English Version
This Site Is Available In English

انسان موجودی جاری

انسان موجودی جاری

دومین جلسه از دوره دوم کارگاه‌های آموزشی مجازی مسافران کنگره ۶۰ نمایندگی باباطاهر همدان، با استادی راهنمای محترم مسافر حسین با دستور جلسه  «وادی دهم و تاثیر آن روی من» شنبه ٣ آذرماه ۱۴۰۳ آغاز به کار نمود.


خلاصه سخنان استاد:
سلام دوستان حسین هستم مسافر

وادی دهم وادی بیم و امید
با نام و یاد قدرت مطلق الله و با احترام به بنیان کنگره۶٠ جناب مهندس دژاکام و آرزوی موفقیت برای همه خدمتگزاران خانواده بزرگ کنگره۶۰ در سراسر کشور.

زاویه دید کنگره۶٠ به مسائل همیشه یک زاویه خاصی بوده است. ضمن احترام به خرد جهانی وادیان الهی کنگره۶٠ تلاش نموده است که از این موارد برای رشد و ارتقاء جایگاه اعضای خود بهره ببرد و نگاهی کاربردی به مسائل داشته باشد. اگر آموزش جهان‌بینی است، آن جهان‌بینی کاربردی است. اگر حرمت‌هایی است انتزاعی و ذهنی نیست همه کاربردی است. اگر لازم است تفکر داشته باشم باید کاربردی باشد دوری از ضد ارزش‌ها و انجام ارزش‌ها، خودداری، پس‌انداز، رضا، تسلیم، پذیرش حکم عقل و... همه به گونه‌ای بیان شده است که فقط با کاربردی کردن آن‌ها می‌توان از میوه‌ شیرین آن بهره مند شد. پس از گذر از وادی‌هایی که هر یک به تنهایی درس بزرگی است به وادی دهم می‌رسیم.

صفت گذشته در انسان صادق نیست چرا که این انسان یک جماد نیست، این انسان یک موجود جاری است و شاید به دلیل این جاری بودن است که در آموزه‌های خود داریم که عید انسان روزی است که در آن روز خطایی نکرده‌ است. مفهوم این جمله این است که انسان مختار است خطا کردن و نکردن انسان تقدیر و سرنوشت محتوم او نیست که اگر بود نه ارزش‌ها قابل احترام بودند و نه ضدارزش‌ها قابل انتقاد. انسان موجودی با اختیار است که می‌تواند سعادت و شقاوت خود را خود رقم بزند ولی در این مسیری که قدم می‌زند قطعا نیرو‌های الهی او را در رسیدن به ارتقاء یاری می‌کنند و نیروهای منفی مسیرش را در سقوط هموار می‌کنند، هر چند در ظاهر این مسیر دلچسب و خوش منظره باشد. هرگاه نیروهای منفی نتوانند به اهداف خود برسند دست به دامن قدرتمند‌ترین ابزار خود یعنی ناامیدی می‌شوند.

مصرف کنندگان مواد مخدر هم استثناء نیستند، بعد از روش‌های غلط ترک اعتیاد و شکست‌های پی در پی دچار یاس و نا امیدی می‌شوند و تمام امید خود را برای نجات از دام اعتیاد از دست می‌دهند. وادی دهم با آموزه‌های خود به کمک فرد می‌آید و می‌گوید که انسان جاری است و می‌تواند شرایط خود را تغییر دهد این وادی برای کسانی که خواستار نجات هستند، امید به ارمغان می‌آورد و از طرفی هم می‌گوید که ضمانتی برای شرایط مطلوب فعلی نیست و به راحتی این شرایط می‌تواند تغییر کند، آن‌جا که  می‌گوید (( هفتاد سال عبادت یک شب به باد می رود )) تایید کننده همین موضوع است. و یا جایی که حافظ می‌گوید:

دل بد مدار که ایام غم نخواهد ماند        چنان نماند و چنین نیز نخواهد ماند

به طور کلی وادی دهم وادی بیم و امید است و درک صحیح من از این وادی کمک شایانی به من مسافر می‌کند که از ترس و ناامیدی عبور کرده و رهایی و تعادل بیابم. 

به امید آن روز – مسافر حسین لژیون دوم

 

تنظیم و ارسال: مسافر مسعود مرزبان خبری

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .