«یَا اُیِّهَا الذَّیِنَ آمَنُوا کُتِبَ عَلیکُمُ الصّیِاَمُ کما کتب عَلَی اَلِّذِینِ مِن قَبلِکُم لَعَلَکُم تتقُون» «ای اهل ایمان! روزه بر شما مقدر و لازم شده، همانگونه که بر پیشینیان شما مقدر و لازم شد تا پرهیزکار شوید.»
از نقطه علم به ایمان رسیدن چه زیبا و گوارا است، مسئله بسیار مهمی که آقای مهندس حسین دژاکام به آن اشاره کردند و به زیباترین شکل ممکن به توصیف آن پرداختند. توصیفی که با جان و دل میتوانیم پذیرای آن باشیم و چه زیبا لفظ الهام را در پس رمضان به کار بردند؛ زیرا ما اگر تزکیه و پالایش را از خود شروع کنیم و به معنای واقعی به تزکیه و تقوا برسیم به مرحله الهام هم خواهیم رسید. تقوا داشتن یعنی کنترل روی اعمال و رفتار خود و این نکته مهم را نیز بدانیم که هیچ فرمان الهی بیهوده نیست.
در قرآن نیز در مورد روزه اشاره شده اینکه شما خود کنترل شوید و به تقوا برسید و خودتان نفس خویش را کنترل کنید. کسی که به نفس خود مسلط شود میتواند به اعمال خود نیز مسلط گردد؛ پس فریضه و اصل روزهداری مسلط شدن روی خود، نفس، اعمال و رفتار خود است.
حال چرا در کنگره۶۰ ماه مبارک رمضان از اهمیت ویژهای برخوردار است؟ به این دلیل که معتقد هستیم که اصل کنگره۶۰ از ماهرمضان شروع شده و متد DST الگویی برگرفته از ماه مبارک رمضان است. پس ماهرمضان از این جهت برای کنگره60 باارزش است که ابتدا نظم مصرف مواد را آموزش داد که باعث پیدایش این متد شد که خود متد DST یک نوع روزه گرفتن است.
حال از دریچه علم به روزه و روزهداری بنگریم و چه زیبا آقای مهندس حسین دژاکام به ماهرمضان، نماز و تأثیرات مثبت آن اشاره کردهاند که اگر انسان جاهل و متعصبی نباشیم میتوانیم با جان و دل پذیرای این سخنان باشیم؛ زیرا به عنوان بشر امروزی اصول درست غذا خوردن را بلد نیستیم که اگر بلد بودیم در این حال و روز نبودیم و برای سلامت بودن، کاهش وزن انواع و اقسام جراحیهای خطرناک را انجام نمیدادیم. تمام اینها به این دلیل است که ما زبان بدن را بلد نیستیم.
تأثیرات شگرف روزهداری بر بدن انسان اینگونه است که بدن انسان سیستم بسیار پیچیده و هوشمندی دارد که وقتی بیش از ۱۲ ساعت خوراکی به بدن نرسد پدیده اتوفاژی شروع به کار میکند. اتو یعنی خود، فاژی یعنی خوردن، در کنار هم قرار گرفتن این دو کلمه یعنی، خود خوردن که یک نوع بازیافت است و پدیده بازیافت یعنی خودخوری یا همان اتوفاژی است. زمانی که شما روزه میگیرید بعد از گذشت ۱۱ الی ۱۲ساعت سلولهای بدن نیاز به مواداولیه دارند. وقتی مواد غذایی به بدن به مقدار کم برسد بدن سلولهای معیوب، چربیهای اشباع شده و سلولهای سرطانی را تجزیه میکند و به عنوان غذای خود جذب کرده و انرژی موردنیاز خود را از آنها دریافت میکند.
سلولهای سرطانی ۱۲ برابر گیرنده دارند؛ یعنی رشد بسیار زیادی دارند و مرتب موادغذایی را جذب و تبدیل به تومور کرده و رشد میکنند؛ ولی زمانی که به آنها غذا نرسد تحلیل رفته و از بین میروند. به همین دلیل است که شما بعد از یک ماه روزهداری حس و حال خاصی در خود تجربه میکنید؛ زیرا به بدن فرصت بازسازی و ترمیم خود را دادهاید. پس روزهداری را در بیانی واضحتر میتوانیم نماد خانهتکانی جسم خود بدانیم؛ زیرا هر آن چیزی که در بدن ما اشباع شده به واسطه روزهداری در سلولهای درون بدن جذب، تجزیه یا بیرون ریخته میشود.
تأثیرات مثبت روزهداری بر جسم و روح انسان را میتوان افزایش اعتمادبهنفس، اضافه شدن طول عمر انسان، کاهش وزن و چربیسوزی بالا، سلامت روح و روان انسان و کنترل نفس در نظر گرفت.
سخن پایانی «کلُّ نَفس بِمَا کَسَبَ رَهِینَهَُ» «کل نفس ما در گرو اعمالی هستند که انجام میدهیم.»
منابع: سیدی اتوفاژیی و صیام
نویسنده: راهنما همسفر بتول (لژیون نهم)
تایپ: رابط خبری همسفر ساناز رهجوی راهنما همسفر بتول (لژیون نهم)
ارسال: همسفر زهره رهجوی راهنما همسفر نازنین (لژیون ششم) دبیر سایت
همسفران نمایندگی کاسپین قزوین
- تعداد بازدید از این مطلب :
60