English Version
This Site Is Available In English

متادون چیست؟

متادون چیست؟

متادون چیست و چه عوارضی دارد؟

متادون یک مخدر کاملاً صنعتی هست که توسط سازمان غذا و دارو در ایالت متحده امریکا تأییدشده و در درمان برخی از بیماری‌ها و درمان برخی مواد اعتیادآور مورداستفاده قرار می‌گیرد.
متادون کی و در چه کشوری ساخته شد؟
متادون برای اولین بار در جنگ جهانی دوم در کشور آلمان ساخته شد.
متادون یک‌شبه افیونی مصنوعی هست که از ترکیبات شیمیایی در آزمایشگاه به دست می‌آید سایر شبه افیونی‌ها یا طبیعی هستند، مانند تریاک که از گیاه خشخاش به دست می‌آید و یا نیمه مصنوعی هستند، مانند هروئین و کوکائین
ولی متادون یک داروی کاملاً مصنوعی هست.
متادون به دو صورت تجویز می‌شود:
۱- به‌صورت قرص
۲- به‌صورت شربت
بعضی از پزشکان برای ترک اعتیاد این دارو را تجویز می‌کنند و در برخی موارد در تسکین بعضی از بیماری‌ها مورداستفاده قرار می‌گیرد. در ابتدا برای تسکین درد استفاده می‌شد؛ اما در سال‌های بعد برای درمان اعتیاد استفاده شد، ولی این اشتباه است چون متادون به‌تنهایی نمی‌تواند فرد معتاد را معالجه کند؛ بلکه به‌عنوان جزئی از درمان برای ترک اعتیاد مورداستفاده قرار می‌گیرد.
چه افرادی از متادون استفاده می‌کنند؟
افراد معتاد به شبه افیونی‌های کوتاه اثر، مانند هروئین که باید متادون را به‌ طور منظم دریافت کنند تا از بروز علائم ترک جلوگیری شود.
تأثیرگذاری هروئین و متادون بر روی افراد:
مدت‌زمان تأثیر هروئین بر روی بدن حدود ۲ ساعت است که درنتیجه افراد مصرف‌کننده باید چندین مرتبه در روز استفاده کنند؛ اما داروی متادون ۷۲ ساعت با در نظر گرفتن میزان مصرف و سوخت‌وساز بدن افراد تداوم دارد.
در زمان قطع مواد مخدر بسیاری از عملکردهای بدن و سیستم عصبی دچار مشکل می‌شود و متادون این مشکل را برای فرد در حال ترک تا حدودی رفع می‌کند.
اما ترک اعتیاد در کنگره ۶۰، با این روش کاملاً مخالف هستند و ما باید این را بدانیم که متادون داروی ترک نیست، بلکه جایگزینی برای دیگر مواد مخدر هست که به‌خودی‌خود باعث اعتیاد می‌شود.
یک فرد معتاد اگر به‌طور مداوم از متادون استفاده کند دچار عوارضی غیرقابل‌جبران می‌شود.
عوارض ناشی از مصرف متادون:
خشکی دهان، خستگی، یبوست، خواب‌آلودگی، رعشه، تشنج و... اگر مصرف بالا باشد ممکن است منجر به بیهوشی و کما شود. حال آن شخصی که به متادون وابسته شده جای نگرانی نیست چون به یاری خداوند دوستان پرمهر جناب استاد مهندس دژاکام قابل‌درمان است.
معتادان به متادون در کنگره ۶۰ هم معالجه می‌شوند که خود باید مراحل خاصی را طی کنند به امید روزی که هیچ‌کدام از انسان‌ها در جهان بیمار به مواد مخدر نباشند.
همسفر فاطمه لژیون دوم

ویراستاری: همسفر سهیلا رهجوی کمک راهنما همسفر میترا (لژیون اول)

ثبت و ارسال: همسفر راضیه کمک راهنمای لژیون هفتم

همسفران نمایندگی تخت جمشید 

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .