English Version
This Site Is Available In English

صبر کردن، به معنا گذراندن زمان نیست

صبر کردن، به معنا گذراندن زمان نیست

گویند: «سنگ، لعل شود در مقام صبر، آری شود؛ لیکن با خون جگر شود.» اگر یک سنگ تحت فشار و شرایط سختی قرار بگیرد، پس از گذشت مدت‌زمانی تبدیل به لعل گران‌بهایی خواهد شد؛ به‌عنوان مثال: زغال‌سنگ که تحت شرایط سخت تبدیل به الماس می‌شود، ما نیز تنها کافی است که صبر و تحمل داشته باشیم. صبر کردن به معنا گذراندن زمان نیست؛ بلکه باید همراه با تلاش، کوشش و تحمل فشار و سختی باشد. در زندگی موقعیت‌هایی برای هر یک از ما پیش می‌آید که در شرایط سخت و بحرانی گرفتار می‌شویم؛ بنابراین نکته مهم این است که در اوج این مشکلات ما چه عکس‌العملی نشان دهیم و هیچ‌گاه عقب‌نشینی نکنیم. 

راهنما در کنگره به رهجو توصیه می‌کند که باید صبر داشته باشی؛ زیرا پس از گذشت زمان، مشکلات تو حل می‌شود؛ اما شاگرد این حقیقت را باور ندارد و در دلش فکر می‌کند که ممکن است برای او درست نشود. ما باید ببینیم که در گذشته کجا بودیم و اینک به کجا رسیده‌ایم. برخی از ما با تخریب‌های بسیار و مشکلات فراوانی وارد کنگره شدیم و باور نداشتیم که روزی رها می‌شویم؛ اما زمانی‌که صبر و تحمل کردیم، صبور شده و تا جایی ادامه دادیم که اکنون به درجات علمی یا مالی بالایی رسیده‌ایم و پیشرفت‌های بسیاری داشته‌ایم. زمانی‌که انسان در تاریکی قرار دارد، مهم این است که به‌سمت تاریکی یا نور حرکت کند. 

انسان هرگاه در زندگی موفقیتی هرچند اندک و کوچک را کسب کرد، باید به آن ارج نهد و از آن موفقیت انرژی بگیرد. استرس عمر را کوتاه و انرژی انسان را می‌گیرد؛ اما امیدواری هرچند که پوچ باشد، باعث جذب انرژی در ما می‌شود؛ قطع به‌یقین نیرو مافوق، کائنات یا خداوند وجود دارد و ما را نظاره‌گر هستند؛ بنابراین از هر دستی بدهیم از همان دست نیز پس خواهیم گرفت و چنان‌چه مثقالی کار خیر یا شر انجام دهیم به سمت ما باز خواهد گشت.

ما اگر در جهت خیر و مثبت حرکت می‌کنیم، نباید هیچ ترسی داشته باشیم؛ زیرا فضل الهی با ما همراه است. 

شما اگر در زندگی انسان خوبی باشید با انسان‌های خوب برخورد می‌کنید؛ اما اگر انسان بدی باشید، انسان‌های بد در مسیر زندگی شما قرار خواهند گرفت؛ بنابراین هرگاه در شرایط و اوضاع نامناسبی قرار گرفتیم، نباید عقب‌نشینی کنیم؛ زیرا در زندگی تمامی انسان‌ها نیروهای تخریبی و بازدارنده، ناکامی‌ها و شکست‌ها وجود دارند و هستی در پرتو همین خیر و شرها به وجود می‌آید. ما از یک سرمایه مالی که همان پول و ثروت ما است؛ برخوردار هستیم و یک سرمایه اجتماعی نیز داریم، به این معنا که بسیاری از انسان‌ها ما را می‌شناسند و به ما کمک می‌کنند و اعتبار ما در جامعه و دوستان ما، سرمایه اجتماعی ما هستند. 

اگر می‌خواهید در زندگی به آرامش برسید، بایستی عقاید پوسیده و خصلت‌های بد مانند: غیبت کردن، دروغ گفتن، تجسس کردن، مصرف الکل و اعتیاد را از خود دور کنید تا پالایش و تصفیه شده و به آرامش دسترسی پیدا کنید. ما در کنگره یک هدف مشترک داریم و این هدف مشترک باعث پابرجا ماندن کنگره، ازدیاد شعبه‌ها و پیشرفت ما شده است. در‌واقع در زندگی تمام افراد هم مسائل مثبت و هم مسائل منفی و مشکلات وجود دارند؛ بنابراین ما باید صبر همراه با سعی، تلاش و کوشش داشته باشیم و هیچ‌گاه ناامید نشویم تا ذره‌ذره مشکلاتمان را حل و از پای درآوریم. ما در زندگی حتی اگر کوچک‌ترین پیروزی یا موفقیتی را به‌دست آوردیم، باید برای آن جشن بگیریم، به آن ارج نهیم و سرمایه‌های مالی و اجتماعی خود را افزایش دهیم؛ چراکه اگر خودتان انسان خوبی بوده و در صراط مستقیم قرار داشته باشید، سرمایه اجتماعی شما روزبه‌روز ازدیاد خواهد یافت.

منبع: سی‌دی «صبر» از آقای مهندس حسین دژاکام
تایپ و ویراستار: همسفر شهلا رهجوی راهنما همسفر مهین (لژیون هشتم)
ارسال همسفر بیتا رهجوی راهنما همسفر ندا (لژیون سوم)
همسفران نمایندگی ملاصدرا (نیک‌آباد)

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .