English Version
This Site Is Available In English

بالا بردن نقطه تحمل یک شبه اتفاق نمی‌افتد

بالا بردن نقطه تحمل یک شبه اتفاق نمی‌افتد

جلسه چهاردهم از دوره اول کارگاه‌های آموزشی مجازی همسفران نمایندگی خیام نیشابور به استادی راهنما ویلیام همسفر مهدیه با دستور جلسه «وادی نهم (وقتی نیرویی از کم شروع شود به بالا و بالاتر برسد نقطه تحمل پیدا می‌کند) و تأثیر آن روی من» روز شنبه ۵ آبان‌ماه ۱۴۰۳ آغاز به کار کرد.

سخنان استاد: 
وقتی نیرویی از کم شروع شود و به درجه بالا و بالاتر برسد نقطه تحمل پیدا می‌شود. ما باید در تمام سطوح و در مقابل هر موضوعی نقطه تحمل خود را بالا ببریم و با شرایط موجود وفق دهیم، این پیام در وادی نهم برای کسانی است که به دنیای تازه، با دیدگاه و اندیشه تازه قدم گذاشته‌اند و باید سعی کنند که با آموزش و کسب اطلاعات و آگاهی درست حرکت نمایند.
 
خداوند در وجود همه انسان‌ها مجموعه رذائل و مجموعه فضایل را به‌صورت قوه قرار داده است و همچنین قدرت اختیار کامل را به وی عطا نمود تا هنگامی که در مسائل زندگی بر سر دوراهی قرار گرفت خودش را بیازماید که به راه تقوا می‌رود و یا راه فسق و ضدارزش را انتخاب می‌کند و برای انجام این عمل مهم، قدرت مطلق دو راهنما برای ما قرار دادند که یکی راهنمای درون و یا وجدان و عقل نام دارد و دیگری راهنمای بیرونی که پیامبران هستند و همگی، فرامین الهی را به‌تدریج در اختیار ما قرار دادند.
 
حال ما آموخته‌ایم که برای پرهیز از ضد ارزش‌ها که فرامین الهی ما را از آن‌ها منع کرده‌اند باید نقطه تحمل خود را اندک‌اندک بالا ببریم، اگرچه ممکن است ضد ارزش‌ها خیلی راحت ما را به خواسته‌مان برساند و مانند یک مایه خوش‌طعم زهرآگین که در جام زرین قرار دارد و نهایتاً ما را به نابودی می‌کشاند، لیکن مجموعه ارزش‌ها مانند آب شیرینی است که در ظاهر یک کوزه گلی قرار دارد که ما را سیراب و شاداب می‌گرداند و ما فقط با کسب آگاهی و ذره‌ذره بالابردن ظرفیت و نقطه تحمل خود می‌توانیم به هدف برسیم. 
 
باید بدانیم که نقطه تحمل در هر چیزی در هستی وجود دارد؛ ولیکن در هر موجودی سطح آن با موجود دیگر متفاوت است، مثلاً: در فلزات نقطه ذوب هر فلز با فلز دیگر فرق دارد و هم چنین در انسان‌ها نیز این نقطه تحمل مختلف و دامنه آن بسیار وسیع و کاملاً متفاوت با دیگری است که اگر خارج و فراتر از این ظرفیت هر شخص به وی فشار روحی یا روانی وارد کنیم، از کنترل خارج می‌شود و به‌قول‌معروف به سیم آخر می‌زند، بنابراین باید همیشه مراقب رفتار یا سخن خود باشیم که بیشتر از ظرفیت و یا نقطه تحمل او نباشد؛ زیرا در غیر این صورت، فرد از سیستم و نظم طبیعی خود خارج می‌شود و وارد آستانه آشوب می‌گردد. 
 
در این وادی یاد گرفته‌ایم که کلیه هتک حرمت‌ها، جدایی‌ها، ناکامی‌ها، ضرب و شتم‌ها و حتی حرکت به سمت ضد ارزش‌ها، لجبازی و هر گونه واقعه‌ای در آستانه آشوب اتفاق می‌افتد. نقطه تحمل در انسان‌ها فقط ژنتیکی یا خدادادی نیست؛ بلکه ما می‌توانیم نقطه تحمل را در بعضی موارد هم در جهت مثبت و هم در جهت منفی تغییر بدهیم؛ اما باید بدانیم که بالابردن نقطه تحمل در مسائل منفی و یا ضد ارزشی به‌راحتی و آسانی و بدون نیاز به هیچ آموزشی صورت می‌گیرد و حتی گاهی بااحساس لذت همراه است مانند؛ غیبت‌کردن، دروغ گفتن، مصرف مشروبات الکلی و یا مصرف مواد مخدر و سیگارکشیدن.
 
 در نظر بگیرید؛ فردی اکنون با یک نخ سیگار شروع به سیگارکشیدن کند و تا ۶ ماه آینده بدون آموزش و فشار زیادی روزانه ۲۰ نخ سیگار استفاده می‌کند، حال همین فرد در موقع ترک آن اگر فرد خوش‌شانسی باشد و راه درمان سیگار در کنگره ۶۰ را پیدا کند حداقل ۱۰ ماه و با برنامه و راهنما می‌تواند به درمان برسد؛ بنابراین برای بالابردن نقطه تحمل در سمت ارزش‌ها مانند ورزش، هنر، یادگیری زبان خارجی و.... نیاز به آموزش، تجربه و تفکر داریم. 
 
این مسئله مهم نیز وجود دارد که برای کنارگذاشتن ضد ارزش‌ها باید ابتدا دانایی ما بالا برود و سپس با علم، آگاهی و تفکر شروع به حرکت کنیم و این عمل مهم ذره‌ذره صورت می‌گیرد و دو نکته ضروری که یکی؛ تکرار و تمرین منظم مسائل و دیگری طول زمان و گذشت زمان است از اهمیت زیادی برخوردار است، برای مثال فردی که می‌خواهد در مسابقه دو شرکت کند برای بالابردن نقطه تحمل در دویدن، ابتدا باید هر روز به طور منظم بدود و سپس در طول زمان باید مرتب مقدار دویدن را زیادتر کند تا ظرفیت و نقطه تحمل او بالا برود و به هدف خود برسد.
 
نکته مهم دیگر این است که ما نه می‌توانیم به‌صورت شاخه‌ای از اعمال ضدارزش برگردیم و نه در یک شب و به‌یک‌باره این کار را انجام دهیم، مثلاً نمی‌توانیم دروغ بگوییم؛ ولی گران‌فروشی نکنیم، بلکه باید در این راستا تلاش کنیم که نقطه تحمل خود را اندک‌اندک بالا برده و از انجام همه اعمال ضدارزش، نیز اندک‌اندک به‌طرف ارزش‌ها برگردیم، همچنین مشکلات و مسائل زندگی را لعنت خداوند ندانیم؛ بلکه باید با حل این مسائل هر روز خود را قوی‌تر کنیم.
 
در کنگره ۶۰ ما آموخته‌ایم که نیروهای تخریبی مکمل هستند؛ ولی اگر حرکت متفکرانه نکنیم و اگر استقامت نکنیم ما را نابود خواهند کرد و برعکس می‌توانیم با گذشتن از سد این رنج‌ها و تاریکی‌ها و با کسب این تجربه و مهارت‌ها، از ترس به شجاعت، از کفر به ایمان، از ظلمت به نور و بسیاری دستاوردها برسیم و معنای عشق و زندگی و وجود این ضد و نقیض‌ها را به‌خوبی درک کنیم.
 
در وادی نهم فراگرفتیم که؛ در زندگی هر کسی بنا بر عدالت و تلاش خود در جایگاه درست قرار می‌گیرد و بنابراین اگر انسان بخواهد در هر جایگاهی قرار بگیرد، ابتدا بایستی نقطه تحمل خود را با آن جایگاه برابر کند، حال در هر مقام و منصب می‌خواهد باشد، چه در جایگاه یک آبدارچی و چه در جایگاه یک مدیر و مسئول، باید در کنار ظرفیت و نقطه تحمل، فتوت و جوانمردی را نیز حفظ کنیم و هر آن چه برای خود می‌پسندیم برای دیگران نیز بپسندیم، در غیر این صورت هم برای خود و هم دیگران مشکل ایجاد خواهد شد.
 
مبحث دیگری که در این وادی مطرح شده این است که افرادی که گمان می‌کنند برای بالابردن حس و دستیابی به یک سری اسرار از راه برخی کلاس‌ها یا انرژی‌ها و یا استفاده از برخی مواد مخدر اقدام به این عمل می‌کنند باید بدانند که اگر حس قوی بشود و نقطه تحمل به‌اندازه لازم نباشد، ایجاد انفجار و مشکلات فراوان و حتی دیوانگی می‌نماید که در این زمینه اخبار فراوان که منجر به اتفاقات ناگوار و حتی قتل نزدیکان این افراد شده است را بسیار شنیده‌ایم. 
 
حال فرض کنید اگر در یک‌لحظه حس بویایی یا شنوایی ما ۱۰۰ و یا ۱۰۰۰ برابر شود چه اتفاقی رخ می‌دهد؟ در واقع زندگی برای ما کاملاً دشوار و غیرقابل‌تحمل خواهد شد، بنابراین نقطه تحمل در همه‌جا مطرح و مهم است و لازمه به‌وجودآمدن آن تمرین، تکرار، درنظرگرفتن زمان، داشتن اخلاق و جوانمردی و عطوفت است.
 
نویسنده: راهنما ویلیام همسفر مهدیه 
 
ویراستاری و ارسال: همسفر مرضیه رهجوی راهنما همسفر فاطمه (لژیون سوم) 
 
همسفران نمایندگی خیام نیشابور

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .