لطفاً خودتان را معرفی نمائید و کمی درمورد حوزه فعالیتهای ستاد مبارزه با مواد مخدر برای ما توضیح بدهید.

من سیروس میرزائی هستم دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان، بنده در نیروی انتظامی بیست و نهسال سابقه داشتم و از قبل با بحث اعتیاد و موادمخدر و مقابله با موادمخدر آشنائی داشتم ولی در بحث ستاد هماهنگی یکسری کارهایش گستردهتر است ، کارهای زیربنایی و اساسیتری دنبال میشود و در حوزہ ستاد مبارزه با موادمخدر کمیتههای زیرمجموعهای هست که کارهای پیشگیری و فرهنگی روی بحث تشکلها و مشارکتها و حتی کار درمان و کارهای مختلفی که در حوزه پیشسازهای روانگردانها انجام میدهند .در شهرستانها اینکار توسط فرماندارها دنبال میشود و توی استان با حضور جناب استاندار جلسه شورای هماهنگی برگزار میشود و تمام اینها را در استان رصد میکنیم؛ ضمن اینکه با دیگر گروهها ازجمله کنگره ۶۰ درحال انجام دادن برنامههایی هستیم. در اصل ما به این معتقد هستیم که اصل و اساس کار اگر مردمی شد ، مطمعناً در کارمان موفقیت حاصل میشود و در غیراینصورت توفیقات لازم را بدست نخواهیمآورد .
اهداف اصلی ستاد مبارزه با موادمخدر در جنگ علیه اعتیاد چیست ؟
در بحث اهداف اصلی، ما سیاستهایی را دنبال میکنیم که مقام معظم رهبری در دوازده بند آنها را به ما ابلاغ فرمودهاند و آن سیاستها را ما در حوزه استانی دنبال میکنیم .در بحث برخورد و مقابله خدمتتان عرض کردم، کار مقابلهای انجام میدهیم که توسط دستگاههای امنیتی و انتظامی و سپاه و اطلاعات و مجموعه قضائی انجام میشود و در حوزه پیشگیری از فرهنگسازی و اینکه گروههای مختلف ما حتی در روستاها حمایتهایی را داریم . کارهائی که در روستاها باید انجام بشود ، آموزشهایی که به خانوادهها باید دادهبشود ، حتی در مدارس طرح یاریگران دانشآموزی را دنبال میکنیم . امسال ما در سیدرصد از روستاهای استان طرح یاریگران زندگی را با کمک دهیاران ،مدیران آموزشی ، اعضای شورای روستایی و افراد بانفوذ روستاها اجرا نمودهایم که موضوعات مختلفی از قبیل کارهای هنری ، ورزشی و اشتغالسازی را دنبال میکنند و ما هم حمایتشان میکنیم و پیگیریهای لازم را انجام میدهیم .
آیا از چگونگی فعالیتها و نحوه درمان در کنگره ۶۰ اطلاع دارید و بنظر شما کنگره ۶۰ در این میان چه نقشی را ایفا میکند ؟
خب با توجه به انتقاداتی که گاهیاوقات ما در حوزه درمان میشنویم، کارهائی که در کنگره ۶۰ دنبال میشود و بحث اصولی بودنش و اینکه خوددرمانی را انجام میدهد و آن نسخهای که دوستان برایشان میپیچند ، بنظر من خیلی اصولیتر از مجموعههائی که ما در بیرون میبینیم هست و بنظر من کار علمی و خوبی است و موفقیتهائی که در این حوزه بوده خود گویای این امر میباشد .
ما در کمپهای مراکز ماده ۱۵ آنچنان توفیق خاص و رضایتبخشی در حوزه درمان نداشتیم ، ضمن اینکه ما حالا بحث ماده ۱۶ را داریم و تبصره ۲ ماده ۱۶ در تعدادی از کمپهای ما درحال دنبال شدن است و درمان بیش از یکماه یا سهماه یا ششماه طول میکشد ولی باز هم توفیقاتی که در کنگره ۶۰ بوده است بیشتر بوده و در حمایتهائی که باید داشته باشیم آمادگی خودمان را اعلام کردهایم و کمک میکنیم ، هرچند که ستاد مبارزه با موادمخدر کلّ کشور هم همکاری لازم را با کنگره ۶۰ دارد . واین توفیقات را به این دوستان تبریک عرض میکنم .
بنظر شما خانواده فرد مصرفکننده چه نقشی در درمان شخص میتواند ایفا کند ؟
بحث خانواده بسیار در بحث شیوع و پیشگیری از اعتیاد مهم است و در درمان هم خیلی میتواند اثرگذار باشد البته نیاز به آموزش خانوادهها دارد. بعضی از خانوادهها که در این حوزه گرفتار هستند ، چون نمیدانند که باید چکار بکنند و آموزشهای لازم را ندیدهاند ، خیلی راحت میخواهند فرزندشان را به جائی بسپارند و از دستش خلاصی پیدا بکنند ، درحالی که اینطور نیست. آن محبت و برنامهریزیی که خانواده برای فرزند باید انجام بدهد ، اگر کوتاهی بکند معتاد میشوند، در حوزه درمان خانوادهها باید نقش بسیار پررنگی را ایفا بکنند و باید با آن آموزشهایی که توسط گروهها انجام میگیرد به فرزندان خود کمک کنند. دوستان بهزیستی هم در حوزه آموزش به خانوادهها کمک میکند .

