English Version
This Site Is Available In English

ورزش به صلح و صمیمیت گرایش دارد

ورزش به صلح و صمیمیت گرایش دارد

طبق رسم کنگره خودتان را معرفی کنید؟
محمد سام هستم مسافر
آخرین آنتی ایکس مصرفی شربت تریاک
مدت ۱۱ ماه و ۱۱ روز سفر کردم به روش DST و داروی درمان شربت OT
ورزش در کنگره دارت و فوتبال، رهایی ۲ سال و ۲ ماه
سفر سیگار نیز انجام دادم به راهنمایی آقا فرشید تفرشی به مدت ۱۱ماه ۱۱ روز
رهایی از بند سیگار ۷ ماه و ۱۰ روز

توضیح مختصری در مورد جهان‌بینی در ورزش بفرمایید؟
به اعتقاد من جهان بینی ورزشی خصوصاً در این چند سال اخیر قطعه گمشده پازل ورزش است زیرا ذات ورزش از پاکی، صلح و صمیمیت می‌آید این صلح و صفا در صورتی بین ورزشکاران می‌تواند حاکم باشد که جهان‌بینی وجود داشته باشد.
عدم وجود جهان‌بینی در ورزش باعث اتفاقاتی می‌شود که هر روزه ما شاهد آن هستیم آن هم در رشته‌های مختلف و در جایگاه‌های مختلف ورزشی که نتیجه آن می‌شود دور شدن استعدادهای ناب از ورزش حرفه‌ای و جایگزینی افرادی که اصلاً استعدادی ندارند و این عامل افول ورزشی است.
اگر کودکی وارد یک آکادمی ورزشی شود آن مجموعه ورزشی و کسانی که در حال مدیریت آن جا هستند، از جمله آن مسئول درب ورودی تا نزدیک ترین کسی که با آن شاگرد یا هنرجو در حال تمرین و آموزش است، اگر دور از جهان‌بینی حرکت کنند واقعا آموزش خوب از کار در نخواهد آمد، پس جهان بینی لازمه تمامی افرادی است که در ورزش حاکم هستند. این کودک می‌آید در محیطی که جهان‌بینی رنگی ندارد و فقط یک سری فعالیت بدنی انجام می‌دهد و بعد از آن وارد جامعه می‌شود، حال اگر اینجا ورزشکاری باشد که بر اساس یک سری اتفاقات جلو آمده و به مدارج بالا هم رسیده و جایگاهی در جامعه پیدا کرده، آیا شخصیت اجتماعی آن جایگاه را دارد؟ خیر؛ زیرا جهان‌بینی آن موقعیت را نداشته حال اگر یک مقدار حرفه‌ای‌تر شده باشد و عناوین بین المللی و برون مرزی و سیاسی هم به دست آورده باشد زمانی که وارد این مباحث می‌شود اینجا دیگر ممکن است در مقام مدیر یک آکادمی یا سرمربی تیم ملی قرار بگیرد و یک مجموعه بزرگ را هدایت کند، در این میان اگر جهان‌بینی لازم نبوده باشد، می‌تواند ویرانی عظیم و نابسامانی‌های زیادی را توأم کند. برای این است که مبحث جهان بینی در ورزش از اهمیت بسزایی برخوردار است.

جهان بینی ورزشی چه تاثیری در ورزش سالم دارد؟
ما اگر یک پیاده روی ساده بخواهیم شروع کنیم که علم جهان‌بینی در آن نباشد می‌تواند آسیب‌های زیادی به انسان برساند یعنی علاوه بر آن مسائل فنی که یک ورزشکار باید به آن واقف باشد، گام نهادن در ورزش به دو عدد پایه ستون بستگی دارد که این ستون‌ها وزنه سنگین ورزش را تحمل می‌کنند؛
یکی فعالیت‌های بدنی، تمرین و تغذیه
دیگری مبحث جهان‌بینی
من متوجه شدم که عدم جهان‌بینی معضل بزرگی برای تمام جوامع ورزشی کشورهای پیشرفته است. خیلی از ورزشکاران بزرگ و حرفه‌ای که صاحب عناوین بزرگی هستند در المپیک، بعد از مدتی که به آن جایگاه رسیدند، تست‌های دوپینگشان مثبت از آب درمی‌آید که این نشان دهنده این است با دوپینگ به این مرحله رسیده‌اند این نبود جهان‌بینی در تمام نقاط دنیا می‌تواند باشد اگر این جهان‌بینی قائم بر این قضیه نباشد چه بلایی می‌تواند سر ورزش حرفه‌ای و مبتدی آن کشور بیاید.

چه عواملی باعث تقویت جهان بینی در کنگره۶۰ می گردد
خداوند را شکر که کنگره 60 انقدر فنی و علمی رو به جلو می‌رود که اگر نقصی و انتقادی در جایی باشد به راحتی می‌پذیرد و بررسی می‌کند و در جهت رفع مشکلات اقدام می‌کند. که ما امروز نتیجه آن را مشاهده می‌کنیم. یکی از نشانه‌های مهم جهان‌بینی در کنگره ۶۰ و مخصوصاً جهان‌بینی ورزشی در کنگره ۶۰ همین تجمعات ورزشی در روزهای جمعه است که در پارک‌های مختلفی از جمله طالقانی، اندیشه کرج، بوستان ولایت و همینطور در شهرستان‌ها موجود است که تعداد خیلی زیادی جمعیت از فرهنگ‌های گوناگون دور یکدیگر جمع می‌شوند و تنها چیزی که بنده ندیدم برایشان معنا داشته باشد شکست است. جهان‌بینی به انسان کمک می‌کند که به یک سری مسائل که اصلا مهم نیست اهمیت ندهد و چیزهای پراهمیت را اهمیت ویژه بدهد. ورزشکار که با جهان‌بینی صحیح بزرگ و رشد کرده باشد، شکست برای این ورزشکار معنی ندارد حتی در حساس ترین مسابقه در بالاترین سطوح چون دیگر می‌‎داند که هدف چیز دیگری است. آموزش در جهان‌بینی باعث تزکیه و پالایش و ارتقا در تمامی سطوح شخص می‌گردد. بنده زمانی که در رده قهرمانی ورزش می‌کردم مشاهده می‌کردم پدری کنار تشک کشتی حضور داشت و اگر فرزندش کشتی را می‌باخت او را تنبیه می‌کرد ولی شخصی هم داشتیم در مواقعی که پسرش شکست می‌خورد حمایت بیشتری از او می‌کرد که نتیجه این حرکت را بعدها در فرزندش مشاهده کرد! پس زمانی که جهان‌بینی اصولی و پایه‌ای باشد ما مقاطع بالاتر را نیز می‌بینیم.

آیا مبحث ورزش در کنگره 60 در سفر اول با سفر دوم تفاوت دارد؟
در سفر اول چون مبحث درمان وجود دارد باید ورزش کردن با یک ریتم خاص انجام شود به این صورت که خیلی خیلی ملایم و با صلاح دید راهنما و طبق شرایط و ضوابطی که کنگره آن را مشخص می‌کند باید انجام بشود. در سفر دوم هم نباید بلافاصله بعد از رهایی باشد باید مقداری از رهایی گذشته باشد.
جناب مهندس بار ها گفته‌اند که ذره ذره شروع کنید و رکوردهای خود را آرام آرام افزایش دهید تا به آن حد نرمالی که خودتان مد نظرتان است برسید. پس بعد از گرفتن گل رهایی، بعد از گذشت مدتی که بدن به تعادل و ریتم واقعی خود رسید می‌توان به فعالیت حرفه‌ای ورزشی نیز ادامه داد.

متوجه شدم که شما دارای مقام‌های جهانی و بین المللی در رشته کشتی هستید.
بنده حدود هجده قهرمانی استانی تهران و آموزشگاه‌های کشوری مقام آوردم.
در جام بین المللی مدال نقره کسب کردم و برون مرزی هم سه مدال کسب کردم همینطور احکام و مدال‌های داخلی من جمعاً حدود صد عدد می‌شود.

در پایان اگر صحبت خاصی دارید بفرمایید؟
تشکر خیلی ویژه ای دارم از جناب آقای مهندس دژاکام بنیان گذار کنگره ۶۰ و خانواده محترم ایشان، از دیده‌بان محترم ورزش و مرزبانان محترم ورزشی که خیلی صادقانه و جانانه زحمت می‌کشند همینطور از تمام کسانی که کوچک‌ترین کاری برای ورزش کنگره ۶۰ در حال انجام دادن هستند تا کسانی که تصمیمات بزرگ و اصلی را می‌گیرند کمال تشکر دارم و امیدوارم این تکامل رو به رشد همچنان پابرجا بماند.

مصاحبه و تایپ: حسام (لژیون چهارم)

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .