English Version
This Site Is Available In English

گروه خانواده_ ظرفیت و تحمل ما برای پذیرش مسئولیت

گروه خانواده_ ظرفیت و تحمل ما برای پذیرش مسئولیت

سلام  دوستان فاطمه. خ هستم همسفر

ظرفیت یعنی مقدار گنجایش یک ظرف و‌ به معنای ظرف است.هر انسانی به اندازه ظرف خود ظرفیت دارد ،مثلاً ممکن است ظرفیت یک انسان، درحد یک استکان و ظرفیت یک انسان دیگر در حد دریا باشد و این ظرفیت باید در تمام سطوح وجود داشته باشد ،مقام، پول،تحصیل، علم، عرفان و حتی سلامتی هم ظرفیت دارد . این ظرفیت ذره ذره و با کار کردن علم ،دانش، تجربه، آموزش و با شعور و فهمیدن بالا می‌رود.

وقتی ظرفیت به وجود آمد مسئولیت به وجود می‌آید و مسئول از سوال می‌آید؛ مسئول کسی است؛ که مورد سوال قرار می گیرد و باید در مقابل مسئولیت خود پاسخگو باشد. هر چیزی یک نقطه تحمل دارد که اگر نیروی بیشتری به آن وارد شود از وضعیت تعادل خارج می‌شود. پذیرش مسئولیت هم به همین شکل است یعنی ظرفیت و تحمل ما برای پذیرش مسئولیت، محدود است. همه انسان‌ها در زندگی خود دارای مسئولیت‌های متعددی می‌باشند. اگر مسئولیت ما بیشتر از ظرفیت یا گنجایش ما باشد از نقطه تعادل خارج می‌شویم که در کنگره ۶۰ این نقطه را قبله گم کردن می گویند؛یعنی همان خروج از تعادل و یا به هم ریختن. بنابراین اگر ظرفیت ما نسبت به مسئولیت محوله همخوانی نداشته باشد، از وضعیت تعادل خارج شده و به عبارتی قبله خود را گم می‌کنیم یعنی هدف را فراموش کرده و دچار سردرگمی و به هم ریختگی می‌شویم.

ما باید ظرفیت خودمان را بالا ببریم واینکه یک مرتبه نمی‌شود ظرفیت را بالا برد و برای این کار باید با تفکر، تجربه، آموزش و یا به عبارتی با بالا بردن دانایی ،ظرفیت و نقطه تحمل خودمان را بالا ببریم تا بتوانیم به خوبی از پس مسئولیت‌های خودمان برآییم. در کنگره ۶۰ این مسائل به خوبی دیده شده است مثلاً شخصی که تازه وارد است. حتی ممکن است که نتواند میکروفون را گرفته و مشارکت نماید، ولی رفته رفته با گرفتن آموزش هاست که اشخاص می‌توانند ظرفیت خودشان را نشان داده و مسئولیت‌های گوناگونی را بگیرند. 

آقای مهندس در سی دی ظرفیت، مسئولیت، قبله گم کردن می‌فرمایند: که ما باید برای پذیرش مسئولیت‌ها ظرفیت خود را بالا ببریم تا دچار تخریب و قبله گم کردن نشویم. برداشت من این بود که ما برای بالا بردن ظرفیت خود باید ابتدا در رابطه با آن مسئولیت، شناخت و دانایی پیدا کنیم ،آن هم از نوع دانایی مؤثر که هر سه ضلع آن به اندازه مساوی رشد کرده باشند.یعنی آموزش کافی، تفکر مطلوب و تجربه .در این صورت است که ظرفیت ما ذره ذره بالا می‌رود و از درون آماده پذیرش آن مسئولیت می‌شویم و در ادامه می‌توانیم در مورد آن پاسخگو باشیم ودرنهایت به هدف نزدیک‌تر می‌شویم و دچار قبله گم کردن هم نمی‌شویم. 

نکته قابل توجه اینجاست که ظرفیت مادر جهت منفی هم می‌تواند بالا برود؛ پس باید در اول راه ،هدف و قبله را آگاهانه انتخاب کنیم.پس قبله گم کردن در صورتی اتفاق می‌افتد که ظرفیت کمتر از مسئولیت انتخابی ما باشد؛ مانند یک لیوان آب که اگر بیشتر از ظرفیتش، آب داخل آن ریخته شود سرریز می‌شود و دچار تخریب می‌شود. نکته دیگر اینکه مثلث زندگی ما از سه ضلع خواست، تقدیر و فرمان الهی تشکیل شده است وتا وقتی که ما ظرفیت هر چیزی را در درون خود نداشته باشیم، فرمان هم صادر نمی‌شود و آن موهبت به ما نمی‌رسد. 

یکی از نشانه‌هایی که بفهمیم؛ آیا ظرفیت لازم برای انجام مسئولیتی که در حال انجام آن هستیم را داریم این است ؛که ببینیم چه مقدار از آرامش برخورداریم و از انجام آن مسئولیت لذت می‌بریم .مسئولیت با قدرت همراه است و اگر درست مورد استفاده قرار نگیرد باعث ایجاد گره قدرت و مسئولیت می‌شود .به امید اینکه بتوانیم در مسیر انجام مسئولیت‌هایمان موفق بوده و با ایجاد ظرفیت و دانایی لازم در مسیر تزکیه و رسیدن به تعادل و حال خوش، قدم برداریم و فراموش نکنیم که به چه منظور و هدفی مسئولیت‌هایی را در کنگره قبول کرده ایم واصطلاحا هیچ وقت قبله و مسیر خود را گم نکنیم.

در نهایت خدا را شاکرم که به من در این دانشگاه علم حقیقی اذن ورود داد. امیدوارم دانشجوی خوبی در این راه باشم تا رضایت خداوند را جلب کنم.

رابط خبری:  همسفر فاطمه رهجوی راهنماهمسفرزهرا (لژیون دوم)
ارسال: همسفرسمیه رهجوی راهنماهمسفرمهدیه (لژیون یکم)
همسفران نمایندگی زاهدان

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .