English Version
This Site Is Available In English

نیکوتین، یکی از اعتیادآورترین مواد شناخته شده

نیکوتین، یکی از اعتیادآورترین مواد شناخته شده

دستور جلسه این هفته «سیگار» است و احتمال می‌دهم تا حدود زیادی با مضرات سیگار آشنایی داشته باشید. اگر بخواهم به روش کنگره ۶۰ شروع کنم، ابتدا باید صورت‌مسئله را باز کنم. سیگار، قلیان و ... دخانیاتی هستند که امروزه در محافل، مجالس و حتی در روزمرگی‌های انسان‌ها بسیار دیده می‌شوند و جای به خصوصی را برای خود بازکرده‌اند؛ خطر بزرگی که در جامعه امروزی برای نوجوانان دختر و پسر در جریان است و سالانه جان و سلامت میلیون‌ها انسان را به خطر می‌اندازد. بالای ۷۰۰ نوع ماده مضر در سیگار شناسایی‌شده است و جالب این است که این مضرات در سیگار خاموش است. وقتی‌که سیگار روشن‌شده و شروع به تدخین می‌کند، تبدیل به ۷۰۰۰ نوع می‌شود؛ ۷۰۰۰ نوع مواد سمی و سرطان‌زا که اصل این‌ها در قسمت تار سیگار است. ماده‌ای به اسم تار، قطران یا همان قیر سیگار! روی پاکت سیگار چند فاکتور باید نوشته شود؛ یکی میزان نیکوتین آن است و یکی هم تار.

تار یا قیر، همان ماده قهوه‌ای‌رنگ است که پس از تدخین سیگار، ته فیلتر می‌ماند. رنگ و بوی سیگار به خاطر تار سیگار است و روی دندان و انگشتان سیگاری‌ها می‌نشیند؛ بیش از چهار هزارتا از مواد مسموم و سرطان‌زای سیگار در همین قسمت تار است. بزرگ‌ترین معضلی که تار به وجود می‌آورد، سیستم دفاعی تنفسی ما (مژک‌های تنفسی) را فلج می‌کند.‌ آن‌ها که قرار بوده اجسام خارجی را از سیستم تنفسی ما خارج کنند نمی‌توانند کار خود را به‌درستی انجام دهند و عوارض یکی پس از دیگری به وجود می‌آید.

ماده‌ای که در سیگار تولید اعتیاد می‌کند نیکوتین است. نیکوتین یکی از اعتیادآورترین مواد شناخته‌شده است. تمام مسائل روحی و روانی ما برمبنای سیستم بیوشیمی است که بیوشیمی معمولاً در مغز اتفاق می‌افتد؛ بنابراین نیکوتین موجود در دخانیات هم از سد خونی مغز عبور می‌کند و در بیوشیمی مغز کم و کاستی ایجاد می‌کند و تعادل را به هم می‌زند و به‌مرورزمان در اثر استفاده زیاد جایگزین می‌شوند؛ زمانی که جایگزین می‌شوند بدن نیاز پیدا می‌کند تا مرتب از بیرون این نیکوتین را دریافت کند. مردم عادی برای نجات از مصرف سیگار ترک‌های متعدد را در پیش می‌گیرند؛ اما هر دفعه با شکست و تخریب زیادی مواجه می‌شوند و هر بار می‌گویند: نمی‌توانم سیگار را کنار بگذارم! این افراد با قطع سیگار عصبی می‌شوند، ناراحتی به سراغشان می‌آید، پرخاشگر می‌شوند و ...

در کنگره ۶۰ چند سالی است که درمان سیگار در کنار درمان مواد مخدر آغازشده است؛ امروزه درمان اعتیاد بدون درمان سیگار کامل نمی‌شود. شاید چند سال پیش مصرف سیگار در کنگره ممنوعیت نداشت؛ اما متأسفانه با بیماری که برای آقای مهندس اتفاق افتاد و از دیدگاهی خوشبختانه، راهی برای درمان و رهایی تمام‌عیار از مواد مخدر برای ما بود. منشأ بیماری قلبی ایشان، به خاطر مصرف سیگار تشخیص داده شد و آقای مهندس تصمیم به درمان گرفتند؛ در ادامه راه درمان سیگار به روش DST برای تمام اعضای کنگره مشخص شد.

