درابتدای سیدی صبر، آقای مهندس از صبر و تحمل انسانها در برابر مسائل و مشکلاتی که با آنها روبهرو میشوند، صحبت کردهاند و این مثال زیبا را در مقام صبر میزنند:
گویند، سنگ لعل شود در مقام صبر
آری شود، ولیک به خون جگر شود
لعل یک سنگ قیمتی، زیبا و جزء جواهرات است؛ زمانیکه این سنگ بخواهد به لعل تبدیل شود، باید زیر خروارها سنگ دیگر، تحت شرایط سخت و فشارهایی قرار بگیرد تا به لعل تبدیل شود. صبرکردن به این معنا نیست که فقط زمان را بگذرانیم؛ صبر یعنی تحمل زمان و فشارهای آن همراه با تلاش و کوشش است. زمانیکه یک کشاورز گندم میکارد، ۸ ماه زمان سپری میکند تا به محصول برسد؛ در این مدت او باید مراقب مزرعهاش باشد، به آن رسیدگی کند و سختیهای آن را با تلاش و کوشش بگذراند تا به محصول برسد.
انسانها همیشه در شرایط سخت و بحرانی قرار میگیرند و دارای مشکلات و مسائلی هستند که آقای مهندس میفرمایند: راه خروج برای آنها وجود دارد؛ وقتی انسان در تاریکی قرار میگیرد، مهم این است که روی او به کدام طرف است، گاهی اوقات روی او به طرف تاریکیها است که باز مدام به اعماق جهنم و تاریکی فرومیرود، در بعضی مواقع برمیگردد و روی خود را به طرف نور میکند که ذرهذره از تاریکی فاصله گرفته و از آن خارج میشود و همه اینها در مقام صبر، تحمل، باور و اعتقاد شخص است که اتفاق میافتد تا بتواند از تاریکی خارج شود و به پیشرفت برسد.
درادامه آقای مهندس فرمودند: این خیلی مهم است که انسان موقعیکه موفقیتی را بهدست میآورد حتی اگر هم خیلی کوچک بود از آن موفقیت خوشحال بشود؛ ما باید برای موفقیتهای خودمان ارزش قائل شویم و از آن انرژی دریافت کنیم تا پیشرفت کرده و به اهداف خود برسیم. اکثر بیماریها از ناامیدیها، عدم اعتقاد و توکل به خداوند است؛ استرس عمر انسان را کوتاه میکند و انرژی او را میگیرد؛ درصورتیکه امیدواری به انسان انرژی میدهد. منفی نگاهکردن به زندگی، انرژی انسان را گرفته و او را ضعیف میکند؛ ولی نگاه مثبتداشتن به زندگی به او انرژی میدهد، حتی اگر آن ناامیدیها و امیدواریها برای او پوچ باشند.
همه ما در این زندگی مسافر هستیم؛ مهم این است که نگاه ما در این مقطع از زندگی چگونه است و چگونه از آن برخوردار میشویم. فضل الهی همیشه همراه ما است و من اعتقاد و باور کامل به این دارم که از هر دستی بدهی، از همان دست پس میگیری؛ اگر انسان مثقالی، ذرهای عمل خوب انجام دهد، پاداش آن را میگیرد و اگر مثقالی، ذرهای عمل شر یا بد انجام دهد، باز هم پاداش آن را میگیرد. وقتی انسان در جهت مثبت و خیر حرکت کند، نباید هیچ خوفی داشته باشد؛ چون فضل الهی با او همراهی میکند و در مسیر درست، با کسانی آشنا میشود که آنها از مقربین میباشند، یعنی به خداوند نزدیکتر هستند؛ آنها انسانهای صالح، خوب و درستی هستند که او را در این مسیر کمک و هدایت میکنند.
