کتاب ۱۴ وادی برای رسیدن به خود، بهعنوان راهنمای معنوی و برای بهتر زندگی کردن در اختیار ما قرار گرفته است. ۱۲ وادی را همراهی کردیم و به وادی سیزدهم با عنوان پایان هر نقطه سرآغاز خط دیگری است رسیدیم که به معنی مفهوم تغییر و تحول در زندگی انسان است. این وادی خیلی زیبا بیان میکند که نه تنها زندگی انسان بلکه هستی در حال تغییر، تبدیل و ترخیص است؛ برای مثال اگر یک فرد مصرفکننده را در نظر بگیریم که مسیر غلط را انتخاب کرده و در این راه چه سختی و مشقتهایی را تحمل میکند در آخر نه تنها مشکلاتش حل نمیشود؛ بلکه بیشتر دچار سردرگمی میشود؛ ولی زمانی که راه درست را پیدا و شروع به حرکت کردن میکند به مرور زمان و طی ۱۱ ماه به رهایی میرسد و جسم، روان و جهانبینیاش به تعادل میرسد که همان ترخیص است.
اگر فکر کنیم که پایان راه ما اعتیاد و خیلی از مشکلات دیگر است سخت در اشتباه هستیم. پیدا کردن راه مهمتر از خود مشکل است و شخص میتواند با انتخاب راه درست تغییر کند. در وادی به سه خط اصلی که عشق، عقل و ایمان است برخورد میکنیم؛ برای این خطوط میتوانیم مسیرهای مختلفی را در نظر بگیریم. انسان میتواند راه صراط مستقیم یا بالعکس راه ضد ارزشها را بپذیرد این مسیر و راه بستگی به ما دارد که کدام راه را انتخاب می کنیم.
انسانی که دارای عقل سالم، عشق سالم و ایمان سالم باشد باعث فعال کردن چشمهها و نهرهای خمر وجود خود میشود؛ ولی اگر انسانی از عشق، عقل و ایمان سالم برخوردار نباشد و خمر وجودیاش درست کار نکند خودش را به صورت انواع بیماریها نشان میدهد؛ مثل افسردگی که برای درمان به پزشک مراجعه میکنیم و دارو تجویز میکنند و فکر میکنیم که راه درست را انتخاب کردهایم. انسان باید با دید مثبت به زندگی نگاه کند و آن را بهعنوان فرصت جدیدی ببیند؛ درواقع پایان هر نقطه میتواند مرحله جدید و به سوی موفقیتهای بزرگتر باشد.
هر زندگی سفر بیپایان است و هر پایانی آغازی برای شروع دوباره است؛ حتی انسان بعد از مرگ هم از بین نمیرود؛ بلکه وارد یک جهان دیگر میشود. این وادی به انسان کمک میکند که امیدوارانه به زندگی خود نگاه کنند و از تغییر و تبدیل نترسد و بداند با تلاش و پشتکار میتواند به موفقیت برسد و البته همه چیز به خود من بستگی دارد که مشکل را چگونه و با چه دیدگاهی نگاه کنم؛ مشکل را لعنت خداوند ندانم یا آن را آموزش و یادگیری در جهت دانایی ببینم، شاه کلید مشکلات را پیدا کنم یا بنشینم و بگوییم چرا من؟
این وادی بیان میکند که داستان زندگی هیچوقت به پایان نمیرسد؛ بلکه شروع دوبارهای است و اگر راه و مسیر درست بر پایه عمل سالم، عدالت و معرفت باشد برای ما لذتبخش خواهد بود و هر وقت احساس کردیم که مسیر زندگی ما درست نیست میتوانیم تغییر مسیر داده و آغاز دیگری داشته باشیم و هرگز در ذهن خود اینکه از وقتش گذشته است را پرورش ندهیم تا به امروز خیلی از سختیهایی داشتیم که باعث شکست خوردن ما شده است؛ ولی میتواند آغاز بهتری برای زندگی باشد؛ در نتیجه تمام رنج و سختی انسان به دلیل نبودن تفکر و اندیشه درست است.
در کتاب عشق در وادی آخر در مورد عشق صحبت میکند و میگوید: فردی که عاشق است نهایت دوست داشتن یا عشق ورزیدن به کل هستی و موجودات بر مبنای بیداری و آگاهی است و باعث آرامش و صلح در ما میشود و ما را به نقطهای هدایت میکند که از آنجا انشعاب یافتهایم و در نهایت متن شکرگزاری که تقدیم شما میگردد. خداوندا دریا و آسمان و دشت پوشیده از رقصندههای آسمانی است و روح ناآرام ما خواستار رهایی است؛ نه از خلاصی بلکه دیدار معشوق است خداوندا! تنها تو را میستاییم و تنها تو را ستایش میکنیم؛ برای انجام این عمل عظیم، شکر، شکر، شکر.
رابط خبری: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر حدیث (لژیون ششم)
نویسنده: همسفر منیژه رهجوی راهنما همسفر حدیث (لژیون ششم)
عکاس: همسفر سما رهجوی راهنما همسفر ژیلا ( لژیون اول)
ویراستاری: همسفر شایسته رهجوی راهنما همسفر ژیلا (لژیون اول) دبیر سایت
ارسال: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر ژیلا (لژیون اول) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی صفادشت
- تعداد بازدید از این مطلب :
722