درروش DST بر روی سه عامل مهم که همان داروی مناسب، زمان مناسب و روش مناسب است، تأکید می‌گردد که در مورد درمان سیگار هم صادق است. با درمان در طول مدت حداقل 10 ماه و داروی نیکوتین خوراکی (مصرف آدامس) و پله‌های ۲۱ روزه، حرکت شکل گرفت و سال‌هاست شاهد آن هستیم که افراد کنگره۶۰ اعم از مسافران خانم و آقا و همین‌طور همسفرانی که در دام اعتیاد به سیگار و قلیان، در تاریکی‌ها و ضد ارزش‌ها بودند به درمان قطعی می‌رسند و حال خوش و سلامتی را به دست می‌آورند.

در این مورد نکاتی را آقای مهندس در سی‌دی «سیگار و جایگزینی» بیان می‌کنند و می‌فرمایند: «اگر کسی بخواهد سیگارش را درمان کند اول باید ریشه درمان شود؛ یعنی جهان‌بینی درمان شود. باید تفکرات شخص درمان شود؛ یعنی فرد ازنظر تفکرات و اندیشه به آن بیداری و هوشیاری برسد که این سیگار برای او یک اثر بسیار مخرب دارد و هرروز با دست خودش زهر را در بدن خود می‌ریزد. تا جهان‌بینی درست نشود شما دست از سیگار برنمی‌دارید. تا زمانی که جهان‌بینی درست نشود دست از تریاک، هروئین و شیشه برنمی‌دارید. باید جهان‌بینی درست شود و شخص بیدار شود؛ حتی در تمام سطوح زندگی جهان‌بینی یا ریشه بسیار مؤثر است و نقش بسیار مهمی دارد.»

به نظر من همان‌طور که آقای مهندس دائماً از بسته شدن پرونده اعتیاد و مشخص شدن متد و درمان اعتیاد می‌گویند، این امر در درمان سیگار هم صدق می‌کند و اعضای کنگره با قرار گرفتن در لژیون‌های ویلیام وایت و طی نمودن سفر نیکوتین به تعادل می‌رسند؛ درصورتی‌که همچنان در کل دنیا، تعداد افرادی که جان خود را براثر مصرف بی‌رویه یا قطع ناگهانی سیگار از دست می‌دهند، بسیار زیاد است. طی مکاتبات اخیر آقای مهندس و دیده‌بان محترم بین‌الملل آقای بیل، آقای مهندس اشاره کردند: «تولید لژیون‌های ویلیام وایت بسیار بالاگرفته و گاهی مقدار رهایی سیگار به نصف رهایی‌های مواد می‌رسد و این کار در کنگره به‌آرامی و راحتی و در کمال آرامش پیش می‌رود و هرروز نام شما در کنگره بارها و بارها تکرار می‌شود.»

دیده‌بان محترم تحقیقات و لژیون‌های ویلیام وایت آقای خدامی فرمودند: «زمانی که سیگار کنار می‌رود تازه می‌فهمیم با خودمان چه‌کار می‌کردیم! همین‌که انگشتانمان بوی سیگار نمی‌دهد، همین‌که لباس و دهانمان بوی سیگار نمی‌دهد، همین‌که چهره و صورت از حالت دودگرفته خارج می‌شود و رنگی دیگر پیدا می‌کند، همه و همه حکایت از تغییری شگرف دارد که در پرتو رهایی از سیگار به دست می‌آید.»

در پایان طبق «سی‌دی یخبندان ۲»: «در هر کاری شروع کردن آن مهم است»؛ زمانی که شروع به سفر سیگار و قلیان کنیم و در مسیر قدم برداریم و روی ترس‌های پوچ پا بگذاریم، قطعاً نیروهای الهی به کمک ما می‌آیند و طی مسیر به‌راحتی انجام می‌گیرد؛ این سفر چه برای مسافران باشد و چه برای همسفران، مهم رسیدن به تعادل جسم و روان است.

سپاس از بنیان کنگره ۶۰ که همیشه راهگشای راه‌های غیرقابل‌عبور بوده‌اند و هستند.


نویسنده: مسافر نیکوتین راهنما همسفر پریسا، رهجوی راهنمای ویلیام وایت همسفر فریبا
رابط خبری: مسافر نیکوتین همسفر منیره، رهجوی راهنمای ویلیام وایت همسفر فریبا
ویراستاری و ارسال: راهنما همسفر زهرا (لژیون یازدهم)
همسفران نمایندگی سهروردی اصفهان

 

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .