوانیم آن‌ها را درست درک کنیم و به‌معنای واقعی بفهمیم و بدون تعارف به خود بنگرم که در کدام مرحله و شرایط قرار دارم و قدرت پذیرش ویژگی که در ما شکل گرفته را داشته باشیم. به‌قول استاد امین جهان‌بینی مانند الفبا است؛ اگر آن را درست فهمیدیم و اجرا کردیم می‌توانیم زندگی خوب و درون آرامی داشته باشیم. استاد امین در این مورد بسیار شیوا و ساده صحبت می‌کنند که قابل‌فهم برای همه است و اگر می‌خواهیم خود را از بند نیروهای منفی رها کنیم نیاز است روی تک‌تک جملات آن تفکر کنیم.

همسفر لیلا از لژیون سردار
جهان‌بینی آن‌طوری که من برداشت کردم و آموختم؛ یعنی نوع نگاه هر کس به مسائل و دنیای اطرافش و هر چه انسان آگاه و داناتر باشد در برابر مشکلات مقاوم‌تر خواهد بود و درکل از نظر من جهان‌بینی یک فن‌ و هنر است که انسان؛ باید یاد بگیرد و در کنگره با کمک همین سی‌دی‌های هفتگی و راهنمایان می‌توان به جهان‌بینی رسید. از خانواده  بزرگ کنگره۶۰ و راهنما  همسفر مهتاب بابت آموزش‌های خوبشان سپاسگزارم.

همسفر فاطمه چ از لژیون سردار
آموزش‌های جهان‌بینی برای این است که من همسفر بتوانم ریشه مشکلاتم را پیدا کنم، آن را حل کنم و از مسیر ضدارزش‌ها به مسیر ارزش‌ها قدم بگذارم. برای این کار باید قوانین آن را یاد بگیرم، بفهمم و جهان‌بینی من تغییر کند و دانایی من افزایش پیدا کند. برای بالا بردن دانایی؛ باید از مثلث جهالت که ترس، ناامیدی و منیت است عبور کنم تا به دانایی برسم. امیدوارم بتوانم با آموزش‌های کنگره و راهنمایی‌های، راهنما همسفر مرضیه که می‌گیرم بتوانم دانایی خودم را بالا ببرم تا بتوانم جهان‌بینی خودم را تغییر دهم و درون خودم را به یک شهر آباد تبدیل کنم.

همسفر سهیلا از لژیون سردار
مثلث درمان که اضلاع آن جسم، روان و جهان‌بینی است در کنگره‌۶۰؛ پایه‌و‌اساس تمام ارکان و آموزش‌ها است. مسئله جهان‌بینی یا همان نوع دیدگاه ما نسبت به مسائل درون‌ و‌ بیرون ما است و آن حس‌ها و نوع رفتارهایی که ما با آن‌ها رشد و زندگی خود را سپری کرده‌ایم و احساس خودمان را نسبت به دنیای اطرافمان بروز داده‌ایم و این؛ یعنی کل زندگی ما با مسئله جهان‌بینی عجین شده است. خانواده، جامعه، گروه‌های آموزشی، گروه‌های ورزشی، بخشش، کرامت انسانی، بزرگ‌منشی و نوع رفتارهای ما در هر لحظه‌ای نشان از جهان‌بینی و ظرفیت وجودی ما دارد .
حتی بخشش و انفاق کردن ما چه از نظر معنوی و چه از نظر مالی کاملاً بستگی به نوع دیدگاه ما نسبت به دنیای اطرافمان دارد؛ قطعاً اگر از منیت و غرور به دور باشیم می‌توانیم از آموزش‌های کنگره‌۶۰ استفاده کنیم، زیرا کاملاً به‌صورت رایگان در اختیار ما قرار داده شده است و می‌توانیم از تجربیات پیشکسوتان و راهنمایانی که دلسوزانه راه را به ما نشان می‌دهند استفاده کنیم. در سفر دوم یا سفر جهان‌بینی انسان‌ها در مسیر ساخته‌شدن گام برمی‌دارند و اگر بر ناامیدی، ترس، اضطراب، غرور و خودخواهی خودمان نتوانیم غلبه کنیم، هیچ‌نقطه‌روشنی در ما ایجاد نمی‌گردد. استاد امین با زبانی ساده‌و‌شیوا جهان‌بینی را شرح می‌دهند: «دید ما نسبت به دنیای وجود خودمان، اطرافمان و تمام هستی در یک کلام موجودیت و انسانیت ما را می‌سازد». امیدوارم با استفاده از آموزش‌های کنگره‌۶۰ روزبه‌روز حس‌مان و دیدمان بهتر‌ و بهتر گردد.

