ما در کنگره قوانین صحیح زندگی کردن را یاد میگیریم، درحالیکه قبل از آن نمیدانستیم هدف از خلقت انسان چیست و انسان بودن و انسانی اندیشیدن را درگرو منافع خود میدانستیم، ما فقط ظاهراً زندگی میکردیم.
در مسیر کنگره، جاده پرپیچوخم زندگی با تابلوهایی علامتگذاری شده که نام این تابلوها وادی است. در چهار وادی ابتدایی روی مسئله تفکر و درست اندیشیدن تمرکز میکنیم و یاد میگیریم که از هیچکس، هیچ انتظاری نداشته باشیم و اگر هم انتظاری وجود دارد از خودمان باشد. یاد گرفتیم انسان چیزی نیست و چیزی هم به دست نمیآورد مگر با سعی و تلاش خودش و در تلاطمها و مشکلات زندگی که در مسیرش قرار میگیرد باید حرکت و تلاش کند؛ چراکه در سکون هیچ اتفاقی نمیافتد و نتیجه سکون فرورفتن در اعماق تاریکی و ظلمت است.
در وادی پنجم یاد گرفتیم این دانستهها و این تفکرات را باید از قوه به فعل دربیاوریم. همانطوری که در عنوان جهانبینی میخوانیم، جهانبینی علمی و کاربردی یعنی باید دانستهها و آموزشها را اجرایی کنید. فرق آموزشهای کنگره با آموزشهایی که ما قبل از ورود به کنگره داشتیم در اجرایی کردن آموزشهاست.
در وادی ششم باید فرماندهی عقل را به رسمیت بشناسیم که همه اینها برمیگردد به دانایی و حس ما که هرچقدر حس ما آلوده باشد عملکرد عقل ما هم ضعیفتر میشود و این را بدانیم عقل هیچگاه اشتباه نمیکند مگر اینکه اطلاعات غلط و نادرست به آن بدهیم.
در عنوان وادی هفتم میخوانیم: رمز و راز کشف حقیقت در دو چیز است؛ یکی یافتن راه و دیگری آنچه برداشت مینماییم. رمز، مطلب یا امر غیر مفهوم است. برای حل هر مسئله و یا هر قفلی ما به کلید نیاز داریم و راز، مطلب پوشیده و پنهان را میگویند و هر چیز راست و درست را حقیقت موضوع میگویند. کشف؛ یعنی آشکار و پیدا کردن. باید بدانیم کشف با اختراع فرق میکند، کشف یعنی چیزی وجود دارد و آن را پیدا میکنند ولی در اختراع چیزی را که وجود ندارد، میسازند.
پیدا کردن راه مهم است ولی از آن مهمتر این است که وقتی کسی راه را پیدا کرد باید در آن مسیر حرکت کند تا به نتیجه مطلوب با وضعیت سالم و خوب برسد. مثلاً شخصی که وارد کنگره شده، در مسیر آموزش قرار میگیرد و همهچیز برای یک سفر خوب مهیا است ولی آن شخص درگیر حاشیه و مسائل دیگر میشود و همه فکرش روی مسافرش است که مسافرش چه میکند، ولی یک همسفر باید بپذیرد که خودش هم مشکل دارد و باید مسافرش را رها کند.
ما برای اینکه بتوانیم اعتیاد را درمان کنیم باید الفبای اعتیاد که همان صورتمسئله اعتیاد است را بشناسیم و دلیل اینکه چرا روی جهانبینی و آموزشها تمرکز میکنیم و دلیل اینکه باید خانواده تحت آموزش قرار بگیرد این است که ما بتوانیم برداشت و نتیجه درست داشته باشیم که همه اینها به انتخابی که میکنیم برمیگردد.
وقتیکه خداوند انسان را خلق کرد با اختیاری که به او داد، گفت مسیرت را خودت انتخاب کن، پس سرنوشت انسان به اختیاری که دارد و انتخاب او که در کدام مسیر قدم میگذارد بستگی دارد و اعمال او در تقدیرش نقش مهمی دارد. ما در اثر انتخاب و تفکر اشتباه همیشه دنبال ترکها و راههای آسان و کوتاهمدت بودیم و همین باعث میشد با شکست مواجه شویم.
پارامتر صبر و زمان، جزء پارامترهای مهم کنگره است که نباید نادیده بگیریم و رسیدن به نتیجه مطلوب درگرو این مسئله است تا به آن قدرت تشخیص و دانایی برسیم؛ با قرار گرفتن در مسیر ضد ارزشها، تفکرات منفی و حسهای آلوده و باوجود یافتن راه درست ما نمیتوانیم به حقیقت یک موضوع برسیم. پس ما انسانها هر چیزی که داریم و به هر چیزی که میخواهیم برسیم باید رمز و راز آن را کشف کنیم. همه مسائل را گاهی با تفکر و گاهی بدون تفکر میخواهیم حل کنیم. بهترین گنج این است که در دنیای درون خود بگردیم و نقطه تاریک را بیابیم و کشف کنیم و بدانیم و بپذیریم که چقدر اشتباه داریم و گذشته خود را فراموش نکنیم و تمرکز برای کاشتن بذر مناسب برای آینده داشته باشیم.
انسانها ازنظر تفکر و اندیشه به دو بخش تقسیم میشوند: کمخردان و خردمندان. کمخردان راه را پیدا میکنند و بدون اینکه به نتیجه راه فکر کنند به مسیر ادامه میدهند و بااینکه مسیر مشخصشده، تجربه دیگران را نادیده میگیرند و درس نمیگیرند و شکست میخورند، بدون اینکه به علت شکست فکر کنند که دیگر آن را تکرار نکنند، بدون تفکر درست فقط حرف میزنند؛ اما خردمندان برعکس این گروه، قبل از اینکه شروع به صحبت کنند، تفکر میکنند و به تابلوها و مسیر زندگی توجه میکنند و از تجربیات دیگران درس میگیرند و به کوچکترین جرقهای که در زندگی زده میشود توجه میکنند و مسیر درست را انتخاب میکنند و با توجه به فرایند تغییر، تبدیل و ترخیص، تبدیل به انسانهایی سالم میشوند تا نار وجودی خود را تبدیل به نور کنند.
منبع: سیدی وادی هفتم، مهندس حسین دژاکام
نویسنده و رابط خبری: همسفر مهشید رهجوی راهنما همسفر معصومه (لژیون دوم)
ویراستار: همسفر شهرزاد رهجوی راهنما همسفر مرجان (لژیون پنجم)
ارسال: همسفر معصومه رهجوی همسفر راضیه (لژیون دهم)
همسفران نمایندگی ابوریحان
- تعداد بازدید از این مطلب :
915