همسفر سمانه (راهنمای لژیون دهم):
وقتی نیرویی از کم شروع شود و به درجه بالا و بالاتر برسد، نقطه تحمل پیدا میشود. هر چیزی که در هستی وجود دارد، دارای نقطه تحمل است؛ اگر از نقطه تحمل خودش عبور کند، دچار دگرگونی میشود و از سیستم خارج میگردد.
انسان به دلیل قدرت اختیاری که دارد، بر سر یک دوراهی قرار میگیرد؛ یکی راه فجور یا همان ضد ارزشها و دیگری راه تقوی یا همان ارزشهاست. زمانی که انسان راه ضد ارزشها را در پیش بگیرد، برای خارجشدن از این دنیای تاریک، بایستی نقطه تحمل خود را بهآرامی بالا ببرد.
بهطورکلی بالابردن نقطه تحمل در زمینه فرورفتن و غرقشدن در ضد ارزشها کار سادهای است؛ اما بالابردن نقطه تحمل در زمینه دوری از ضد ارزشها کار سادهای نیست. رفتن به مسیر ضد ارزشها سقوط و بازگشت از مسیر ضد ارزشها صعود است.
برای بالابردن نقطه تحمل ما به دو پارامتر نیاز داریم؛ ۱- تکرار منظم موضوع و ۲- طول زمان. برای اینکه فرامین الهی را اجرا کنیم بایستی از ضد ارزشها دوری کنیم و نقطه تحمل را در مسیر ارزشها بالا ببریم. این مسئله نیز باید بهآرامی، بهمرورزمان و با تکرارکردن حل شود. انجام این مهم بهصورت تک شاخهای یا تک موردی امکانپذیر نیست. درنهایت هر یک از ما برای بالابردن نقطه تحمل نیاز به مثلث دانایی که همان تجربه، تفکر و آموزش هست، داریم.
همسفر سمیه:
وقتی نیرویی از کم شروع بشود و به درجه بالا و بالاتر برسد، نقطه تحمل پیدا میشود. در ابتدای وادی نهم در مورد رسیدن به خویشتن خویش، به نفس خود رسیدن، به معنای واقعی انسان بودن و از سخن به حرکتکردن و به عمل رسیدن صحبت میشود.
در این دنیای بزرگ هر بذری که بکاریم، محصول همان بذر را برداشت خواهیم کرد؛ اگر بذر نیکو بکاریم، نیکی برداشت خواهیم کرد. هنگامیکه ما در جهت فرامین خداوند و به سمت صراط مستقیم حرکت کنیم، خداوند نیز به ما یاری میرساند.
در ذات انسان تمام صفتهای بد و خوب، رذایل و فضایل وجود دارند و انسان اختیار کامل دارد که از کدامیک از این صفات استفاده کند. انسان همیشه بر سر یک دوراهی قرار میگیرد؛ یک راه به سمت خیر و نیکی و راه دیگر به سمت شر و فساد میرود. برخی میگویند که انسان جایزالخطاست؛ اما به نظر آقای مهندس انسان مختارالخطاست.
تمام پیامبران الهی، از آدم تا خاتم همه برای هدایت انسان فرستاده شدهاند و همه آموزشهای پیامبران درباره چگونه زندگیکردن و به صلح و آرامش رسیدن انسانها، همچنین دوری از ضد ارزشها؛ یعنی دروغنگفتن، غیبتنکردن، مال دیگران را بهناحق نخوردن، تهمتنزدن و... است. ما در زندگی خود بایستی در هر شرایطی نقطه تحمل و صبر خودمان را بالا ببریم تا بتوانیم در آرامش و صلح زندگی کنیم.
همسفر لیلی:
وادی نهم به ما میگوید؛ همهچیز در هستی دارای نقطه تحمل است که اگر از نقطه تحمل و ظرفیت خودش خارج شود، دچار دگرگونی شده و به نقطه آشوب میرسد. انسان نیز اینگونه است و نقطه تحمل دارد. ما باید در زندگی نقطه تحمل انسانها را در نظر بگیریم و ظرفیت آنها را بشناسیم.
هر یک از ما برای بالابردن نقطه تحمل نیاز به تفکر و آموزش داریم. من پیش از آمدن به کنگره فردی بودم که اگر مشکلی برایش پیش میآمد، قدرت و تحمل روبروشدن با آن را نداشت. اکنون با خواندن یا نوشتن این وادی آموختم که در مشکلات و پستیوبلندیهای زندگی باید نقطه تحمل خودم را بالا ببرم و آموزشهایی را که در کنگره فرامیگیرم، در زندگی خود به کار ببرم.
برای مثال پیش از کنگره اگر کسی با حرف یا رفتارش موجب ناراحتی من میشد، تحملش برایم سخت بود و به خودم میگفتم که من کینهای نیستم، اما باز نمیتوانستم شخص موردنظر را ببخشم و با این حس بیشتر به خودم ضربه میزدم. اکنون با آموزشهایی که گرفتهام نقطه تحمل خود را نسبت به پیش بالا بردهام و سعی میکنم که بهخاطر حال خوش خودم دیگران را ببخشم تا در صلح و آرامش زندگی کنم. مسیر صراط مستقیم پر از سختیها و موانع است؛ اما پایانی شیرین و دلچسب دارد.
تهیه، تنظیم و ویراستاری: همسفر فرشته رهجوی راهنما همسفر زهرا (لژیون چهاردهم)
ارسال: همسفر مطهره رهجوی راهنما همسفر فاطمه (لژیون پنجم)
همسفران نمایندگی دهخدا قزوین
- تعداد بازدید از این مطلب :
112