همسفر نهیه از لژیون سردار
شکر شکر بابت آموزش‌های کنگره هزاران‌بار شکر. جزوه جهان‌بینی که در کنگره۶۰ آموزش و تدریس می‌شود در هیچ‌کجای دنیا به این سادگی و شیوایی که آموزش درست زندگی کردن است تدریس نمی‌شود. این آموزش‌ها ‌این‌قدر شیرین و لذت‌بخش است که به دل هر انسانی چه خوب و چه بد می‌نشیند. آقای مهندس می‌گویند: «بالاترین علم، علم زندگی کردن است که در همین جزوه جهان‌بینی این علم نهفته است». استاد امین می‌گوید: «این جزوه جهان‌‌بینی من را از جهانی به جهان دیگر آورد و زندگی مرا تغییر داد». استاد امین که خودشان استاد جهان‌بینی هستند از خودشان برای ما صحبت می‌کنند و می‌گوید: من قبلاً انسانی بودم که خودم را از دیگران بالاتر می‌دیدم. استاد می‌گوید: سال ۷۸ من به کنگره آمدم ۱ الی ۲ سال طول کشید با بچه‌ها ارتباط بگیرم و در زندگی مشکلات زیادی تجربه کردم و در رنج بودم و بعداً فهمیدم الفبای زندگی رنج و یادگیری است. انسان تا دچار مشکل و مصیبت نشود؛ دنبال راه چاره نمی‌گردد. خواجه عبدالله انصاری می‌گوید: «مادر شادی‌ها رنج است». انسان رنج‌دیده گوش‌ شنوا دارد، پذیرش دارد و این صفات باعث تغییرات و کسب دانش می‌شود. بعضی انسان‌ها رنج می‌کشند؛ ولی فراموش می‌کنند تا به خوشی رسیدند. این انسان‌ها دوباره به سمت تاریکی‌ها کشیده‌ می‌شوند، اگر فراموش نکند آن سختی‌ها و تلاش‌های که کرده می‌تواند به آن رشد خودش ادامه بدهد.

در ادامه استاد امین در‌مورد منیت صحبت می‌کنند که می‌گوید: خودشان خیلی منیت داشتند به‌خاطر این خصلتی که داشتم، توانستم به این خوبی منیت را درک کنم و خیلی سال طول کشید تا بفهمم منیت یعنی چه؟ یعنی خود را از آن چیزی که است، بالاتر احساس کنی و کسی‌که منیت دارد از دیگران چیزی بهش نمی‌رسد؛ چون که آن‌قدر خودش را بالا می‌برد نمی‌تواند چیزی ازشان دریافت کند. استاد می‌گوید: من نمی‌توانستم در جمع ارتباط بگیرم؛ چون فاصله زیادی باهاشان داشتم. انسانی که فعالیتی ندارد و در سکون است، لذتی از زندگی نمی‌برد، چون این نوسانات زندگی و حس است که به زندگی لذت می‌دهد آن انسان هیچ‌حسی را تجربه نمی‌کند و در او فهم به‌وجود نمیاد. توانایی و استعدادها در او شکل نمی‌گیرد و همیشه تحت فرمان نیروهای منفی است، فارغ از انرژی می‌باشد و انسانی ضعیف، ناامید و در سکون است. اگر انسانی از سختی، تلاش و حرکت بیزار باشد چه بخواهد و چه نخواهد به تاریکی‌ها نزدیک می‌شود، دچار مریضی، افکار پریشان و منفی می‌شود. در پایان استاد جهان‌بینی می‌گوید: این جهان‌بینی همیشه مرا از پرتگاه‌های زندگی نجات داده‌است؛ باید فرزندان هم در رشته هنری، رشته علمی و جهان‌بینی توانا شوند. نقش پدر و مادر خدمت‌کاری نیست؛ نقش معلم را دارند، چون آینده‌ آن‌ها بستگی به این آموزش‌ها دارد. نیروی جن راحت‌طلبی؛ ولی روح تلاش و حرکت است.

