English Version
This Site Is Available In English

کافی است که امروز خودت بر خود حسابگر باشی

کافی است که امروز خودت بر خود حسابگر باشی

جلسه پنجم از دوره پنجم لژیون سردار نمایندگی ملاصدرا با استادی همسفر مرضیه، نگهبانی راهنما همسفر اکرم و دبیری راهنما همسفر سعیده با دستور‌جلسه «ظرفیت، مسئولیت و (قبله گم‌ کردن)» در روز دوشنبه ۱ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ ساعت ۱۴:۴۵ آغاز به کار کرد.

خلاصه سخنان استاد:
ابتدا خداوند را بابت حضور در کنگره شاکر و سپاسگزار هستم. از استاد سردار و آقای مهندس بابت لمس این جایگاه تشکر می‌کنم؛ همچنین از نگهبان لژیون سردار راهنما همسفر اکرم که بنده را لايق دانستند و مسئولیت این خدمت را به من واگذار کردند، تشکر می‌کنم.
دستورجلسه این هفته «ظرفیت، مسئوليت و (قبله گم کردن)» است که لازم است ابتدا به بررسی معانی این واژه‌ها بپردازیم.
ظرفیت به معنی میزان گنجایش یک ظرف یا یک موجود است. داستانی راجع‌به ظرفیت بیان کرده‌اند که شاگردی نزد استاد خود رفته و برای رفع رنج و غم خود از استاد چاره خواست. استاد مقداری نمک داخل لیوان آب نیمه‌پر ریخت و از او‌ خواست تا آب را بنوشد.
شاگرد به‌سختی توانست جرعه‌ای از آب داخل لیوان را بیاشامد. استاد از او سؤال کرد: مزه آب چطور بود! شاگرد پاسخ داد: بسیار شور و بدمزه است و قابل‌خوردن نیست. در ادامه استاد از شاگرد خواست مقداری نمک بردارد و همراه او کنار دریاچه بروند. آنگاه از شاگرد خواست تا نمک‌ها را داخل دریاچه بریزد؛ سپس لیوانی را از آب دریاچه پُر کرد و از شاگرد خواست که آن را بنوشد. شاگرد به‌راحتی تمام آب داخل لیوان را نوشید. استاد این‌بار نیز مزه آب داخل لیوان را پرسید. شاگرد پاسخ داد: معمولی و قابل‌خوردن بود. استاد فرزانه گفت: شوری آب همان سختی‌های زندگی است؛ میزان شوری این دو آب، یکی اما ظرفشان متفاوت بود. سختی و رنج دنیا همیشه ثابت است و ظرفیت ما مزه‌ آن را تعیین می‌کند؛ بنابراين زمانی‌که در رنج هستی بهترین کار بالا بردن ظرفیت و درک خود از مسائل است.


رنجها و سختی‌هایی که انسان در طول زندگی با آن‌ها روبرو می‌شود مانند مُشتی نمک است‌؛ اما این روح و قدرت پذیرش انسان است که هر چه بزرگ‌تر و وسیع‌تر باشد، می‌تواند بار آن همه رنج و اندوه را به‌راحتی تحمل کند.
واژه مسئولیت از ریشه سئل، سؤال و مسئول گرفته‌شده است‌؛ یعنی کسی که مورد سؤال قرار می‌گیرد و بایستی در قبال مسئولیت خود پاسخگو باشد. انسان‌ها با یکدیگر تفاوت ندارند و در ساختار آفرينش یکسان هستند. اين‌که می‌گوییم فلز وجودی فردی از طلا یا نقره است به‌ این معنا نیست که از این فلزات آفریده‌شده، بلکه خداوند تمام عناصر را در وجود ما قرار داده و تعیین‌کننده نوع فلز وجودی، خود ما هستیم. این بسته به آگاهی و دانایی ما است؛ بنابراين در مرحله اول، فلز وجودی ما مانند آهن‌ربا عمل کرده، هر ناخالصی و ضدارزشی را به خود جذب می‌کند. در چنین شرایطی ظرفیت پذیرش هیچ مسئولیتی را نداریم؛ حتی یک تِی کشيدن ساده سالن ما را دچار دگرگونی می‌کند.
ظرفیت مانند نقطه تحمل، ذره‌ذره افزایش پیدا می‌کند.
ما، در سفر اول کنگره، به‌واسطه آموزش‌های آقای مهندس و راهنمایان، بیش از ۱۰ الی ۱۱ ماه به نوشتن ۴۰ سی‌دی و گذراندن ساعت‌ها آموزش در کارگاه‌ها و لژیون می‌پردازیم؛ همچنین با انجام خدمت در سفر دوم، مردم‌داری، خوش‌رویی و مراوده با دیگران را می‌آموزیم. با عضویت در لژیون سردار بخشش، لذت و برکت آن در زندگی را تجربه می‌کنیم؛ درنتیجه کم‌کم ظرفیت ما بالا رفته و آماده پذیرش مسئولیت می‌شویم؛ حتی اگر برای خدمت مرزبانی یا نگهبانی کاندید شویم، با اخذ رأی، آن مسئولیت را به ما واگذار می‌کنند؛ اما چنانچه این مدت، ظرفیت در ما شکل نگیرد و مسئولیتی به ما بدهند، دچار بی‌تعادلی شده و به‌ فرموده‌ آقای مهندس قبله را گم می‌کنیم؛ تمام افراد یا سيستمی که باعث رسیدن ما به آن جایگاه شدند را  فراموش کرده و مغرور می‌شویم؛ در اصطلاح عامه، خدا را بنده نیستیم؛ اما کسی که ظرفیت بالایی دارد خود را ملزم به پاسخگویی در قبال‌ مسئولیتی که به او سپرده‌شده، می‌داند و سعی در هر چه بهتر انجام دادن آن مسئولیت دارد.
آقای مهندس روز چهارشنبه در جلسه کارگاه آموزشی، داستان ایاز را یادآوری کردند که کفش‌های کهنه و پوستین خود را نگه‌داشته بود تا گذشته خود را فراموش نکند و فرمودند علت علاقه پادشاه به او انجام مسئولیت به نحو أحسن بود.
خداوند در کتاب شریف آيه ۱۴ سوره اسراء می‌فرماید: «إقْرَأْ كِتَابَكَ كَفَىٰ بِنَفْسِكَ الْيَوْمَ عَلَيْكَ حَسِيبًا؛ [به او می‌گویند:] کتاب خود را بخوان، کافی است که امروز خودت بر خود حسابگر باشی». خوب است این آیه را در زندگی سرلوحه خود قرار دهیم و در مقابل مسئولیت‌هایی که به عهده‌داریم از خودمان سؤال کنیم، قبل از اين‌که از ما سؤال شود.


تایپ: همسفر مرضیه رهجوی راهنما همسفر اکرم‌ (لژیون هفتم)
ویرایش و ویراستار: راهنما همسفر آسیه (لژیون یازدهم)
عکاس: همسفر مریم رهجوی راهنما همسفر ندا (لژیون سوم)
ارسال: همسفر شهلا رهجوی راهنما همسفر مهین (لژیون هشتم)
همسفران نمایندگی ملاصدرا (نیک‌آباد)

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .