جهانبینی کنگره۶۰ بر اساس آموزهها و تجربیات آقای مهندس حسین دژاکام بنیان این مجموعه شکلگرفته و عمدتاً حول محور ترک اعتیاد، رشد فردی و تغییر نگرش به زندگی است. این جهانبینی ترکیبی از اصول علمی، تجربیات عملی و نگاه انسانی به مقوله اعتیاد و بهبودی است و همانطور که میدانیم کنگره۶۰ برای اولین بار در دنیا مثلث درمان اعتیاد را ترسیم کرد؛ یعنی برای درمان اعتیاد، سه مؤلفه یا سه ضلع را در نظر گرفت. جهانبینی یکی از سه ضلع مهم درمان اعتیاد در کنار جسم و روان است. جهانبینی در کنگره۶۰ بهطور خلاصه یعنی نوع نگاه ما به زندگی؛ یعنی شناخت خود، دیگران و هستی. در کنگره۶۰ اعتقاد بر این است که بسیاری از مشکلات انسانها بهویژه اعتیاد، ریشه در برداشتها و نگرشهای نادرست نسبت به جهان و زندگی دارد؛ بنابراین تغییر نگرش و دیدگاهها از اصول بنیادین درمان و رشد فکری است.
جهانبینی به دو بخش درون و بیرون تقسیم میشود که بیشترین قسمت مورد بحث جهانبینی درون است. در اصل جهانبینی یعنی یادگرفتن قوانین زندگی، وقتی انسان قوانین یک بازی را نداند از آن بازی لذت نمیبرد و طرف مقابل هم از آن بازی لذت و بهرهای نمیبرد. جهانبینی موضوعی است که علاوه بر درمان اعتیاد، بر کل امورات زندگی ما اثر میگذارد. جهانبینی سازنده زندگی ما است. بارها شاید به این موضوع فکر کرده باشیم که چرا عمل نمودن و کاربردی کردن، جهانبینی و دانایی برای انسان مشکل است و بهسادگی نمیتوان دانایی را کاربردی کرد؛ زیرا نیروهایی وجود دارند که نمیگذارند، ما بهراحتی حرکت کنیم، نیروهای بازدارنده با توجه به جایگاه دانش و توان انسانها مقابل ما قرار میگیرند و خاصیت آنها اینطور است که در ابتدا خاصیت بازدارندگی و بعد مخرب و در آخر مکمل شوند.
جهانبینی ۱ به بررسی صور آشکار انسان میپردازد؛ همان چیزی که قابلدیدن، لمس و درک مستقیم است. در این مرحله انسان میآموزد؛ چگونه رفتارها، ارتباطات و شرایط اجتماعی و محیطی را تحلیل کند. در مقابل جهانبینی ۲ وارد قلمرو صور پنهان میشود؛ دنیای درون، اندیشه، حس، روح و روان. این بخش ریشههای ناپیدای رفتار انسان را بررسی میکند. جهانبینی ۲ کمک میکند، فرد با شناخت نیروهای درونی و نیروهای بازدارنده یا پیش برنده، تعادل درونی خود را پیدا کند.
جزوههای جهانبینی ۱ و ۲ شامل مباحث بسیار گستردهای مانند تفاوت نیروهای مثبت و منفی، مسئله ضد ارزشها و ارزشها، اختیار و مسئولیت، نفس، عقل، حس و مثلث دانایی: (تفکر، آموزش، تجربه) است. مثلث دانایی در کنگره۶۰ یکی از مفاهیم بسیار مهم و کاربردی است که برای شناخت بهتر انسان از خود و جهان اطرافش مطرح میشود؛ وقتی این سه ضلع مثلث باهم کار کنند، انسان به دانایی مؤثر دست پیدا میکند. دانایی بهتنهایی باعث خوشبختی نمیشود؛ بلکه عمل به دانایی انسان را خوشبخت میکند.
نویسنده: همسفر بتول رهجوی راهنما همسفر زهرا (لژیون دوم)
رابط خبری: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر زهرا (لژیون دوم)
عکاس و ارسال: همسفر مهتاج نگهبان سایت
همسفران نمایندگی اردستان
- تعداد بازدید از این مطلب :
432