وَأَنكِحُوا الْأَيَامَى مِنكُمْ وَالصَّالِحِينَ مِنْ عِبَادِكُمْ وَإِمَائِكُمْ إِن يَكُونُوا فُقَرَاءَ يُغْنِهِمُ اللَّهُ مِن فَضْلِهِ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ" : مردان و زنان بیهمسر خود را همسر دهید؛ همچنین غلامان و کنیزان صالح و درستکارتان را، اگر فقیر و تنگدست باشند، خداوند از فضل خود آنان را بینیاز میسازد، خداوند گشایشدهنده و آگاه است. سوره نور آیه ۳۲
در خدمت شما هستیم در یک دوشنبه دیگر و با دستورجلسه «ازدواج» که یکی از شیرینترین و پرآموزشترین دستورجلسههای کنگره است. آقای مهندس میفرمایند: درست زندگی کردن، یک علم و هنر است. تشکیل خانواده، حفظ و بقای آن ترفندها، ساز و کار خودش را دارد؛ باید علم و هنر آن را آموخت. مسیر زندگی انسان مانند قطار است که بعد از پیمودن مسیر به ایستگاههای متعدد میرسیم، حال یک زمانی میرسد که در یکی از این ایستگاهها برای خودمان همراه و همسفر انتخاب میکنیم تا در این مسیر تکاملی شریک و مکمل ما باشد. باید این انتخاب بادقت و بررسی انجام شود.
برای اینکه بیشتر راجع به این دستور جلسه آموزش بگیریم، در خدمت یکی از راهنماهای شعبه شادآباد، لژیون بیستوسوم، همسفر زهرا قرار گرفتهایم. شما را به خواندن این مطلب شیرین دعوت میکنم.
همسفر زهرا به همراه مسافرشان با آخرين آنتیایکس مصرفی، شیشه وارد کنگره شدند، مدت ۱۳ ماه و ۳ روز به روش DST با شربت OT به راهنمایی مسافر ایرج و همسفر صبا سفر کردند و هماکنون مدت ۱۳ سال و ۴ ماه است که آزاد و رها هستند. همسفر زهرا در جایگاههای راهنمای تازه واردین، دبیری، سیستم صوتی و هماکنون در جایگاه راهنمای DST مشغول به خدمت هستند و از سال ۹۶ عضو لژیون سردار هستند.
چرا دستور جلسه ازدواج جزء دستور جلسات سالیانه قرار دارد؟
زمانیکه آقای مهندس سال ۹۶ این دستور جلسه را جزء دستور جلسات سالیانه قرار دادند، فکر میکردم برای افراد مجرد هست؛ اما در واقع این دستور جلسه میخواهد به ما آموزشهایی بدهد که دیدگاهمان را نسبت به موضوع ازدواج به حقیقت نزدیکتر کند و با توجه به آموزشهای جدیدی که در کنگره میگیریم به پیوندی که بین ما و همسرمان است با دید دیگری نگاه کنیم.
به نظر شما چرا آقای مهندس میفرمایند: وقتی شخصی در سفر اول است، نباید تا زمان رهاییاش تصمیمات بزرگ همچون ازدواج، خرید، فروش و... بگیرد؟
چون جسم او تحت درمان است، سیستم بیوشیمی او هنوز به تعادل لازم نرسیده و ممکن است در اثر این بیتعادلی انتخاب درستی نداشته و اینکه به لحاظ جهانبینی نیز رشد لازم را نکرده است. برای مقوله ازدواج لازم است، فرد به یک خودشناسی نسبی برسد تا متوجه خواستهها و اهدافش بشود.
ازدواج مانند سفری است که همراه با چالش و سختی است، به نظر شما هنر یک همسفر برای حفظ و گذراندن از این چالشها، همچنین برقرای عشق و محبت باید چگونه باشد؟
با این سؤال یاد صحبتهایی از خانم شانی افتادم که میگفتند: هر کدام از ما بنیان عشق و یک ساختار هستیم. خانواده باید بنیان ما باشد و این قدرت و توانایی از زن خانواده خیلی راحتتر شروع میشود تا یک مرد، چون خداوند نیروهایی مانند محبت، انعطاف و بخشش به زن داده است و اکثراً خانمها در گذشته ماندهاند؛ زیرا قلبشان شکسته میخواهند، انتقام بگیرند و اگر از این نیروها و انتقامها دست بکشیم، نیروی دیگری به ما داده میشود. بههر حال گذشتهها با تمام سختیهایش گذشته و باید در بحث ازدواج به این نگاه برسیم که حال انتخاب خودمان بوده یا خداوند، تقدیر و یا هر چیز دیگری، این زندگی را در کنار تفاوتها، فراز و نشیبهایی که دارد، ادامه بدهیم. اکنون که تقدیر مسیر ما را به کنگره کشانده، به آموزشها بها بدهیم. به نظرم به کمک آموزشهای کنگره از گذرگاههای زندگی و از چالشها میتوانیم به سلامت عبور کنیم.