همسفر اکرم از لژیون سردار
جهان‌بینی بخشی از مبحث هستی‌شناسی است که شامل: شناخت کل هستی، تحلیل رابطه انسان با جهان و درک ماهیت وجود انسان می‌شود. برخلاف احساس که میان انسان و سایر موجودات مشترک است، جهان‌بینی مبتنی بر تفکر و تعقل است و از ویژگی‌های منحصربه‌فرد انسان به شمار می‌رود. جهان‌بینی در کنگره۶۰ نه‌تنها یک درس است؛ بلکه مسیری برای بازسازی انسان‌ها است؛ زیرا شخصی که نگاهش به زندگی، هستی و خود اصلاح شود، از بند اعتیاد و ناآگاهی رها می‌شود و به انسانی متعادل، آگاه و مؤثر در جامعه تبدیل خواهد شد. اکنون اگر مسافر یا همسفر، جهان‌بینی خود را رشد دهند، می‌توانند از تاریکی، رنج و ترس عبور کرده و به سوی روشنایی و آرامش گام برداشته و به درمان و تعادل برسند.

هر شخصی داری یک نوع جهان‌بینی است. یکی جهان‌بینی الهی و مذهبی دارد و تمام دنیا را با دید مذهب و معارف می‌بیند و می‌سنجد و تمام زندگی این شخص رنگ‌و‌بوی مذهبی دارد. افرادی هم وجود دارند که جهان‌بینی مادی دارند و به تمام زندگی از دریچه پول و مادیات نگاه می‌کنند و ما با این اشخاص سروکار داشته‌ایم و این افراد همه زندگی را با پول می سنجند وقتی با این افراد معاشرت می‌کنید بحث پول و مادیات است؛ حتی مسائل شخصی و خصوصی این افراد هم به پول و مادیات گره خورده است به‌نظر من این جهان‌بینی؛ باعث سقوط انسان می‌شود. انسان‌ها؛ باید یک دید متعادل و جهان‌بینی متعادل نسبت به جهان آفرینش داشته باشند، تا یک زندگی آرام و متعادل نصیبشان گردد. جهان‌بینی ورزشی هم نوعی نگرش و دید درست در امر ورزش کردن است و شخصی که دارای این نوع جهان‌بینی باشد، هدف و نیت از ورزش کردن را به‌خوبی درک کرده و برد‌وباخت هر دو برایش در حکم آموزش است و همین نگرش باعث می شود، شخص از ورزش کردن کنار دوستانش لذت ببرد.

همسفر حمیرا از لژیون سردار
موضوع مشارکت جهان‌بینی ۱ و ۲ است.
من وقتی وارد کنگره شدم، اصلاً نمی‌فهمیدم چرا با این‌که مواد نمی‌زنم باز هم حالم بده، چرا با خودم و دیگران درگیرم، چرا زندگی برایم بی‌معناست؟ تا این‌که فهمیدم روحم، فکرم و نگاهم به زندگی با جهان‌بینی، باید تغییر کند. جهان‌بینی ۱، مثل پایه‌های فکری است. به ما کمک می‌کند بفهمیم اصلاً اعتیاد یعنی چه، نیروهای منفی و مثبت چه هستند، این جزوه به من نشان داد که باید خودم را بشناسم تا خودم را نشناسم، نمی‌توانم چیزی را تغییر بدهم. جهان‌بینی ۲، یعنی جهان‌بینی کاربردی. یاد می‌گیرم در مسائل زندگی، مثل خشم، ترس، قضاوت و مسئولیت چه‌طور فکر کنم و رفتار کنم. فهمیدم که تا افکارم عوض نشود، زندگی‌ام هم تغییر نمی‌کند. من با آموزش‌های جهان‌بینی حالم خوب شد، چون ذهنم آرام می‌شد و درمان واقعی از تغییر نگاه ما به خودمان و دنیا شروع می‌شود و این‌ را فقط با جهان‌بینی می‌شود به دست آورد.

ویرایش: همسفر اکرم رهجوی راهنما همسفر مرضیه (لژیون پنجم )
رابط خبری: همسفر فائزه رهجوی راهنما همسفر مهتاب (لژیون اول)
ارسال: همسفر اعظم رهجوی راهنما همسفر مرضیه (لژیون پنجم) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی بیستون کرمانشاه

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .