جلسه دهم از دوره هفتم کارگاههای آموزشی خصوصی همسفران نمایندگی خیام با استادی دنور همسفر ریحانه، نگهبانی همسفر مرضیه و دبیری همسفر سمیه با دستور جلسه «وادی نهم (وقتی نیرویی از کم شروع شود به بالا و بالاتر برسد نقطه تحمل پیدا میکند) و تأثیر آن روی من» روز دوشنبه ۷ آبانماه ۱۴۰۳ ساعت ۱۶:۰۰ آغاز به کار کرد.
خلاصه سخنان استاد:
چندین بار وادی نهم را مطالعه کردم تا مطلبی آماده کنم. هر سه بار پیام زیبای اول وادی نهم توجه مرا به خود جلب کرد و روی آن مکث کردم و به فکر فرو رفتم. «پیام برای کسانی که به دنیایی تازه قدم نهادهاند و...» مثل من و شمایی که از وقتی وارد کنگره شدیم متوجه این قضیه شدیم که این مکان و این سیستم با هر جای دیگری فرق دارد. چه از نظر درمان اعتیاد که بههیچعنوان نمیشود با مراکز درمانی دیگر مقایسه کرد، چه از نظر مسائل جهانبینی و روانشناسی و خودشناسی که با هیچ کلاسی، با هیچ مکتبی و با هیچ فرقهای قابلقیاس نیست.
پس فهمیدیم که بهراستی به دنیای تازهای قدم گذاشتهایم دنیایی که کل معادلات ذهنی ما را به هم زد، کل باورها، اعتقادات، افکار و اندیشههای غلطی که با خود یدک میکشیدیم، همه را زیر سؤال برد و فهمیدیم که باید تفکری تازه اندیشید و ساختار جدیدی بنا کرد. باید زمین وجودی خود را از سنگلاخها، آشغالها، سنگ و کلوخهای اضافی پاکسازی کرد و کل زمین را شخم زد، باید بنایی از نو ساخت. چرا؟ چون بناست به خویش خویشتن توجه نمائیم، بناست به یک خودشناسی جدیدی برسیم و بفهمیم که من فقط این جسم نیستم، من فقط یک موجود زندهای که فقط به فکر خوردن، آشامیدن و تولیدمثل باشد، نیستم.
خویش خویشتن یعنی؛ پیبردن به انسانیت خود، به گوهر وجودی درون خود اندیشیدن، یعنی اینکه بفهمم بهعنوان یک مقام انسانی، خداوند برای من طرحی الهی در نظر گرفته و من رسالت و مأموریتی الهی بر عهده دارم. پس در ادامه «بر شما واجب و ضروری است که از سخن به نقطه عمل حرکت بنمایید بر زمین و سماء توجه کنید». پس بر من واجب و لازم است حالا که فهمیدم که هستم؟ و چه رسالتی دارم؟ حالا که به دنیای تازه پا نهادم، حال وقت آن است که از سخن بهطرف عمل حرکت کنم و با بالابردن نقطه تحمل خود، در جهت مثبت قدم بردارم و با آموزشهای کنگره که از طریق سیدیها یاد گرفتم، با خدمتکردن در جایگاههای مختلف، باید آنها را عملی کنم.
حالا که رسالت خود را یافتم و گوهر وجودی خود را شناختم، حال که فهمیدم انسانی هستم که مجموعه رذائل و فضائل بهصورت قوه در من نهاده شده، از طرفی هم خداوند برای من ارزش قائل شده و به من اختیار تام و کامل داده تا در معرض آزمایش و امتحان قرار بگیرم و خودم راه خیر و شر زندگی خود را انتخاب کنم چرا به من اختیار داد، چون از نظر شعور و آگاهی مرا بهعنوان انسان خلق کرد، انسان در نزد خداوند جایگاه و مقامی والا دارد به همین علت اختیار را به انسان تفویض کرد، یعنی عنایت کرد.
در ادامه «با اندیشه ژرف خود به رحمت ماورا ایمان راسخ داشته باشید»؛ یعنی ای انسان! با تفکر جدید و ساختار جدیدی که برای خودت ساختی به رحمت خداوند ایمان کامل داشته باش و یقین بدان که تو تنها نیستی و خداوند لحظهبهلحظه تو را حمایت میکند. تو فقط در مسیر صراط مستقیم و عشق باش. «بدانید که پاداش شما دست همیاری شما را خواهد داد»؛ یعنی ای انسان! بدان که خوبیهای تو در کائنات به یادگار، ماندگار و مستدام باقی خواهد ماند و پاداش رفتار، عمل و کردار تو روزی دستت را میگیرد و خوبیهای تو، عشق، محبت، و خدمتهای تو در هستی گم نمیشود و تو را یاری خواهد کرد.
«آنگاه بذر نیکو بکار و یا تخم و دانه با ارزش» وقتی به این مرحله از دانایی، درک و آگاهی رسیدی، زمین دلت و ساختار قبلی خود را شخم زدی و پاکسازی کردی حالا بیا و از نو خودت را بساز، یک انسان جدید با تفکرات و اندیشه جدید، حالا بیا بذر نیکو بکار، بیا و یک اثر خوب، نام نیک و یاد خوب از خودت به جا بگذار. «که هم قوت کافی و هم سایهبانهایتان برافراشته خواهد شد» تا هم دنیایت را آباد کنی و هم اسم و نامت بهعنوان یک انسان، پرآوازه گردد و در هستی و کائنات ماندگار بمانی، از خودت نام و نشانی خواهی گذاشت که برای دیگران الگو باشی.
انسانهای دیگر میتوانند در زیر سایه مهر و محبت تو، در زیر سایه آموزشها و آگاهیهای تو، مسیر زندگی خود را پیدا کنند و به مسیر حق هدایت شوند. «پس آن کنید که فرمان است» پس بسمالله راه برای تو در وادی قبل با حرکت، نمایان شد، الان هم با شناخت خویش خویشتن، یاد گرفتی بذری نیکو، نام و اثری نیکو از خودت به جا بگذاری و هرچه را که خداوند از طریق پیامبران الهی در کتب آسمانیاش فرستاده که همه آنها راه و رسم درست زندگیکردن است. پس اطاعت کن و گوشبهفرمان او باش و بدان اگر در این مسیر میخواهی به آرامش برسی با بالابردن نقطه تحمل خود، از مسیر ضدارزشها تغییر جهت بده و مسیر درست زندگیات را پیدا کن.
با آموزش، تجربه و تفکر در جهت مثبت حرکت کن، در این میان حواست به نیروهای مکمل باشد که با تمام خصوصیات منفی خودشان آمدهاند که به ما کمک کنند، چرا که آنها نقش تکمیلکننده را در هستی به عهده دارند. آنها آمدهاند تا به ما درس بدهند و بفهمانند که خوبی، خوب است و بدی، بد است و اگر بدی آنها نباشد ما هیچوقت در این درس موفق نمیشدیم. چرا که هستی بدون نیروهای منفی نمیتواند به مسیر تکامل خودش ادامه بدهد.
پس در این وادی یاد گرفتیم که صبر و تحمل خود را بالا ببریم و بپذیریم که نیروهای منفی نیز باید باشند و این ما هستیم که باید خودمان را قوی کنیم و در مقابل آنها ایستادگی کنیم و با علم، دانش، تفکر و استقامت آنها را از سر راه خود کنار بزنیم. پس در این مسیر پر تنش زندگی، جوانمردی و فتوت را پیشه راه خود کنیم که مانند دژی مستحکم از ما در مقابل تمامی زشتیها و پلیدیها محافظت کند و در ادامه مسیر، خود را به دستان پر مهر خداوند میسپاریم و از شر نیروهای منفی به خدا پناه میبریم. مراقب حسهای خود باشیم و در هر جایگاهی که قرار گرفتیم ابتدا باید نقطه تحمل خود را با آن جایگاه برابر نمائیم و این مطلب را هم بدانیم که نقطه تحمل در همهجا مطرح است چه در جهت مثبت چه در جهت منفی.
مرزبانان کشیک: مسافر مجید و همسفر سمیه
ویرایش و ارسال: همسفر مرضیه رهجوی راهنما همسفر فاطمه (لژیون سوم)
همسفران نمایندگی خیام نیشابور
- تعداد بازدید از این مطلب :
118