جلسه ششم از دوره دوم کارگاههای آموزشی مجازی همسفران نمایندگی صالحی به استادی راهنما همسفر اکرم با دستورجلسه «وادی دهم (صفت گذشته در انسان؛ صادق نیست، چون جاری است.) و تأثیر آن روی من» روز شنبه ۳ آبان ماه ۱۴۰۳ برگزار گردید.
سخنان استاد:
تمام وادیها مانند پلی هستند که به ما کمک میکنند تا از موانع زندگی عبور کنیم. امروز دستور جلسه «وادی دهم و تأثیر آن روی من» است. ابتدا نگاهی به گذشته میاندازم. از خودم میپرسم آیا من همان انسان گذشته هستم؟ چه اتفاقی برای من رخ داده است؟ چه رویدادهایی را پشتسر گذشتهام؟
آقای امین میفرمایند: «رنجهای انسان گنج او میشوند.» منظور کدام رنج است؟ رنجی که تا مغز استخوان را بسوزاند. همان رنجی که از درون مانند خوره تمام وجودم را میخورد؛ اما اکنون تبدیل به گنج من شده و به من قوت قلب میدهد و میگوید بلند شو، حرکت کن، تو تنها نیستی، من تو را یاری میرسانم.
زمانی که خداوند کنارم هست از هیچکس و هیچچیز نمیترسم؛ زیرا ترس، قدرت و توان تفکر من را کاهش میدهد. بنابراین ترس را از خودم دور میکنم؛ زیرا به خداوند ایمان دارم و در راه او و برای او قدم برمیدارم. قوانین ثابت الهی را اجرا میکنم و میدانم وعده او دروغ نیست. پس من رستگار میشوم. به دستورات خداوند عمل میکنم تا از من راضی و خشنود باشد.
در این وادی که یکی از قوانین است، عنوان شده برای تغییر صفات بایستی حس تغییر کند. کدام حس را میگوید؟ حس تنفر، کینه، نفرت، خشم، ناراحتی و ناامیدی. چرا حس ما آلوده میشود؟ مگر حس چیست که آلوده شود؟
حس همان نیرویی است که برای اجرای فرمان، لازم و ضروری است. حس چگونه آلوده میشود؟ زمانی که دروازه شهر وجودی به هر دلیلی باز باشد و هر موجودی اجازه ورود به آن را داشته باشد. آن زمان معلوم نیست فردی که وارد شهر وجودی من میشود چه ویژگیهایی دارد. معاشرت با این موجودات ممکن است، شهر وجودی من را به نابودی بکشاند و امکان دارد آنها صفات من را در جهت خواستههای خودشان تغییر دهند. هنگامی که در صفات منفی خودم غرق میشوم یا به خواب میروم، نمیدانم کدام کار درست و کدام غلط است؛ بنابراین هر آنچه که احساس میکنم انجام میدهم. اینجاست که به اهمیت حس و تزکیه آن پی میبرم.
آیا این کار یک شبه اتفاق میافتد؟ برای تزکیه حس ابتدا باید نیروی تفکر تغییر کند. تفکر با تغییر جهانبینی تغییر میکند؛ مشروط به اینکه فرد هم خواستار تغییر باشد. این تغییر در جهت مثبت بسیار سخت و در جهت منفی آسان و حتی گاهی لذتبخش میباشد. با تغییر حس در جهت مسائل مثبت، عقل هم در جهت الهی و مثبت فرمان درست را صادر میکند.
زمانی که عقل فرمانهای الهی را صادر میکند، تصمیمهای درست میگیرد و مرا در مسیر الهی هدایت میکند. در مسیر خداوندی که عشق مطلق است و عشق او برای تمام مخلوقات کافی و بلاعوض است. خداوندی که با عشق میرویاند، میمیراند، زنده میکند تا هر لحظه به یادش باشم، به شرط آن که چشمهای من باز باشند؛ اما نه چشمهای جسم فیزیکی من، بلکه چشم دلم تا عشق بینهایت را دریافت کنم.
اکنون به مبحث وادی دهم برمیگردم که «صفت گذشته در انسان صادق نیست، چون انسان جاری است.» صفات تنها با تغییر حس تغییر میکند. صفات انسان میتواند خوب و پسندیده یا بد و ناپسند باشند.
در مسیر آموزشهای الهی که در جهت ارتقاء نفس انسان هستند، معلمهایی نیز وجود دارند که صدای روح ما را تقویت میکنند و صفات بد جای خود را با صفات نیکو عوض میکنند. انسان با اختیار خود میتواند صفات را هم در جهت مثبت و هم در جهت منفی تغییر دهد و هر لحظه میتواند دارای یکی از اینها باشد؛ زیرا حس تعیینکننده تغییر این صفات میباشد.
ویراستاری: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر مریم (لژیون نهم)
ارسال: همسفر فاطمه رهجوی راهنما همسفر زهرا لژیون (پانزدهم)
رابط خبری: همسفر طاهره مرزبان خبری
همسفران نمایندگی صالحی
- تعداد بازدید از این مطلب :
90