همسفر اسماء رهجوی راهنما همسفر مریم (لژیون سوم) سیدی «چالش ۲» را اینچنین برداشت کردند:
سلام دوستان اسماء هستم یک همسفر
آقای مهندس در سیدی چالش (2) میفرمایند:
قویترین دشمن انسان، در درون خودش نهفته است. همانطور که در ابتداء جلسات میگوییم: «خدایا، ما را از دست نیرومندترین دشمنمان که جهل و ناآگاهی خودمان است، نجات بده»؛ بنابراین، بیشترین چالش هر فرد، درگیریهای درونی اوست.
برای مثال، اگر ذهنمان در گذشته گرفتار شود، به افسردگی دچار میشویم؛ اگر نگران آینده باشیم، اضطراب را تجربه میکنیم؛ اما زمانی که در لحظهی حال زندگی کنیم، به آرامش میرسیم. در حقیقت، خودِ موقعیت دشوار، سخت نیست؛ بلکه یادآوری آن دشواری، رنجآور است.
کسی که در لحظه زندگی میکند، میتواند گرهگشا باشد و به آرامش دست یابد. زمانی که آرام شد، توان دریافت و انجام بسیاری از امور را پیدا خواهد کرد.
من همیشه باور دارم که مشکلات، رحمت خدا هستند، نه لعنت او. باید بسیاری از سختیها را تحمل کنیم تا به صبر برسیم. اگر بخواهیم خردمند شویم، لازم است تجربههای فراوانی کسب کنیم.
چالش اصلی اینجاست که انسان، همان چیزی میشود که میاندیشد. اگر خود را بدبخت تصور کنیم، واقعاً بدبخت خواهیم شد؛ اما اگر ذهنمان را بهسوی گل و زیبایی سوق دهیم، زندگیمان گلستان میشود؛ اگر به خار و سختی فکر کنیم، خارستانی درونمان شکل میگیرد؛ بنابراین، باید مراقب افکار و تمرکز ذهنی خود باشیم.
کائنات برای رنج ما ارزشی قائل نیست. تمرکز بر افکار منفی، تعادل ژنتیکی بدن را برهم میزند و موجب بروز بیماریهایی چون سرطان میشود. انسان هرچه خیرخواهتر باشد، سالمتر و شادابتر خواهد بود.
نکته مهم دیگر این است که هیچچیز در این جهان برای خودش نیست؛ بلکه در خدمت دیگران است. مثلاً درخت میوه، ثمرهاش را برای خود نمیخواهد؛ بلکه برای دیگران به بار مینشیند. انسان نیز چنین است؛ فردی موفق خواهد بود که به دیگران محبت و خدمت کند.
بهتر است انسان بهدنبال کسب علم برود. من همیشه میگویم علم باارزش است و باید برای آن ارزش قائل شد؛ چراکه زیباترین جستوجو در دنیا، جستوجو در مسیر علم است. البته دانستن بهتنهایی کافی نیست؛ علم واقعی در عمل کردن است: ابتدا باید آموخت، سپس به کار بست و در نهایت آموزش داد.
همه ما نیروهای خفتهای در وجودمان داشتیم که با آموزش، تزکیه و پالایش بیدار شدند و به قدرتی همچون رعد و برق تبدیل شدند.
برای بهرهمندی از علم، باید با صاحبان آن در ارتباط باشیم و از راهنماییشان بهره ببریم؛ چراکه آنها پیرو سه اصل هستند: گفتار نیک، پندار نیک، کردار نیک.
منبع: سیدی چالش ۲
ویرایش: همسفر سمیه رهجوی راهنما همسفر زهره (لژیون دوم) دبیر سایت
ارسال: همسفر اکرم رهجوی راهنما همسفر زهره (لژیون دوم) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی زالپارس
- تعداد بازدید از این مطلب :
41