همانطور که میدانید ، ساختمان این نمایندگی و خیلی از نمایندگیهای کنگره۶۰ در کل کشور با مشارکت خود اعضاء خریداری و ساخته شدهاست ، لطفا نظرتان را در این مورد بیان نمائید:
خب کاری که انجام شده ، نشان از این دارد که یک ذهنیت بسیار محکمی در رأس کار وجود دارد و همه اعضاء در آن مشارکت دارند و به هر جهت نیاز است که دولت هم در این حوزهها کمک بکند .آنطوری که شنیدهام ،این یک کار عامالمنفعه است یعنی قابل خرید و فروش نیست و وقف آموزشی شده است. این کارها، کارهای بسیار خوبی است که در کنار آن اهدافی که در کنگره دنبال میشود خیلی اثرگذار است و ایجاد انگیزه میکند یعنی همینکه دوستان پایکار بیایند و ببینند که چقدر برای هدفی که دارند ، تلاش میکنند و وقت میگذارند ، بنظر من در مسیری که دارند میروند آنها را بسیار پر انگیزه میکند . یکی از تشکلهائی که در مردمی کردن مبارزه با موادمخدر شکل گرفته است ، همین کنگره ۶۰ است که میگویند ما میخواهیم از صفر تا صد خودگردان باشیم و توی اینکار هم توفیقات زیادی داشته اند و حتی از خیرین هم کمک نمیگیرند و اینکار خیلی خوب و مورد تأیید ما هم هست .
در آخر چه سخنی با مخاطبین این گفتگو دارید؟
خب من فقط تقدیر و تشکر میکنم ؛ آن انگیزهای که برای دوستان در این حوزه هست قابل تقدیر و ستایش است و واقعاً هم نجات جان انسانها در اینجا دارد اتفاق میفتد و هم خودشان و هم خانواده ها و هم جامعه راضی هستند . لذا بنظر بنده این یک کار معنوی است که اِنشاءَاللّه خداوند متعال در همین دنیا پاداش این دوستان را بدهد و در آخرت هم حتماً خداوند پاداش همه دوستان را خواهد داد .
خیلی ممنونم از اینکه وقتتان را در اختیار ما قرار دادید ، به نمایندگی از کلیه خدمتگذاران سایت کنگره ۶۰ از شما سپاسگزارم .

حضور دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر جناب آقای سیروس میرزایی و آقای بزرگمهر مسئول روابط عمومی شورای هماهنگی مواد مخدر و آقای محمدجواد ایجنت نمایندگی جهانبین و مسئول لژیون بروجن مسافر محمد و ایجنت نمایندگی عمان سامانی مسافر شاهین و ایجنت نمایندگی گوجان مسافر آرش در محل نمایندگی جهانبین







تهیه مصاحبه و عکاس: راهنما مسافر محمد
نگارنده: مسافر مهران لژیون 11
تنظیم و ارسال: مرزبان خبری مسافر احمد
نمایندگی جهانبین شهرکرد/مسافران
- تعداد بازدید از این مطلب :
2071