English Version
This Site Is Available In English

جهان‌بینی متعلق به همه انسان‌هاست

جهان‌بینی متعلق به همه انسان‌هاست

قبل از هر چیز سپاسگزار پروردگارم که اجازه حرکت به سمت روشنایی را بعد از تجربه تاریکی برای من صادر کرد. ابتدا تعریف کوتاهی از جهان‌بینی داشته باشیم تا ضرورت یادگیری آن برای ما روشن شود. جهان‌بینی، یعنی تمام درک، احساس، برداشت و دید ما نسبت به خود و دنیای اطراف است و این زمانی اهمیت پیدا می‌کند که می‌بینیم کم نیستند انسان‌هایی که با داشتن خانه و ماشین گران قیمت و درآمد عالی حال خوش ندارند و در درون خود مدام درگیرند و هستند انسان‌هایی که با حداقل‌ها، در شرایط سخت زندگی می‌کنند؛ اما آرامش و رضایت خاصی در دل و چهره دارند. پس می‌توان دریافت که حال خوش به داشته‌های دنیایی نیست، این بسته به دید افراد به این حیات است.
جهان‌بینی علمی است که به اعتقاد استاد امین متعلق به همه انسان‌هاست؛ زیرا خوب زندگی کردن هنر است. جهان‌بینی الفبای یادگیری مطالب آموزشی کنگره ۶۰ است که در آن از مدل‌سازی برای درک بهتر مفاهیم استفاده شده تا با کمک آن مدل، فرد به راحتی روابط میان آن‌ را تحلیل و به انتخاب بهتری برسد.
انسان برای درک بهتر به ابزارهایی چون تصاویر ذهنی نیاز دارد، به همین دلیل فیلم و داستان تاثیر زیادی بر یادگیری دارند. این‌جا نفس را به شهر، نفس اماره را به قبایل وحشی، حس را به آب و عقل را به فرمان‌روا تشبیه می‌کند.

هدف جهان‌بینی بر این است تا از بزرگترین دارایی انسان، یعنی نیروی درون، بیشترین بهره برده شود که این مهم با افزایش سطح دانایی اتفاق می‌افتد. دانایی اجازه نمی‌دهد هر فکری وارد ذهن شود و او را به خود مشغول کند، حتی ساده‌ترین بازی‌ها هم قوانین دارند در صورتی که به بازی علاقه داشته باشید؛ اما اگر قوانین آن‌ را ندانید باعث باخت خود و آزار دیگران می‌شود. زندگی هم دارای قوانین است و سخت‌ترین مرحله زندگی یادگیری این قوانین هستند که در جهان‌بینی به رایگان در اختیار افراد قرار داده می‌شود که با دانستن آن، زندگی به بازی تبدیل می‌شود که هم در طی آن لذت می‌بریم و هم نتیجه خوب می‌گیریم. قسمت لذت‌بخش زندگی پاداش افرادیست که قوانین را بلدند و حس و باور منفی نصیب کسانی می‌شود که فکر می‌کنند انسان‌ها بد هستند در صورتی‌که تنها بازتاب بلد نبودن زندگی کردن آنهاست.
وقتی با جهان‌بینی دید ما تغییر کرد آن وقت نیروهای بازدارنده نه تنها خللی در کار ما ایجاد نمی‌کنند؛ بلکه به نیروهای کمکی و مکمل تبدیل می‌شوند. استاد امین به زیبایی بیان می‌کنند که چون انسان از اضداد آفریده شده است در برخورد با مشکلات آن‌قدر ضربه و آسیب می‌بیند تا موقعی که به جای جنگیدن کورکورانه بایستد و با تفکر راه حل را پیدا کند و این یعنی جهش و رشد پیدا کردن. با آموزش جهان‌بینی خواسته‌های نامعقول که در پی خود ساختار و انرژی منفی ایجاد می‌کنند تبدیل به خواسته معقول می‌شود و به دنبال آن مسائل خود به خود حل می‌شوند.
حس اولین نیروی به کارگیری عقل است و استاد امین حس را به آب تشبیه می‌کنند. هر چه حس زلال‌تر باشد کوچک‌ترین انحراف در آن را احساس و برای رفع آن تلاش می‌کند. وقتی حس خراب شد و آب آلوده شد همه چیز خراب می‌شود.
در نهایت هدف جهان‌بینی انتقال صحیح دانش به زبان ساده است؛ زیرا اعتبار علم به درک عمومی آن است نه این‌که با بیان آن احساس حقارت به مخاطب القا شود که این سادگی در بیان مباحث جهان‌بینی به بهترین شکل خودنمایی می‌کند.

نویسنده: همسفر فریبا(خ) رهجوی راهنما همسفر هما (لژیون دوم)
رابط خبری: همسفر مهسا رهجوی راهنما همسفر هما (لژیون دوم)
ارسال: همسفر فاطمه راهنمای تازه‌واردین، نگهبان سایت
همسفران نمایندگی الیگودرز

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .