English Version
This Site Is Available In English

معرکه‌گیری ذهنی می‌تواند فرد را از آرامش دور کند

معرکه‌گیری ذهنی می‌تواند فرد را از آرامش دور کند

جلسه دوم از دوره اول کارگاه‌های آموزشی خصوصی همسفران کنگره۶۰ نمایندگی سنایی با استادی همسفر بهاره، نگهبانی همسفر زهرا و دبیری همسفر فاطمه با دستور‌ جلسه «رابطه‌ یادگیری و معرکه‌گیری» روز یک‌شنبه ۲۷ آبان‌ماه ۱۴۰۳ ساعت ۱۶:۰۰ آغاز به کار کرد.

خلاصه سخنان استاد:

خدا را شاکرم که امروز این جایگاه نصیبم شد تا آموزش ببینم و خدمت‌ کنم. در مورد دستور جلسه که رابطه‌ یادگیری و معرکه‌گیری است اول باید با معانی این کلمات آشنا شویم. یادگیری مختص درس، مشق و امتحان نیست؛ بلکه پایه‌ و‌ اساس خلقت انسان بر مبنای یادگیری استوار است. در کنگره60 واژه یادگیری به موضوع آموزش و درنهایت به دانایی مربوط می‌شود. درواقع یادگیری یکی از اصول زندگی است و تمام‌مسیر زندگی انسان را در برمی‌گیرد و در جزوه جهان‌بینی استاد امین نوشته‌شده که زندگی مانند یک بازی است و شرط برنده شدن در هر بازی و لذت بردن از هر بازی، بلد بودن قوانین آن بازی است و ما در پرتو آموزش جهان‌بینی و کاربردی کردن آن در بازی زندگی می‌توانیم سربلند باشیم. نقطه مقابل یادگیری، معرکه‌گیری است که ریشه در جهالت و ناآگاهی دارد. معرکه‌گیری به معنای تغییر موضوع، نپذیرفتن اشتباهات و فرار از مسئولیت است. درگذشته زمانی که رادیو، تلویزیون و سینما وجود نداشت مردم برای سرگرمی به معرکه‌گیران روی می‌آوردند. یک نفر به‌عنوان پهلوان مردم را گرد هم می‌آورد و تردستی‌ها و نمایش‌هایی مانند پاره‌ کردن زنجیر یا عبور ماشین از روی بدن خود را اجرا می‌کرد. درنهایت کاسه‌ای برای جمع‌آوری پول می‌گرفتند به این رفتارها معرکه‌گیری گفته می‌شد.

معرکه‌گیری آفتی است که در زندگی روزمره همه انسان‌ها نهفته است و در تمام سطوح زندگی مانند ادارات، خانواده‌ها، دانشگاه‌ها و بیمارستان‌ها دیده می‌شود؛ به‌عنوان‌مثال اگر ماشین خود را جلوی درب خانه کسی پارک کنیم و آن فرد از ما توضیح بخواهد به‌جای پذیرفتن اشتباه خود و گفتن ببخشید که البته پذیرفتن خود اشتباه نشانه دانایی‌فرد است شروع به معرکه‌گیری می‌کنیم و می‌گوییم دوست داشتم مگر کوچه مال توست؟ همین مسئله در بسیاری از موارد دیگر هم دیده می‌شود؛ مثل زمانی که به کودک خود می‌گوییم چرا مشق‌هایت را ننوشته‌ای و او شروع به بهانه‌گیری می‌کند یا زمانی که فردی در کنگره حضور دارد؛ اما به درمان نمی‌رسد و شروع به انتقاد از کنگره و خدمت‌گزاران آن می‌کند درحالی‌که اشتباهات خود را نمی‌پذیرد. از نشانه‌های فرد معرکه‌گیر این است که فرد درواقع از پذیرش اشتباهات خود و انجام اقدامات لازم برای بهبود فرار می‌کند. این افراد به‌جای پیروی از برنامه‌های آموزشی و دستورات راهنما دیگران را مقصر جلوه می‌دهند. کنگره مانند گردبادی است و تنها افرادی در این گردباد می‌مانند که آموزش می‌بینند و خدمت می‌کنند. کسانی که به بهانه‌جویی و معرکه‌گیری مشغول شوند از این گردباد به بیرون پرت می‌شوند. یکی از روش‌های جلوگیری از معرکه‌گیری شرکت در جلسات، لژیون و استفاده از آموزش‌ها و سی‌دی‌هایی است که آقای مهندس در اختیار ما قرار می‌دهد. با نوشتن، خواندن و گوش دادن به این مطالب، آگاهی‌های لازم را کسب می‌کنیم و از تجارب دیگران بهره می‌بریم تا زمانی که فرد اشتباهات خود را نپذیرد، به درمان یا پیشرفت نخواهد رسید. مصرف‌کننده‌ای که به‌زور خانواده یا دیگران وارد کنگره می‌شود و قصد درمان ندارد وارد حاشیه و معرکه‌گیری می‌شود و درنهایت به‌جای پیشرفت به مشکلات بزرگ‌تری دچار خواهد شد. این افراد از مرحله اشتباهات جزئی به مشکلات بزرگ‌تر می‌رسند.

معرکه‌گیری دو نوع دارد: یکی در ذهن و دیگری در بیرون؛ حتی اگر در ظاهر معرکه‌گیری نکنیم ممکن است در ذهن خود در حال انجام آن باشیم. افکار منفی و درگیری‌های ذهنی می‌توانند ما را از مسیر درست دور کنند. شیطان همیشه با اشکال زیبا وارد ذهن می‌شود و آن را آلوده می‌کند. من تجربه‌ای از معرکه‌گیری ذهنی در سفر اول داشتم که بیان می‌کنم؛ زمانی که مسافرم دیر به خانه می‌آمد در ذهنم با خودم درگیر می‌شدم و افکاری مانند این‌که الآن کجاست و با چه کسی است و مشغول چه‌کاری است؟ ذهنم را درگیر می‌کرد و خودم را عذاب می‌دادم. این نوع معرکه‌گیری ذهنی می‌تواند فرد را از آرامش دور کند و ما زمانی به آرامش می‌رسیم که بتوانیم خودمان را تغییر دهیم نه دیگران را. مشارکتم را با سخنی از افلاطون به پایان می‌رسانم. از افلاطون پرسیدند عجیب‌ترین رفتار انسان چیست؟ پاسخ داد: «از کودکی خسته می‌شود و برای بزرگ‌سالی عجله می‌کند و سپس دل‌تنگ دوران کودکی خود می‌شود. برای ثروت از سلامتی‌اش مایه می‌گذارد و سپس برای بازپس‌گیری سلامتی خود پول خرج می‌کند؛ طوری زندگی می‌کند که انگار هرگز نخواهد مرد و بعد طوری می‌میرد که انگار هیچ‌وقت زندگی نکرده است. انسان آن‌قدر به آینده فکر می‌کند که متوجه امروز خود نیست؛ درحالی‌که زندگی گذشته یا آینده نیست وزندگی همین حالا است».

مرزبانان کشیک: همسفر مریم و مسافر محمدرضا
تایپ: همسفر هدی رهجوی راهنما همسفر مهدیه (لژیون دوم)
عکس و ارسال: همسفر معصومه رهجوی راهنما همسفر مهدیه (لژیون دوم) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی سنایی

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .