عارف، یعنی آگاه و انسان زمانی آگاه میشود که بتواند روش صحیح زندگی کردن را فرا بگیرد، زندگی صحیح موجب برخورداری از آرامش و لذت انسان در زندگی میشود. انسان میتواند با تفکر خود به گونهای زندگی کند که در آرامش باشد یا در رنج زندگی کند، این بستگی به خود انسان دارد. همه ادیان اشاره به این موضوع کردهاند که خداوند وجود دارد و انسان بقاء دارد و ادامه دار است، حتی با مرگ هم از بین نمیرود. روشنفکر، کسی است که از چکیده افکار و اندیشهاش به انسانها راه را نشان داده و به آنها یاری برساند و از سختی و عذاب در بیاورد. شخص روشنفکر، باید فکر باز و روشنی داشته و مشکلاتی که لاینحل هستند، آنها را حل کرده و راهکارهای لازم را نشان دهد، در غیر اینصورت کسی که با افکار و اندیشهاش انسان را به اعماق تاریکی فرو ببرد، او تاریکبین است.
در زندگی متمرکز شدن بر روی تاریکیها و فقط سیاهیها را دیدن، قوت و نیروی انسان را میگیرد. همه ما در زندگی به نیرویی نیاز داریم که ما را از تاریکیها به سمت نور و روشنایی سوق دهد، در حقیقت انسان قبلاً تاریکیها را تجربه کرده است و احتیاج ندارد که کسی او را به سمت تاریکیها رهنمون کند. هدف از آفرینش فقط رفتن و رسیدن به تکامل نیست بلکه هدف، زندگی کردن و برای این سیستم کار کردن است. حیات و هستی مانند کارخانهای است و موجودات هستی، کارکنان آن هستند. اگر با دقت نگاه کنیم میبینیم، تمام مخلوقات در حال خدمت کردن به همدیگر هستند تا این هستی شکل بگیرد. برای برخورداری از زندگی باید اصول زندگی کردن را فرا گرفت تا از زندگی کردن لذت برد.
اگر قوانین زندگی را رعایت کنیم در آسایش و آرامش و به اصطلاح در بهشت خواهیم بود، در غیراینصورت در رنج، عذاب و اصطلاحاً در جهنم خواهیم بود، تمام ادیان الهی برای گفتن این قوانین به انسانها آمدهاند. وقتی انسان متولد میشود، در این جهان سه مرحله را طی میکند، پله اول دوران کودکی است که تا سن ۱۴-۱۵ سالگی ادامهدار است و مرحله آموزش کودک به شمار میرود، قسمت دوم دوران جوانی است که تا سن ۴۰ سالگی است البته بعضاً معتقدند تا ۶۰ سالگی هم ادامهدار هست، دوره سوم زندگی انسان از ۴۰ سالگی شروع شده و شامل دورانی است که انسان در آن به پختگی لازم میرسد، در این پروسه زمانی از زندگی، انسان باید کولهبارش را از مسائل مثبت پر کند و با انجام دادن کارهای درست و ارزشی به سمت روشناییها حرکت کرده و برای رشد و تعالی خود قدم بردارد.
آخرین مرحله آرایش جسم، رسیدن به فرمان عقل و فکر است، یعنی باید در دوران سوم زندگی، به فرمان عقل برسد. جسم انسان زمانی به آرامش و زیبایی میرسد که عقل به عنوان فرمانده، فرمان عقل را صادر کند. آرایش کردن جسم، به عملهای جراحی زیبایی در قسمتهای مختلف بدن نیست، بلکه آخرین مراحل آرایش جسم، رسیدن به فرمان فکر و عقل است. وقتی انسان به مقام کن فیکون برسد، هر چه بگوید همان میشود، یعنی شو شود اتفاق میافتد، اگر میخواهد کاری را انجام بدهد، بتواند آن کار را به بکند، ولی نکته مهم این است که همه نمیتوانند به فرمان عقل نزدیک شوند، اگر انسان بتواند به فرمان عقل در آخرین مرحله حیات در زمین برسد، در بعد دیگر که میرود، به گونهای است که همه چیز را با فرمان عقل خلق کرده و به وجود میآورد، همانطور که خداوند در کلام الله میفرماید؛ در بهشت هرچه را تقاضا کنند، برایشان محیا میکنیم.
همه کارها با تفکر انجام میگیرد انسان با تفکر هرچه بگوید شو میشود، هر چه را فرمان بدهد با فکر خودش میسازد، مانند جهان ذهن که با تصور کردن، همه چیز را در جهان ذهن به تصویر میکشد، برای مثال میگوید؛ دوچرخه، در جهان ذهن خود دوچرخه را میسازد. اگر انسان به فرمان عقل برسد و در فکرش بگوید دوچرخه، در محیط بیرون میتواند دوچرخه را بسازد و با تفکر به انجامش میرساند، پس خیلی مهم است که ما در این جهان به جای جمع کردن مال و ثروت و دنبال چیزهای دیگر بودن، عقل خود را کامل کنیم. عقل را دانایی تکمیل میکند و دانایی را آموزش، تجربه و تفکر که در کنگره مثلث دانایی نام دارد.
آموزش همان دانش است، مثل درس خواندن که عقل را زیاد میکند، اگر کسب تجربه و تفکر درست هم باشد آنوقت عقل، ذرهذره زیاد خواهد شد. چیزی که در سیستم طبیعت وجود دارد، الگو است که انسان از این الگوها میتواند استفاده کند، الگوها همه مثل هم هستند و از یک قانون تبعیت میکنند، من همواره در آموزش و کار خود، الگوها را از طبیعت الهام میگیرم. هستی تغییرات مداوم را در سیستم خود دارد و ما هم تغییر میکنیم، هیچ چیز را نمیتوانیم ثابت نگه داریم باید در جهت مثبت تغییر و حرکت کنیم.
نویسنده: راهنما تازهواردین همسفر فاطمه رهجوی راهنما ایجنت همسفر منیره (لژیون تغذیه سالم)
رابط خبری لژیون تغذیه سالم: ایجنت راهنما همسفر منیره (راهنما لژیون تغذیه سالم)
ویراستاری و ارسال: همسفر رباب رهجوی راهنما همسفر مریم (لژیون اول) دبیر سایت
نمایندگی همسفران صائب تبریزی
- تعداد بازدید از این مطلب :
98