با یادگیری آموزشهای کنگره در رابطه با اهمیت خانواده به ما بگویید، پارامترهای مهم، اساسی ازدواج و انتخاب همسر چیست؟
ممکن است معیارهای متفاوتی وجود داشته باشد؛ مانند شرایط اقتصادی، ظاهر، سلامت روانی و... اما به نظرم خط فکری و جهانبینی فرد خیلی مهم است که آیا رشد کرده و از آنها تأثیر گرفته است؟ در بحث ازدواج اکثراً شنیده میشود، فقط دو طرف مهم هستند که با یکدیگر تفاهم داشته باشند؛ اما باید توجه کرد که خانواده نیز نقش مهمی دارد و حال شرایط اقتصادی معقول و باقی فاکتورها نیز مهم است.
طریقه آشنایی شما با کنگره چگونه و چه چیزی باعث ماندگاریتان بوده است؟
از طریق سایت با کنگره آشنا شدیم و در ماندگاری من در کنگره، راهنما همسفر صبا نقش پررنگی داشتند. اول شخصیت، عملکرد ایشان و سپس وقتی از محاسن خدمت راهنمایی میگفتند، به خدمت راهنمایی مشتاق شدم و خداوند توفیق داد تا ماندگار شدم.
پیام شما برای افرادی که تازه سفر خود را آغاز کردهاند، چیست؟
پیشنهادم این است، عجله نکنند و برای رسیدن به خواستههایشان، آرامش و رسیدن به جواب سؤالاتشان؛ حتماً خودشان را به آموزشها و سیدی نوشتن گره بزنند.
با توجه به عضویتتان در لژیون سردار و آموزشهای کاربردی این لژیون تا چه میزان توانستید، پایههای مالی خود و خانواده را قوی کنید؟
من همیشه نقش همسفریام را دوست داشتم و هیچوقت تمایل به انجام کارهای مردانه نداشتم. باورم این بوده اگر من در خانه نقش خودم را به عنوان مکمل خوب اجرا کنم، همسرم نیز در اجرای نقشش موفق خواهد بود. یک پیامی چند روز پیش میخواندم که نوشته بود، قدر کسانی که پول در جیبتان میگذارند را بدانید، کار کردن و کسب درآمد خیلی سخت است. به عنوان یک همسفر، همانطوری که در سفر اول حمایت کردم تا مسافرم به درمان برسد، همانطور در سفر دوم و در محکم کردن پایههای مالی نقش حمایتی داشتم. هر دوره به شیوههای مختلف سعی کردم، حمایتگر و مشوق باشم تا مسافرم در کار و شغلش قویتر عمل کند.
در بین خدمات ارزندهای که انجام دادهاید کدامیک برایتان بار آموزشی بیشتری داشته است؟
خدمت راهنمایی؛ چون مستقیماً با رهجو در ارتباط هستم و رهجو گذشته راهنماست. برای خدمت و کمک کردن، راهنما با گرفتن آموزشها و کاربردی کردن آنها تلاش بیشتری میکند؛ زیرا راهنما الگوی رهجوست و قطعاً ادامه آموزشها در راهنمایی خیلی متفاوتتر از خدمتهای دیگر است.
طراحی سؤالات: همسفر فائزه رهجوی راهنما همسفر فتانه (لژیون چهاردهم) و همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر فریده (لژیون پانزدهم)
تهیه و تنظیم: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر فریده (لژیون پانزدهم)
عکاس: همسفر دیبا رهجوی رهنما همسفر فریده (لژیون پانزدهم)
ویراستاری و ثبت: همسفر سمیرا رهجوی راهنما همسفر سمیه (بیستوششم) دبیر سایت
همسفران نمایندگی شادآباد
- تعداد بازدید از این مطلب :
421