جلسه دوازدهم از دوره اول کارگاه آموزشی مجازی همسفران نمایندگی دلیجان با استادی مرزبان همسفر فاطمه، با دستورجلسه «وادی نهم( وقتی نیرویی از کم شروع شود و به درجه بالا و بالاتری برسد، نقطه تحمل پیدا میشود) و تأثیر آن بر روی من » روز شنبه ۵ آبانماه ۱۴۰۳ آغاز به کار کرد.
سخنان استاد:
دستورجلسه این هفته ودای نهم و تاثیر آن برروی من است؛ وقتی نیرویی از کم شروع بشود و به درجه بالا و بالاتر برسد نقطه تحمل پیدا میشود. پیام برای کسانی که به دنیایی تازه قدم نهادهاند و به خویش خویشتن توجه مینمایند. بر شما واجب و ضروری است که از سخن به نقطه عمل حرکت بنمائید و بر زمین و سماء توجه کنید و با اندیشه ژرف خود به رحمت ماورا ایمان راسخ داشته باشید و بدانید که پاداش شما دست همیاری شما را خواهدداد؛ آنگاه بذر نیکو بکار و یا تخم و دانه با ارزش؛ هم قوت کافی و هم سایهبانهایتان برافراشته خواهد شد؛ پس آن کنید که فرمان است. وقتی که انسان خلق شد و از آسمان به زمین رانده شد موجودی بود که از نظر شعور بالاتر از هر حیوانی قرار داشت و مجموعه رذائل و فضائل به صورت بالقوه در او نهاده شده بود و به او اختیار کامل تفويض شد تا خود را بیازماید؛ درنتیجه او بر سر دوراهی قرار گرفت، یک راه فجور و دیگری راه تقوا؛ یک راه خیر و راه دیگر شر و برای انجام این مهم قدرت مطلق دو راهنما یا دو پیامبر برای انسان قرار داد؛ یک راهنمای درونی که میتوان آن را وجدان و يا عقل نامید و یک راهنمای بیرونی که پیامآوران قدرت مطلق هستند که آنها را یکی پس از دیگری گسیل نمود و برای انسان ترسیم نمود که هر کدام از این راهها چه ویژگیهایی دارند و پایان آنها به کجا ختم میگردد و راه رهایی، آزادی و رستگاری کدامین راه است؛ بنابراین فرمانها دستورات قدرت مطلق هستند که توسط پیامآوران اعلام گردیدهاند که میگوید دزدی نکن، رشوه نخور، غیبت نکن، گمان بد مبر، در امور شخصی ديگران تجسس نکن و ... بدان که مال بهر آسایش عمر است نه عمر بهر گردآوردن مال و در نهایت دور خمر را قلم بکش؛ یعنی آنچه برروی شخصیت، اندیشه و تفکر تو پرده و يا حجاب و يا پوشش میکشد و يا در جسم تو تخریب ایجاد میکند، برحذر باش که استفاده از آنها عملی شیطانی میباشد. راه فسق و فجور و يا ضدارزشها راهی است به ظاهر جذاب و دستیافتنی و انسان تصور میکند از این راه زودتر به خواستههای خود میرسد ولی راه ضدارزشها بسان زهری است با طعم شیرین در جامی طلایی که نوشیدن آن انسان را به طرف نابودی و بیماری سوق میدهد و راه صرا ط مستقیم بسان آب زلالی است در کوزهای گلی که نوشیدن آن مایه حیات است و رفع تشنگی؛ بنابراین برای پرهیز از ضدارزشها بایستی نقطه تحمل خود را به آرامي بالا ببریم و این انجام این مهم به صورت تکشاخهای یا تکموردی امکانپذیر نمیباشد. وقتی که نیرویی از کم آغاز میشود و به تدریج ازدیاد پیدا میکند و به درجه بالا و بالاتر میرسد نقطه تحمل پیدا میشود.
هر چیزی که در هستی وجود دارد دارای نقطه تحمل میباشد و اگر از نقطه تحمل خودش عبور کند، دچار دگرگوني میشود و از نظام و يا سیستم خودش خارج میگردد که معمولا این تغییر سیستم گاهی با تخريب و يا آشوب مواجه میگردد؛ برای مثال اگر یک ظرف شيشهای را زیر فشاری بیش از تحملش قرار دهیم، قطعا ظرف خواهد شکست و از سیستم قبلی خود خارج خواهد شد و يا اینکه فلزات هر کدام دارای یک نقطه ذوب هستند و اگر بیش از نقطه تحملشان حرارت دهیم، در یک نقطه از سیستم خود عبور کرده و به صورت مذاب در خواهند آمد و همین طور در مورد نباتات و حیوانات و انسان هم این قضیه صادق است. وقتی از نقطه تحمل صحبت میکنیم، خود واژه به زیبایی تمام به ما میگوید؛ تحمل یعنی پذیرش و حمل و از سوی دیگر در کنار تحمل از نقطه استفاده شده است، یعنی کوچکترین تغییری میتواند نقطه مذکور را جابهجا کند و به تبع آن همه چیز دچار دگرگونی شود. مصرف مواد مخدر نیز ارتباط تنگاتنگی با نقطه تحمل مصرفکنندگان دارد. اگر یک شخص سالم یک گرم تریاک را به صورت خوراکی مصرف کند به احتمال زیاد خواهد مرد، یعنی بدن او تحمل اثرات یک گرم تریاک را ندارد. یک مصرفکننده مواد مخدر درمقابل مصرف نکردن مواد مخدر نقطه تحملش بسیار پائین است، یعنی اگر چند ساعت بگذرد و مواد مصرف نکند، از تعادل خارج میشود و آرامآرام حالش بد میشود تا جایی که دیگر قابل تحمل نیست. به طور کلی بالا بردن نقطه تحمل در دوری از ضدارزشها، کار سادهای نیست؛ اول سقوط هست و دوم صعود. در مسئله، صعود نیروهای بازدارنده که بایستی بر آنها مسلط شویم، بسیار بیشتر است، البته این سختی و بزرگی به معنای غیر ممکن بودن نیست. مصرفکنندگان مواد مخدر که خواهان رهائی اعتیاد هستند و یا به عبارتی میخواهند نقطه تحملشان را در مصرف نکردن مواد بالا ببرند، اگر تا بهحال نتوانستهاند به این دلیل بوده که راه صحیح را پیدا نکردهاند و علم شناخت اعتیاد و صورت مسئله آن را نمیدانند. درمان اعتیاد بدون شناخت و آگاهی نسبت به صورتمسئله اعتیاد و چگونگی درمان صحیح غیرممکن است، اما اگر راه را بیابند سختی آن به شیرینی و سهلی غیر قابل توصیفی تبدیل خواهد شد و در نهایت همانطور که در کنگره۶۰ آموزش گرفتهایم نقطه تحمل در طول زمان با تلاش و کوشش و فعالیت تغییر میکند و در کوتاهمدت نقطه تحمل تغییرپذیر نیست.
نویسنده: مرزبان همسفر فاطمه
ویراستار: راهنما همسفر پریسا (لژیون اول)
ارسال: همسفر سعیده رهجوی راهنما همسفر الهام (لژیون دوم)
همسفران نمایندگی دلیجان
- تعداد بازدید از این مطلب :
85