«برای هر چیزی زکاتی است، زکات بدنها روزه است» رسول اکرم(ص). قبل از هر چیز پیشاپیش فرا رسیدن رمضان المبارک، ماه مهمانی خداوند را به همهی شما عزیزان تبریک عرض میکنم و امیدوارم که هر کدام از ما بتوانیم در حد خودمان بهرهی مناسبی از این ماه عزیز ببریم.
واژه رمضان مشتق از رمض، به معنای شدت حرارت و حرارت سنگ بر اثر شدت حرارت خورشید آمده است، رمضان را شَهرُالله یعنی ماه خدا و شَهرُالصّیام یعنی ماه روزه میخوانند. رمضان گناهان را میسوزاند و ماه تزکیه و پالایش است، در خصوص اهمیت رمضان مسلمانان معتقدند علاوه بر کلام الله شریف ما قرآن، کتابهای آسمانی انجیل عیسی، تورات موسی، صحف ابراهیم و زبور داوود نیز در این ماه نازل شدهاند، ماه پر از خیر و برکت که ما میتوانیم الهامات و برداشتهای زیادی از آن داشته باشیم.
همانطور که همه ما در کتاب عبور از منطقهی ۶۰درجه زیر صفر میخوانیم، در ماه رمضان سال ۱۳۷۵ شمسی آقای مهندس دژاکام که در آن زمان مصرفکننده بودند، تصمیم گرفتند که روزه بگیرند و چون خوردن و آشامیدن از سحر تا افطار در ماه رمضان ممنوع میباشد؛ این باعث شد تا دو وعده از وعدههای مصرفی ایشان منظم شود و این اقدام انگیزهای شد تا این راه را ادامه دهند و همه وعدههای مصرفی خود را منظم و تثبیت کنند.
وقتی زمان و مقدار مواد مصرفی ایشان مشخص شد، اقدام بعدی کم کردن مقدار مواد مصرفی خود بهصورت آزمایشی بود، که این اقدام به تدریج و پلهپله تحول و حرکتی بسیار عظیم در پروسه درمان بیماری اعتیاد را بهوجود آورد، ایشان همزمان با اقداماتشان، تجربیات روزانه و لحظهای خود را به رشتهی تحریر درآوردند، این تجربیات در قالب کتاب ۶۰درجه در اختیار ما است و رفتهرفته پس از گذشت یازدهماه از آغاز این حرکت عظیم سرانجام در پانزدهم آذرماه سال ۱۳۷۶ ایشان موفق به درمان کامل و قطعی اعتیادشان و ابداع متد DST شدند و این اولینبار در تاریخ بشریت بود که کسی میتوانست از دام هیولای اعتیاد رهایی یابد و آن چه که ما الان از موجودیت کنگره۶۰ میبینیم، همه دستاوردهای آن حرکت عظیم است که در ماه مبارک رمضان شکل گرفت، به عبارت دیگر میتوان گفت ماه رمضان، بستری بود که کنگره۶۰ در آن متولد شد؛ به همین دلیل این ماه در کنگره۶۰ بسیار عزیز و حائز اهمیت است.
متد کشف شده DST، شباهتهای زیادی با روزهداری در ماه رمضان دارد، به طور مثال همانطور که ما به وضوح شاهد نظم خاصی در این ماه مبارک هستیم و خوردن و آشامیدن در این ماه در ساعاتی معین و مشخص میباشد، مسافران کنگره۶۰ هم از همان بدو ورود نظم را مشاهده میکنند و میآموزند که باید از داروی OT به مقدار مساوی و در سه وعده شبانه روز یعنی به صورت TDS مصرف کنند، هیچ فردی اجازه ندارد بیشتر یا کمتر از مقدار تعیین شدهی دارویش را مصرف کند.
کسانی که در ماه مبارک رمضان روزه میگیرند و هم اشخاصی که با متد DST در کنگره تحت درمان و آموزش قرار میگیرند، سعی میکنند از ضدارزشها چه در کلام و چه در رفتار و در افکار و اندیشه پرهیز کنند.
ما هر روز با روزه گرفتن در ماه مبارک و منع کردن خودمان از خوردن و آشامیدن و نیز با دوری از ضدارزشها که خود به نوعی پرورش و تربیت نفس است، تمرین میکنیم تا به تدریج در مقابل خواستههای نامعقول نفس ایستادگی کرده و به آنها نه بگوییم؛ که این مورد نیز در متد DST یکی از مهمترین مؤلفههای آموزش و درمان است. متدDST احیاء کننده سیستم ایکس جسم در مصرفکنندههای مواد مخدر میباشد که روزهداری در ماه رمضان نیز باعث ریکاوری و احیاء بدن در پایان این ایام شده و بدن با حداکثر انرژی شروع به کار میکند.
همانطور که در ماه رمضان در برابر وسوسه شدن و نیاز به مواد غذایی، نقطه تحمل پیدا میکنیم. در متد یا روش DST نیز از آغاز سفر اول، پلهپله مقدار داروی OT را کم میکنیم تا به تدریج به صفر برسانیم و در این زمینه به نقطه تحمل و صبوری ما روزبهروز افزوده میشود. اغلب بیماریها، ضعف سیستم گوارشی مشکلات رودهای با روزهداری در رمضان برطرف میشود؛ حال آن که همه ما آگاهیم که افراد بسیاری هم عنوان کردند که همزمان با درمان اعتیادشان با متد DST بیماریهایی مثل صرع و یبوست، اضافه وزنشان درمان شده است.
پس با وجود این همه شباهت بین رمضان و روش DST به جرأت میتوانیم بگوییم که این متد درمانی الهام گرفته از رمضان است. امیدوارم ما همه اعضاء کنگره بتوانیم از برکات این ماه پرفیض استفاده لازم را ببریم و زکات بدنمان را پرداخت کنیم.
در کنگره علاوه بر سفر دومیها، دوستان سفر اولی هم بنا بر استفتائات علمای دینی، میتوانند روزه بگیرند و داروی خود را نیز سر ساعت مقرر شده مصرف نمایند یا به گفته آقای مهندس؛ حتی اگر به هر دلیلی نمیخواهند که روزه بگیرند، حداقل چند ساعتی را بهصورت درصدی روزه باشند و در این ماه ضیافت الهی سر سفره باری تعالی بنشینند و حس و حال این ماه مبارک را درک کنند و بیتفاوت نباشند. در پایان خداوند منان را بهخاطر وجود گرانقدر آقای مهندس شاکر و سپاسگزارم و از باری تعالی طول عمر با عزت و سلامتی برای ایشان و خانواده محترم خواستارم.
منابع: سایت کنگره۶۰، کتاب عبور از منطقه ۶۰درجه زیر صفر
نویسنده: همسفر فاطمه رهجوی راهنما همسفر زهرا (لژیون اول)
ویراستاری و ارسال: همسفر مرضیه رهجوی راهنما همسفر پروانه نگهبان سایت
همسفران نمایندگی طارم
- تعداد بازدید از این مطلب :
90