آقای مهندس میفرمایند: چیزیکه باید به رسمیت بشناسیم، این است که نیروهای تخریبی و بازدارنده وجود دارند؛ درواقع اگر نیروی منفی، تخریبی و بازدارنده نباشد، اصلاً زندگی بهوجود نمیآید و زندگی در پرتو دو عمل خیروشر است که بهوجود آمده است که اگر نباشند هیچ اتفاقی نمیافتد. دوست خوب یک سرمایه اجتماعی است؛ بهعبارتی یک سرمایه پولی داریم که همان پولی است که ما جمعآوری میکنیم و یک سرمایه اجتماعی داریم؛ یعنی انسانهای زیادی هستند که ما را میشناسند و به ما کمک میکنند و مسئله مهم این است که افرادی هستند که هیچ پولی ندارند ولی کلی اعتبار و سرمایه اجتماعی برای خود دارند.
کلیدیترین جملهای که ما همیشه در اول جلسات میگوییم، این است که خداوندا ما را از دست نیرومندترین دشمن خودمان که جهل، نادانی و ناآگاهی خودمان است، نجات بده؛ چراکه بعضی افراد، خودشان دشمن خودشان هستند و دیگر احتیاجی به دشمن ندارند، اگر دقت کنیم میبینیم، خود ما هستیم که با گرفتن تصمیمات اشتباه و انجام کارهای غلط، مسائل و مشکلات را برای خودمان بهوجود آوردهایم. اعتقاد بعضی از افراد اینگونه است که تا در کارشان مشکلی پیش میآید میگویند: ما را طلسم کردهاند یا برای ما جادو و دعا نوشتهاند که تمام این عقاید، پوسیده و کهنه هستند، به هیچ دردی نمیخورند و مانع پیشرفت انسانها میشوند. زمانیکه انسان تمام خصلتهای بد خود را مانند تجسسکردن، دروغگفتن، غیبتکردن، بدخواه دیگران بودن و... بیرون بریزد و از آنها دور باشد، میتواند به مرحله پالایش، تصفیه و درنهایت به آرامش برسد.
درآخر ایشان فرمودند: اگر انسانها دور هم جمع میشوند، باید در یک نقطه و یک هدف واحد شرکت کنند؛ مانند کنگره۶۰ که همه دور هم جمع شدهاند و همه یک هدف یکسان را دنبال میکنند و یکی از دلایلی که کنگره۶۰ تا الآن موفق بوده و توانسته تعداد شعب خود را افزایش داده و به کار خود ادامه دهد، این است که فقط بهدنبال یک هدف بوده و آن هدف، مهار، درمان، آموزش و پیشگیری از اعتیاد است؛ اگر کنگره وارد کارها و حرفههای دیگر میشد، از هدف اصلی دور شده و مثل امروز سرپا و موفق نبود؛ پس هرکس باید دنبال هدف و کاری که تعیینشده است برود و آن را انجام دهد تا از مسیر منحرف نشده و دچار فساد نشود.
برداشت همسفر سمیه:
قطعاً در زندگی همه ما انسانها مشکلات و مسائلی وجود دارد و مسیر رسیدن به موفقیت دشوار است؛ اما با صبر، تلاش و کوشش میتوان به اهداف و آرزوهای خود دستیافت؛ در شرایط سخت و بحرانی نباید عقبنشینی کرد، باید بدانیم اگر مسیر و راه ما درست باشد و در جهت مثبت و خیر حرکت کنیم، فضل الهی همراه ما است و با کمک انسانهای صالح و درستکار میتوانیم به اهداف خود برسیم.
در زندگی باید نیروهای منفی و بازدارنده را بشناسیم و با آنها مقابله کنیم و بتوانیم با دورریختن خصلتهای نامناسب خود، با تزکیه و پالایش به آرامش و نتایج ارزشمندی دستیابیم.
نویسنده: همسفر سمیه رهجوی راهنما همسفر زینب (لژیون دوم)
ارسال: راهنمای تازهواردین همسفر سمیه نگهبان سایت
همسفران نمایندگی وکیلی یزد
- تعداد بازدید از این مطلب :
290