جلسه نهم از دوره هفتم کارگاههای آموزش مجازی همسفران کنگره60 نمایندگی میرداماد اصفهان با استادی همسفر عصمت با دستور جلسه «وادی دهم (صفت گذشته در انسان صادق نیست؛ چون جاری است) و تأثیر آن روی من» روز شنبه ۳ آذرماه ۱۴۰۳ برگزار شد.
سخنان استاد:
«صفت گذشته در انسان صادق نیست؛ چون جاری است». خداوند در قرآن کریم آیه ۱۱ از سوره رعد میفرماید: «اِنّ اللهَ لا یُغَیِّرُ ما بِقوم حتّی یُغیّرو، ما بِاَنفُسِهِم: قطعاً خداوند قومی را تغییر نمیدهد تا زمانی که آنان خود را تغییر دهند». این آیه شریفه اشاره به این موضوع دارد که خداوند از روی لطف و بخشندگی به انسانها اختیار داده و هر انسانی مجبور نیست یک یا چند ویژگی ناهنجار یا ضد ارزشی خود را برای همیشه با خود حمل کند، بلکه میتواند با تزکیه و پالایش خود آن را تغییر داده و در صراط مستقیم قرار بگیرد یا به عبارتی از نار که صور پنهان او است به نور که فرمان الهی است برسد و بالعکس، در واقع خداوند به انسان میفهماند پایان هر نقطه سرآغاز خط دیگری است و حیات همیشه جاریست، مانند طلوع خورشید که با فرمان خداوند ندا در میدهد که ای از خود رمیده، بیدار شو و به جسمت برگرد تا نار وجودیات را با دوری از ضد ارزشها به نور تبدیل کنی؛ زیرا صفت گذشته در انسان صادق نیست؛ چون جاری است. ای انسان بدان که موهبتی برای تو در هستی است که این نعمت شامل حال دیگر مخلوقات نمیشود و آن صفت تغییر است.
تو جاری هستی و هستی جاری است. تو مانند زغال محکوم به سیاهی نیستی و مانند ببر محکوم به درندگی، تو اشرفی هستی در مخلوقات که با اختیار و انتخاب میتوانی به ملکوت برسی و این انتخاب میتواند سقوط هم باشد؛ پس بدان که این زیباترین قانون است، انتخاب کن و تغییر کن، حتی گناهکارترین انسانها هم تا آخرین لحظه قادرند و میتوانند هر صفتی را در خود تغییر دهند و رحمت الهی را شامل حال خود کنند.
حضرت علی (ع) میفرمایند: «برای دنیایت جوری تلاش کن که همیشه زنده هستی و برای آخرتت آن طوری که نمیدانی فردا هستی یا نه»؛ پس اولین قدم را بردار و شروع کن به ساختن خود و پیرامونت تا زمانی که انسان در این دنیا حیات دارد، باید امیدوار باشد که میتواند خود را اصلاح کند و از رحمت خداوند ناامید نباشد و خود را اصلاح کند، انسانها از نهایت تاریکی و گناه خود را به اوج روشنایی بکشانند، ما با قدرت و تواناییهای که داریم میتوانیم تعیینکننده مسیر اصلی زندگی خود باشیم و بدانیم برای جبران گذشته راه باز است و هیچ وقت دیر نیست.
خداوند یأس و ناامیدی را از بزرگترین گناهان میداند. آقای مهندس میفرمایند: «اولین قدم برای تزکیه، تفکر سالم است که همراه خود ایمان سالم میآورد (ایمان تجلی نور خداوند در انسان است)؛ پس وقتی نور خداوند در وجود انسانی تجلی کرد، انسان باایمان تسلیم و فرمانبردار خداوند خواهد شد و در نتیجه با این ایمان و باور به خداوند، عمل سالم انجام میدهد. عمل سالم عملی است که نتیجه رضایت و خشنودی خداوند است، در انسان حس خوب و سالم ایجاد خواهد کرد، وقتی انسان حسش خوب و سالم باشد، صاحب عقل سالم هم است و با داشتن عقلی سالم میرسیم به عشق (عشقی سالم) عشقی که ذرهذره به وجود آمده و همراه با شعور است، کسی که عاشق باشد از همه چیزش در راه وصال به معشوق خواهد گذشت.
به قول مولوی
آنکس که تو را شناخت جان را چه کند
فرزند و عیال و خاندان را چه کند
دیوانه کنی هر دو جهانش بخشی
دیوانه تو هر دو جهان را چه کند
پس در نتیجه با عشق سالم دنیا برایش دوست داشتنی خواهد شد و همه چیز برایش زیبا میشود، دیگر در وجودش نفرت و کینه میمیرد، از کسی کدورتی به دل نمیگیرد و به همه اطرافیانش عشق و محبت دارد، حتی به گیاهان و حیوانات؛ زیرا همه را مخلوقات خدا میداند.
نویسنده: همسفر عصمت رهجوی راهنما همسفر منیژه (لژیون بیست و سوم)
عکس: همسفر فاطمه رهجوی راهنما همسفر زهرا (لژیون دوازدهم)
ارسال: همسفر آرزو رهجوی راهنما همسفر هاجر (لژیون هفتم) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی میرداماد اصفهان
- تعداد بازدید از این مطلب :
274