English Version
This Site Is Available In English

گروه‌خانواده_ ازدواج باید در سنی باشد که فرد به بلوغ فکری برسد

گروه‌خانواده_ ازدواج باید در سنی باشد که فرد به بلوغ فکری برسد

جلسه‌ یازدهم از دوره اول کارگاه‌های آموزشی مجازی همسفران نمایندگی سنایی به استادی راهنما تازه‌واردین همسفر زهرا با دستور جلسه «ازدواج» روز شنبه ۶ دی‌ماه ۱۴۰۳ برگزار شد.

سخنان استاد: 

پیوند عاطفی بین زن و مرد را ازدواج می‌گویند. ازدواج زن و شوهر باید بر مبنای عشق، محبت و دوست داشتن باشد و این‌که زوجین همیشه در زندگی شخصی باید حرمت‌ها و حریم شخصی را رعایت کنند و برای روابط بین‌شان ارزش قائل باشند و به همدیگر احترام بگذارند و در کنار هم باشند نه در مقابل یکدیگر، تا به تکامل برسند. یکی از راه‌های رسیدن به تکامل ازدواج کردن است و خداوند هم تمام موجودات و انسان‌ها را زوج آفریده تا در کنار هم قرار گرفتن بتوانند به خواسته درونی‌شان که همان حب بقا و ادامه نسل است برسند. ازدواج مثل یک هندوانه در بسته است و بیشتر والدینی که فرزندانشان درگیر اعتیاد هستند بر این باورند و فکر می‌کنند اگر ازدواج کنند درمان می‌شوند، ولی برعکس قدرت اعتیاد بیشتر از ازدواج است و درمانش سخت‌تر می‌شود.

مسئله بعدی، سن ازدواج جوانان است که به بالای ۳۰ سال رسیده، زیرا طرز تفکرات و توقعات بین جوانان این نسل و نسل گذشته خیلی تفاوت دارد و خواسته‌های زیادی دارند. در کنگره ما یک مثلث داریم که یک ضلع آن جنس مذکر، ضلع دیگرش جنس مؤنث و قاعده مثلث روابط بین زوجین است. زن و شوهر باید در زندگی روی روابط و نشاط مشترک هم کار کنند نه غیرمشترک که باعث شود زندگی به سمت نابودی و چالش کشیده شود و هنر درست زندگی کردن داشته باشند. زندگی مشترک را سخت نگیرند، سعی کنند از داشته‌ها لذت ببرند و همدیگر را درک کنند. سر مسائل پوچ و بیهوده که بی‌ارزش هستند، زندگی را به کام یکدیگر تلخ نکنند.
مسئله بعدی، بهداشت بین زوجین است که از اهمیت زیادی برخوردار است. باید همیشه بدنشان بوی خوبی بدهد، چراکه رعایت بهداشت باعث می‌شود دو نفر را به هم نزدیک کند یا برعکس، بوی بد بدن دو نفر را از هم دور می‌کند.

نکته حائز اهمیت دیگر، ازدواج در سن پایین است که عواقب خوبی ندارد. چند دلیل وجود دارد: ۱.فشارهای مالی و اقتصادی خانواده که برای شرایط سخت زندگی تن به ازدواج می‌دهند. 
۲. باورها و سنت‌های خانواده. 
۳. اعتیاد والدین. 
۴. نگرانی‌های والدین با این تفکر که اگر سن ازدواج بالا برود دیگر تمایل به ازدواج کم می‌شود و در نهایت ترس از مجرد ماندن فرزند. 
۵. تمایل و خواسته خود فرد به ازدواج در سن پایین یا عاشق شدن. 

این نوع ازدواج‌ها پیامدهای منفی زیادی در بر خواهد داشت، زیرا فرد هنوز به آن مرحله از پختگی و درک درست از مفهوم درست زندگی کردن نرسیده است. ازدواج در سن پایین، مخصوصاً برای پسرها که تحصیلات خودشان را ادامه نمی‌دهند، مسلماً فرصت شغلی زیادی را از دست خواهند داد. بیشتر طلاق‌ها بین جوانان به خاطر نداشتن تجربه درست از زندگی و ازدواج در سن پایین است. در کل، ازدواج باید در سنی انجام بگیرد که شخص به آن درک از ازدواج و زندگی مشترک برسد که توان اداره کردن یک زندگی را داشته باشد؛ به‌عنوان پدری در یک خانواده بتواند مسئولیت اداره زندگی را بر عهده بگیرد و مادری که توان تربیت فرزند و همسرداری و فرزندداری را داشته باشد.

نویسنده: راهنما تازه‌واردین همسفر زهرا
ویراستاری و ارسال: همسفر معصومه رهجوی راهنما همسفر مهدیه (لژیون دوم) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی سنایی

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .