آقای مهندس در این سیدی فرمودند: بهطور کلی در حیات ما انسانها دو نیرو حاکم است و همیشه بوده و هست؛ نیروی مثبت یا روشنایی و نیروی منفی یا تاریکی. اگر تاریکی نبود ما قدر روشنایی را نمیدانستیم و اگر دانایی نبود، نادانی را متوجه نمیشدیم و ما هرچیز را بر ضد خودش تشخیص میدهیم. یکی از مسائلی که ما نمیتوانیم ذات خداوند را درک کنیم بهخاطر این است که ضد آن وجود ندارد. بعضیها گمان میکنند که شیطان ضد خداوند است؛ خیر شیطان یک مخلوق خداوند است و طبق فرمان خداوند مأموریتی را انجام میدهد. نیروهای مثبت و منفی دائم باهم درگیر هستند و در مبارزه بهسر میبرند. دانایان میخواهند به راه راست حرکت کنند؛ ولی نادانان میخواهند تخریب بهوجود آورند.
نیروهای تخریبی باید در سیستم وجود داشته باشند؛ مانند این است که بگوئیم تاریکی باید حذف بشود و این امکانپذیر نیست. در پرتو نیروی مثبت و منفی انسان ساخته میشود و از مرحله فیلترها عبور میکند. برای مثال: اگر به حیوانات در جنگل نگاه کنیم، شاید بگوییم چرا شیر و یا پلنگ وجود دارد که حیوانات ضعیفتر را شکار کنند؟ بله اگر آنها نباشند حیوانات ضعیفتر تنبل میشوند و همانجا میمیرند و همهجا آلوده میشود و سیستم بههم میریزد. عقاب سنبل است و حیوان بسیار نیرومندی است؛ او خانه خود را بالای کوههای سخت بنا میکند که قابل دسترس هیچکس نباشد. این موضوع مربوط به انسانها هم میباشد؛ انسانها ساختمان زندگی خود را کجا و بر چه مبنایی بنا کردهاند؟ (شخصیت، ذات، وجود) قدرت بینایی عقاب ۴ تا ۸ برابر انسان است. با آن سرعتی که به زمین میآید بهراحتی شکار خود را بر میدارد و میبرد و این مربوط به تمرینی میشود که در خفا انجام داده است. عمر عقاب بین ۳۰ تا ۴۰ سال است. حالا این تشخیص خودمان است که ببینیم در جایگاه عقاب هستیم یا در جایگاه لاشخور، کرکس، مرغ خانگی و یا پرستو هستیم.
گذرگاههای خیلی سخت را عقبه میگویند که در سوره «بلد» آمده است. ما منبع بسیار قوی داریم؛ کتابی که در ۱۴۰۰ سال پیش نوشته شده است. ۵۰ درصد کتاب راجعبه کره زمین و سماوات نوشته شده است. در این کتاب گفته شده که روزی زمین با زلزله مهیبی در خود فرو خواهد ریخت و کره زمین پودر خواهد شد. در این کتاب در مورد علم و آگاهی بالایی صحبت میشود. بلد همان شهر وجودی انسان است که ما در آن ساکن هستیم و موقع مرگ از بین میرود. پدر و مادر تولیدکننده این شهر وجودی ما هستند.
انسان در رنج آفریده شده و این جزء بافت انسان است و سختی جزء مسیر زندگی انسانها است. انسانها هدایت میشوند بر سر یک دوراهی و حق انتخاب با خود انسان است که بخواهد در مسیر درست حرکت کند یا نادرست. «فلا اقتحم العقبه و ما ادراک ماالعقبه» (گذر نکرده از این گذرگاه سخت و تو چه میدانی از این گذرگاه سخت؟) یکی از این گذرگاههای سخت همان مواد مخدر است. فردی که معتاداست برده مواد مخدر است و همینطور گذرگاه مشروبات الکی، سیگار و چاقی. در کل انسان در بستر رنج خلق شده و بایستی در این بستری که وجود دارد زندگی کند و بالاترین لذت را ببرد و زمانی که در مسیر صراط مستقیم حرکت کند از درد و رنج او کاسته میشود.
حال ما چگونه میتوانیم از این گذرگاه سخت عبور کنیم؟ با ۱۴ وادی میتوانیم آموزش ببینیم و حرکت کنیم تا به سلامت به مقصد برسیم. کنگره بر مبنای الگو حرکت میکند و همین باعث پیشرفت کنگره شده است. انسان اگر میخواهد به یک نتیجه خوب برسد باید تلاش و کوشش کند. انسانهایی که قانع نباشند همیشه در رنج و عذاب هستند و نمیتوانند از مال و داشتههای خود استفاده کنند. قسمت مهم زندگی همان آسایش و آرامش است؛ زندگی همه ما انسانها یک پشت صحنه دارد و یک روی صحنه و ما نباید فقط ظاهر و روی صحنه را ببینیم. در کل انسان باید به یک آگاهی برسد تا بتواند در مسیر درست حرکت کند.
برداشت از سیدی «گذرگاه» مهندس حسین دژاکام
نویسنده: رابط خبری لژیون سردار دنور همسفر لیلا رهجوی راهنما همسفر خاطره (لژیون دوم)
عکاس خبری: همسفر مرضیه رهجوی راهنما همسفر مریم (لژیون پنجم)
ارسال: راهنما همسفر زهرا نگهبان سایت
همسفران نمایندگی سهروردی اصفهان
- تعداد بازدید از این مطلب :
446