English Version
This Site Is Available In English

سه چالش بزرگ بشر؛ اعتیاد، سرطان و چاقی

سه چالش بزرگ بشر؛ اعتیاد، سرطان و چاقی

پنجمین جلسه از دوره دهم کارگاه‌های آموزشی خصوصی همسفران کنگره۶۰ نمایندگی گوجان به استادی راهنما تغذیه سالم همسفر مریم، نگهبانی همسفر مرضیه و دبیری همسفر سمیه با دستور جلسه «تجربه من از اضافه وزن و تعادل آن با متد کنگره۶۰» روز دوشنبه ۲۵ فروردین‌ماه ۱۴۰۴ راس ساعت ۱۶:۰۰ آغاز به کار کرد.


خلاصه سخنان استاد:

طبق سخنان آقای مهندس حسین دژاکام، بی‌شک سه چالش بزرگ بشر در قرن‌‌ اخیر اعتیاد، سرطان و چاقی است. در قرن اخیر به دلیل کم‌ شدن فعالیت‌های بدنی و خوردن غذاهای پرکالری انسان‌ها دچار اضافه‌ وزن شده‌اند. برای حل این مشکل متاسفانه به دنبال کوتاه‌ترین راه رفته‌اند؛ به‌ عنوان مثال کوچک کردن معده یا روده و عمل ساکشن انجام می‌دهند و چربی‌ها را بیرون می‌آورند و در نهایت حذف وعده‌های غذایی که به بیمار شدن شخص منجر می‌شود و فرد دچار کاهش وزن و همچنین این عمل‌ها باعث بروز انواع عفونت‌ها در بدن می‌شود. تمام این کارها به دلیل عدم شناخت جسم انسان است؛ اکثر ما تصور می‌کنیم که جسم یک مجسمه است و می‌توانیم با یک کاردک به آن شکل دهیم. جسم ما دقیقا؛ مثل یک ماشین است؛ همان‌طور که ماشین برای حرکت نیاز به سوخت دارد، جسم ما هم برای حرکت نیازمند مواد اولیه و سوخت است که همان مواد غذایی هستند.

اگر بخواهیم، اضافه وزن را تعریف کنیم؛ یعنی انباشته شدن و تجمع مقداری چربی در قسمت‌های مختلف جسم از جمله باسن، ران‌ها، پهلوها، شکم، غپغپ و ... است. نکته‌ کلیدی این‌جاست که چرا این چربی‌ها انباشته می‌شوند؛ زیرا بدن هوشمند است و می‌ترسد که مواد غذایی به او نرسد؛ ولی اگر بفهمد که مواد غذایی همیشه و به موقع می‌رسد، دیگر نیازی به انباشته کردن ندارد. ما سه شرط اصلی را باید رعایت کنیم:
۱)چه بخوریم؟ ۲)چه زمانی بخوریم؟ ۳)چه مقدار بخوریم؟
ما در کنگره‌۶۰ کالری شماری و رژیم لاغری نداریم، حذف هر کدام از وعده‌های غذایی باعث چاقی می‌شود. به طور کلی غذاها به ۳ گروه تقسیم می‌شوند: گروه اول: چربی‌ها هستند. گروه دوم: کربو‌هیدرات‌ها که شامل قند‌ها، نشاسته و فیبرها هستند که به وفور در میوه‌ها، سبزیجات و غلات وجود دارند و گروه سوم: پروتئین‌ها هستند، جالب است، بدانیم که پروتئین‌ها در جسم ذخیره نمی‌شوند و واحد سازنده‌ آن‌ها اسیدآمینه است.

اگر ما به این آگاهی برسیم که جسم ما یک دستگاه دقیق و فوق‌العاده هوشمند است، دیگر راضی نمی‌شویم که با آن، مانند سطل زباله رفتار کنیم؛ یعنی هر چیزی که اضافه آمده و هر چیز که دلمان بخواهد به آن بدهیم و سپس انتظار سلامت وطول عمر داشته باشیم؛ مانند اتومبیلی که در باک آن به جای بنزین، روغن بریزیم در این صورت نه تنها حرکت نمی‌کند؛ بلکه امکان آتش‌سوزی وجود دارد. من سال‌ها جسم خود را رها کرده بودم و زمانی به خود آمدم که با انواع بیماری‌ها؛ مانند کمردرد، زانودرد، زود خسته شدن، کج‌خلقی و عصبانیت مواجه شدم در نهایت متوجه شدم که این دشمنی با جسم است نه دوستی. برای شروع یک برنامه تغذیه سالم، باید نکاتی را رعایت کنیم؛ از جمله ترازوی دیجیتالی که در واقع نقشه‌ راه است و باعث می‌شود ما به تفکر واداشته شویم؛ حتما نیم ساعت قبل از ناهار و شام از سالاد استفاده کنیم، حداقل ۵ روز در هفته از تخم‌مرغ آب‌پز در وعده صبحانه استفاده کنیم تا عضلات دچار ریزش نشوند، به میزان کافی آب بنوشیم، DSAP را نیم ساعت قبل از صبحانه میل کنیم، وعده‌های غذایی را حتما سر ساعت مشخص؛ یعنی صبحانه‌ بین۶ تا ۸ صبح، ناهار بین ۱۲ تا ۲ظهر و شام بین ۶ تا ۸ شب میل کنیم و باید حداقل روزانه نیم ساعت پیاده‌روی داشته باشیم.

مرزبانان کشیک: همسفر سمیه و مسافر خالد
تایپیست: همسفر فروزان، رهجو راهنما همسفر زهرا
عکاس: مرزبان خبری، همسفر سمیه
ارسال: همسفر فاطمه رهجو راهنما همسفر فرزانه، نگهبان سایت
همسفران نمایندگی گوجان

 

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .