جلسه دوازدهم از دوره اول کارگاههای مجازی همسفران نمایندگی صائب تبریزی با دستور جلسه «رابطه یادگیری و معرکهگیری» با استادی همسفر لعیا در روز شنبه ۲۶ آبان ماه ۱۴۰۳ برگزار گردید.
سخنان استاد:
دستور جلسه در رابطه با یادگیری و معرکهگیری هست. معرکهگیری را همه بلد هستیم، در زمان قدیم معرکه در جنگها بود، در میدان جنگ توپ و تانک نبود، در قدیم در جنگها تنبک بود و با ایجاد سر و صدا معرکهگیری میکردند، وقتی پهلوان برای اجرای مراسمی به شهر میآمد، شروع به معرکهگیری میکرد و میچرخید تا مردم دور او جمع شوند، بعد با این کار مردم را سرگرم میشدند، بعضی وقتها یک مشکل پیش میآید، باید یاد بگیریم که آن مشکل را حل کنیم، نه اینکه معرکهگیری کنیم و بگویم؛ تو این مشکل را به وجود آوردی و بهانه بیاوریم، وقتی که میتوانیم با معذرتخواهی به راحتی آن مشکل را حل کنیم، نباید معرکه بگیریم.
قبل از ورودم به کنگره، در زندگی مشترک با مسافرم خیلی معرکهگیری میکردم، برای مثال مسافرم یک حرفی میزد و من فورأ میگفتم که شما باعث بهوجود آمدن آن مشکل شدی که من این اشتباه را مرتکب شوم، ولی حالا خیلی چیزها را با آموزشهای کنگره یاد گرفتم و معرکهگیری نمیکنم؛ چون طبق آموزههایی که کنگره به من یاد داده است پیش میروم و از زندگی آرومی برخوردار هستم؛ چون میدانم که نیاید معرکهگیری کرد و باید آن مشکل را از ریشه حل کنم.
وقتی کسی معرکهگیری میکند، از نادانی آن فرد هست، چون آموزش ندیده است و در نتیجه دنبال معرکهگیری گشته و برای خود و دیگران مشکل ایجاد میکند، ولی اگر کمی آموزش دیده و دانایی خود را بالا ببرد، مطمئناً که از پس چالشهای بوجود آمده در زندگی خود بر خواهد آمد و به تبع آن زندگی آرام همراه با طمأنینهای خواهد داشت.
ما در همه حال در حال یادگیری هستیم، باید چیزهایی را یاد بگیریم که به راحتی مشکلات را حل کنیم و معرکهگیر نباشیم. وقتی دچار اشتباهی شدیم، باید معذرت بخواهیم؛ برای مثال وقتی رهجویی روی برنامه نبوده و ایرادگیر هست و به حاشیه توجه میکند و شروع به معرکهگیری میکند و یا وظیفهای را در کنگره بر عهده گرفته و آن را به خوبی انجام نمیدهد و شروع به معرکهگیری میکند که فلان چیز باعث شد، من این وظیفه را به خوبی انجام ندهم. بعضی از انسانها انتقادپذیر نیستند، ما باید یاد بگیریم که اگر مشکلی هست و خطایی کردیم، فوراً شروع به معرکهگیری نکنیم، باید آن خطا را حل کنیم و جر و بحث نکنیم.
وقتی ما آموزش ببینیم و یاد بگیریم که همیشه در حال آموزش دیدن باشیم در نتیجه سطح آگاهی، درک و شعور ما بالا رفته و به راحتی همه مشکلات و مسائل مربوطه را حل خواهیم کرد و نحوه برخورد با مسائل را خواهیم فهمیده و از زندگی لذت خواهیم برد. ما با آموزش، یادگیری و اقدام کردن به آن آموزش، در زندگی خود دیگر معرکهگیری نمیکنیم و تقصیر را گردن دیگران نمیاندازیم و میدانیم که این مشکل من هست و حل آن نیز با خود من خواهد بود.
ما باید در همه زمینهها آموزش ببینیم؛ برای مثال در نحوه برخورد با دیگران وقتی فردی به ما فحش میدهد، ما نباید عکسالعمل نشان دهیم؛ چون آن فرد آموزش ندیده و دانایی کافی ندارد، بهخاطر همین فحش داده و معرکهگیری میکند. در کل هر چقدر و هر روز تا آخر عمر آموزش ببینیم، زندگی برایمان لذتبخش بوده و سطح آگاهی بالاتر رفته و در هر چه بهتر حل کردن مشکلات در زندگی خود تلاش خواهیم کرد و معرکهگیر نخواهیم بود و این فقط در سایهسار آموزشهای کنگره ممکن خواهد بود.
نویسنده: همسفر لعیا رهجوی راهنما همسفر پریا (لژیون سوم)
رابط سایت: همسفر هانیه رهجوی راهنما همسفر پریا (لژیون سوم)
ویرایش و ارسال: همسفر معصومه رهجوی راهنما همسفر پریا (لژیون سوم) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی صائب تبریزی
- تعداد بازدید از این مطلب :
163